mięso - 63110 przepisów (strona:2352/4208)

Filet z kurczaka faszerowany koperkowym pesto 168

Delikatne mięso z kurczaka nadziane niezwykle aromatycznym pesto na bazie pachnącego koperku, wyrazistego czosnku i chrupiących orzeszków to świetna propozycja na szybki w przygotowaniu, lekki obiad. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 cytryny papryka słodka sól pieprz olej Koperkowe pesto: 2 pęczki kopru 2 ząbki czosnku 35g orzeszków ziemnych niesolonych 35g migdałów 15ml soku z limonki 50ml oliwy extra

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotleciki z niespodzianką w sezamie i słoneczniku 170

łyżek bułki tartej 3 łyżki majeranku szczypta mieszanki chilli Wykonanie: 1.  Panierka Wymieszać ze sobą wszystkie składniki panierki. 2.  Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia, przełożyć do dużej miski. Następnie dodać pokruszoną fetę, jajko, starte buraki, natkę, bułkę tartą, kaszę mannę. Dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczony kurczak na obiad z brukselką i batatami 246

smażenia Do miski wlej miód. Dodaj musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Wymieszaj marynatę z kurczakiem i odstaw na godzinę. Nastaw piekarnik na 200ºC na grilla. Ułóż mięso w żaroodpornym naczyniu i wstaw do piekarnika. Zmniejsz temperturę do 180ºC. Piecz przez godzinę. Ugotuj brukselkę w lekko osolonej wodzie. Odcedź, opłukaj zimną wodą. W rzuć na patelnię z rozgrzanym

codojedzenia
Knedle ze szpinakiem 115

ostatnio naszło na gotowanie dziwactw. Dziś stanęło na knedlach, które robiłam może z trzeci raz w życiu. Wcześniej oczywiście klasycznie ze śliwkami. I myślę, że przede mną jeszcze z mięsem, wiecie jak jest. Tydzień temu robiłam pierwsze podejście do tych tytułowych, ale udało mi się kupić tak syfiasty szpinak, że wylądował w koszu (a jedzenia naprawdę nie wyrzucam). Dziś wszystko

Kardamonovy
Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. 244

Odcedzam, przyprawiam do smaku solą, czosnkiem mielonym, dodaję łyżeczkę masła, mieszam, dodaję koperek. Podaję na ciepło. Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonej czy smażonej ryby, do kotletów i innych mięs. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Musztardowy schabik 184

Schab to mięso, które często gości na polskim stole, jednak w przeważającej ilość przypadków chyba w postaci kotletów schabowych. Zauważyłam, że niezbyt chętnie eksperymentujemy z tym mięskiem w obawie iż wyjdzie suche i niekoniecznie smaczne. A tymczasem schab to składnik, którym warto się pobawić. Samo w sobie nie ma jakiegoś mocno narzucającego się smaku, dlatego dobór dodatków, czy składników, którymi

Pichceniomania
Łosoś pieczony w sezamie na makaronie ryżowym z warzywami al dente 252

przepisie jest obtoczony w mieszance białego i czarnego sezamu, podaję go z makaronem ryżowym i warzywnym. Łosoś doskonale nadaje się do tego dania, ponieważ ziarenka sezamu świetnie przywierają do mięsa bez konieczności moczenia go wcześniej w jajku. Makaron ryżowy ma dość wysoki indeks glikemiczny, więc podaję go w towarzystwie przesmażonych na łyżce oleju sezamowego warzyw pokrojonych w cienkie słupki

Dietolog
Dania jednogarnkowe – najlepsze pomysły na szybkie i pyszne obiady! 1582

sosie pomidorowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Jednogarnkowe Risotto PRZEPIS TUTAJ *** *** Schab po meksykańsku PRZEPIS TUTAJ *** *** Jednogarnkowe spaghetti PRZEPIS TUTAJ *** *** Klopsiki w sosie pomidorowo-paprykowym z makaronem PRZEPIS TUTAJ *** *** Leczo z mięsem mielonym PRZEPIS TUTAJ *** *** Sierpniowy eintopf PRZEPIS TUTAJ *** *** Boloński garnek z kukurydzą i papryką PRZEPIS TUTAJ *** *** Fasolka po bretońsku PRZEPIS TUTAJ ***   POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI

Blog z Apetytem
Żeberka z groszkiem 149

łyżki smalcu wieprzowego 1 łyżeczka estragonu 3 łyżki śmietany 1 łyżka mąki do śmietany 1 łyżka mąki do oprószenia 1 puszka groszku konserwowego (400 g) sól, pieprz Przygotowanie Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na porcje. Na rozgrzanym smalcu szklimy cebulę, dodajemy żeberka, podsmażamy i lekko oprószamy solą, pieprzem i mąką. Całość smażymy jeszcze chwilę, po czym zalewamy gorącym bulionem

R'n'G Kitchen
Kopytka jaglane z czarnuszką – przepis krok po kroku 249

podczas gotowania nie należy mieszać. Po tym czasie odstawiam kaszę na kolejne 15 minut, aby doszła, również pod przykryciem. 2. Ugotowaną i ostudzoną kaszę mielimy w maszynce do mielenia mięsa przez najmniejsze oczka. 3. Do zmielonej kaszy dodajemy sól, kurkumę oraz czarnuszkę i mieszamy, kosztując, czy jest dobrze doprawiona. 4. Kiedy nasza mieszanka ma idealny smak, dodajemy mąkę i zagniatamy

Okiem Blondynki by McBlondi
Mielony z piekarnika 188

Bardzo dobry i łatwy sposób przygotowania kotletów mielonych, bez smażenia i panierowania. -- Przygotowane tradycyjnie mięso na kotlety mielone, dzielimy na części i formujemy  kotlety, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane pieczemy ~30 minut / 200 st.C  Zależy od piekarnika, ja mam stary elektryczny i te duże kotlety piekłem 40 min.  Po upieczeniu, mamy pachnący

chleba naszego
Pizza z resztkami z kurczaka 214

Pizza – to idealny sposob na mięso z rosołu. Zapieczony na cienkim cieście gotowany kurczak nie tylko zyskuje drugie kulinarne życie, ale po prostu zmienia się nie do poznania. I jest pyszny! Pizza z resztkami z kurczaka Pizza to danie, które powstało z potrzeby zagospodarowania resztek jedzenia – zapiekane w wysokiej temperaturze z dodatkiem sosu pomidorowego i sera na nowo

Niedzielny kucharz
Kaczka pieczona 154

pieprzem. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie kaczkę układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez 2 godziny. Mięso podlewać co jakiś czas wytopionym tłuszczem. Gdy kaczka ładnie się zarumieni przykryć naczynie, by się nie spaliła. Po upieczeniu wyciągnąć kaczkę i pozostawić na 15 minut by odpoczęła. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Chińskie pałeczki z kurczaka 174

lodówki. 4.  Po tym czasie pałki wraz z marynatą przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około  60 minut (aż mięso będzie miękkie

Szalona Kuchnia Eweliny