mięso - 63110 przepisów (strona:2352/4208)

Roladki z kurczaka w sosie grzybowym 192

posolić, zwinąć w roladkę i spiąć patyczkiem. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, włożyć przygotowane roladki,  posypać przyprawą do gyrosa. Piec w temperaturze 190 stopni około 50-60 minut. Gdy mięso się zarumieni podlać jedną szklanką wody.  Przygotowanie sosu: Grzyby oczyścić, dosyć drobno pokroić, zalać wodą, przyprawić do smaku i ugotować do miękkości. Śmietanę rozbełtać z mąką i żółtkiem, dodać

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety babuni 1051

grysiku sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Pora umyć i razem z oczyszczonymi pieczarkami drobno posiekać. Połączyć z mięsem, grysikiem, przyprawami do smaku, jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem i dwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać

Tradycyjna Kuchnia
Schabowy z warzywami 221

gotować w łupinie w osolonej wodzie około 25 minut. 2. Kotlet schabowy obtoczyć w jajku, następnie posypać z dwóch stron pieprzem ziołowym, koperkiem i obtoczyć w bułce tartej. 3. Mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 150   °C. 4. Zetrzeć na tarce marchewkę i pietruszkę. 5.Posiekać cebulę. 4. W połowie pieczenia kotlet schabowy

Kuchenne innowacje
Zapiekanka z buraka i selera 191

mają wspaniały "ziemisty" smak i cudowny rubinowy kolor. Taka zapiekanka może stanowić samodzielne danie, jednak ze względu na swą intensywność lepiej sprawdzi się jako dodatek do obiadu, najlepiej do mięsa (także do dziczyzny). Tak upieczone buraki wraz selerem stanowią idealne połączenie i są smaczne na ciepło jak i na zimno.  Zapiekanka z buraka i selera Składniki:  seler korzeniowy

Codzienne Gotowanie
Pierś kurczaka w marynacie sojowo-miodowej 231

naczynia. 2.  Marynata: W miseczce połączyć sos sojowy z sokiem cytryny oraz płynnym miodem, wsypać pieprz utarty grubo w możdzierzu , dodać pokrojony na plasterki czosnek, Wymieszać, marynatą zalać mieso, dokładnie wymieszać aby równomiernie się pokryło, naczynie zamknać włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. 3.  Osączone z marynaty mięso, kłaść na lekko natłuszczoną,  rozgrzaną

Wanilia i Kardamon
Sos mięsno-warzywny 313

Składniki: ok. 70 dkg mięsa wieprzowego (u mnie biodrówka, ale może być szynka lub łopatka) 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 3/4 szklanki sosu meksykańskiego lub 3-4 łyżki koncetratu 1 … Czytaj dalej Sos mięsno-warzywny

czarrna od kuchni
ZUPA RYBNA Z KREWETKAMI I ŁOSOSIEM 204

równo ugotuje!) łososia i morszczuka, wlej mleczko kokosowe. Posól, dodaj pieprz cytrynowy i wedle uznania chilli. Gotuj od zagotowania na małym ogniu około 3- 5 minut. Ryba jest delikatnym mięsem i szybko dojdzie. Zupę wyłóż na talerze, dodaj posiekaną kolendrę lub w zastępstwie natkę pietruszki. Posyp odrobinę otartej skórki z limonki. Gotowe! Zupa jest delikatna w smaku, łagodna (chyba

SMYKWKUCHNI
Jak zatrzymać zakwaszanie organizmu? 251

dieta. Należy wprowadzić do swojej diety produkty, które działają zasadotwórczo. Równocześnie ważne jest, aby w codziennej diecie ograniczyć produkty powodujące zakwaszenie organizmu. Jakie produkty wywołują zakwaszenie organizmu? duże ilości mięsa i wędlin słodycze pieczywo makarony sery żółte alkohol napoje gazowane „śmieciowe jedzenie” Produkty odkwaszające, to m.in.: kasza jaglana, gryczana, oliwa z oliwek orzechy świeże warzywa i owoce

Słodkie okruszki
Roladki wieprzowe z awokado i mango 174

Połączenie mięsa wieprzowego z owocami wyszło mi na dobre. Więc w kuchni należy eksperymentować. Składniki: Kotlet schabowy 4 szt. Awokado 1 szt. Mango 1 szt. Ser żółty starty 5 dag  pieprz do smaku Sól czosnkowa do smaku kurkuma Masło Wykonanie: Kotlety opłukać,  osuszyć na ręczniku papierowym, przyprawić do smaku solą czosnkową, pieprzem i rozbić tłuczkiem dosyć cienko

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak glazurowany w miodzie z kaszą jaglaną, migdałami i suszonymi pomidorami 271

mała cebula kilka ząbków czosnku 100 g kaszy jaglanej garść migdałów kilka suszonych pomidorów w oliwie sól Przepis: Oliwę mocno rozgrzewacie w rondlu, dodajecie miód i ostrą paprykę, mieszacie. Mięso solicie i smażycie ok. 3-4 min. z obu stron. Cebulę i czosnek obieracie, grubo siekacie, dodajecie do rondla i dusicie jeszcze 10 min. na mniejszym ogniu. Kaszę płuczecie

GRUBY WAŁEK
Fusilli z zielonymi warzywami i paprykowymi polędwiczkami z kurczaka 205

całej rodziny, chcecie przygotować, ale nie za bardzo się przy nim napracować.  Dlatego makaron gotujcie, w tym czasie polędwiczki z kurczaka i brokuła przygotujcie.  Makaron z warzywami, mięsem wymieszajcie, pieprzu, soli do smaku dodajcie, z posiekaną pietruszką oraz startym serem podajcie, i obiad po ok. 30 min już zjadajcie. Składniki: 1 świeży brokuł, 6 polędwiczek z kurczaka

Moniki Smakołyki
Sałatka trzy składnikowa. 206

kiedy na moim stole mięso pojawia się bardzo rzadko, a prawie wcale to częściej jemy sałatki. Takie proste i szybkie do zrobienia. Oto jedna z nich. Składniki : pęczek rzodkiewek ok. 10 suszonych pomidorów w oleju 4 małe ogórki kiszone Przygotowanie : Umyte rzodkiewki pokroić, to samo zrobić z ogórkami kiszonymi i pomidorami Składniki połączyć, polać olejem w którym były pomidory

Proste Potrawy
Smaczny tatar wołowy 196

Impreza rodzinna bez tatara? Niemożliwe! Raz na jakiś czas można pozwolić sobie na surowe mięso. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Muszle z pesto i kurczakiem 272

mleka 1 łyżka masła klarowanego 1/3 pesto sól, pieprz Pesto: Składniki pesto przekładam do rondelka i miksuje blenderem. Makaron gotuje aldente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka mielę maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaję, 2/3 pesto, sól, pieprz i mieszam. Zimne muszle nadziewam farszem z kurczaka. Sos: Na patelni rozpuszczam masło i wsypuję mąkę. Przesmażam na wolnym ogniu uważając żeby

wesoła kuchnia
Szybki stir fry z makaronem udon, wołowiną i warzywami / Stir fry with udon noodles, beef and vegetables 265

Dziś proponuję coś w stylu azjatyckim. Szybki makaron udon smażony z wołowiną, papryką, brokułami, grzybami i groszkiem cukrowym w pysznym sosie zachwyci wszystkich! Poza tym, jest

karmelowy

Proponowane wyszukiwania