mięso - 63110 przepisów (strona:2356/4208)

Sok z babki lancetowatej z miodem 186

się goiły. Sok z babki lancetowatej z miodem 1 część soku z babki lancetowatej, 3-4 części dowolnego płynnego miodu, Liście babki lancetowatej umyłam, wysuszyłam, przepuściłam przez maszynkę do mięsa. Wycisnęłam sok przez gazę i połączyłam z płynnym miodem. Miód tak jak i cukier jest dobrym konserwantem. Przelany do wyparzonych słoiczków może stać długo w ciemnym i chłodnym miejscu

Leśny Zakątek
Sałatka Tortellini 161

Makaro n Tortellini – urocze małe pierożki, które przepięknie komponują się w sałatce. Różnorodność smaków – z grzybami, z mięsem, z serem – nie da wkraść się rutynie Sałatka zakosztowana u mojej siostry czaruje wyglądem i smakiem Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz

Za drzwiami kuchni
Rolada serowo – drobiowa 123

usmażyć na oleju. Kurczaka pokroić na cienkie plastry i rozbić. Na upieczony spód wyłożyć kotleciki tak, by przykryły całą powierzchnię, a następnie przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką . Na mięso wyłożyć równomiernie pieczarki. Zwinąć roladę i piec dalej w temperaturze 180 stopni, przez ok 40 min. Smacznego! Post Rolada serowo – drobiowa pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
ZUPA SZCZAWIOWA 158

garnka, zalać około 2,5 l zimnej wody. Zagotować, gdy zbierze się szumowina zebrać ją. Do wywaru mięsnego dodać umytą obraną i pokrojona włoszczyznę oraz ziemniaki gotować aż mięso będzie miękkie. Gdy wszystkie składniki będą już miętkę dodać drobno pokropiony szczaw wrzucić. Na końcu dodać śmietanę zaharowaną paroma łyżkami gorącej zupy, dokładnie wymieszać z zupą i gotować jeszcze około

RAROSSA
Tajska zupa z łososiem / Thai salmon soup 183

przygotowaniu, dosłownie w pół godziny. Jeżeli tak jak ja jesteś fanem orientalnych smaków, polecam także moją pikantną i ekspresową zupę tajską z makaronem i równie smaczną zupę tajską z mięsem mielonym . Zapraszam! Scroll down for recipe in English Tajska zupa z łososiem (4-6 porcji) Składniki: 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki masła 4 całe ząbki czosnku, obrane 3 łyżki

karmelowy
Hawajskie szaszłyki z kurczakiem, papryką i ananasem 152

Lubię połączenie ananasa i kurczaka:). Dlatego powstały te szaszłyki, do których ananas jest ważnym dodatkiem. Jego słodko-kwaśny smak dobrze komponuje się z delikatnym drobiowym mięsem i papryką. Szaszłyki możemy ugrillować a poza sezonem upiec w piekarniku.  2 filety z kurczka  1 ananas  1 duża papryka sól, pieprz 1. Ananasa obieramy. Filet, ananasa i paprykę kroimy

Szefowa kuchni
Soljanka 179

zupa delikatnie kwaskowata, z mnóstwem moich ulubionych oliwek, salami, ogórków kiszonych i papryki. Soljankę (czy też solankę) można przygotować na wywarze mięsnym, rybnym lub grzybowym - moja wersja zawiera dużo mięsa. Jest gęsta, treściwa i sycąca. Idealna na jesienno - zimowe  wieczory, ale i na wiosenne obiadki też nie zaszkodzi :) 200 g. salami 50 g. boczku wędzonego 300 g. wędzonej cienkiej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka z ziołowymi polędwiczkami i owocowymi dodatkami 127

Polędwiczki w ziołach obtoczyłam i na oleju wysmażyłam.  Mieszankę sałat na talerzu poukładałam, do których mięso dodałam. Paseczkami marchewki ozdobiłam i owoce dołożyłam.  Physalis o d elikatnym słodko- kwaśnym  smaku  i nutą goryczki, z  granatem  orzeźwiającym, dodatkowo po ugryzieniu chrupiącym, ciekawie sałatkę urozmaiciły, i swoimi właściwościami, ją wzbogaciły. Całość doprawionym olejem skropiłam i czarnym

Moniki Smakołyki
Karkówka parzona 215

SUROWIEC -karkówka PRZYPRAWY -peklosól 19-20 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg WYKONANIE Mięso myjemy pod bieżącą wodą nacieramy peklosolą i pieprzem. Peklujemy 10-14 dni w zależności od wielkości.Najlepiej peklować w próżni. Po tym czasie karkówkę pakujemy w szynkowar lub praskę, a puchę wkładamy do worka próżniowego i odsysamy powietrze. Całość topimy w wodzie i przystępujemy do parzenia

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Buddha bowl, czyli misa obfitości z puree z brokuła 116

punkcie podawania jedzenia w ten sposób. Buddha bowl jest to duża misa/talerz napełniona bardzo urozmaiconym jedzeniem w zdrowym i kolorowym wydaniu. U mnie w wersji wegetariańskiej ale dodatek mięsa, ryb czy owoców morza bardzo mile widziany. Podstawą mojej misy jest domowe puree z brokuła, które można łączyć z całą resztą podawanych składników.  Puree z brokuła: - 400g  brokuł, użyłam

Apetyczna babeczka
Cynamonowe ciasteczka z grawerem i zakupy w MY GIFT DNA. 168

obdarować.  W ofercie sklepu znajdziemy wiele ciekawych rzeczy i każdy przedział wiekowy będzie zadowolony. Począwszy od portfeli z własnym nadrukiem, kalendarzy, desek drewnianych które są idealne do serwowania mięs, serów a także ciast, kończąc na korkociągach , wałkach spersonalizowanych , kubkach, poduszkach i wiele innych... Ja wybrałam szklany dzbanek który możecie kupić  TUTAJ . Świetnie nada się na domową lemoniadę

Radość kipiąca uśmiechem.
Barolo i przepis na bocconcini z winem 130

leśna, aromaty kawy, tytoniu i wanilii Usta: dobrze ułożone, eleganckie, pełne wino z odrobiną czerwonych owoców, dojrzałej wiśni i marmolady z nutami lukrecji i tytoniu. Food pairing: pasuje do mięsa, makaronów typu spaghetti bolonese i do sera dojrzawającego Adriana szczególnie poleca Barolo z następujących winnic: Ribote z okolic Monforte d’Alba, Silvano Bolmida (także Monforte d’Alba) oraz

Ugotowane pozamiatane
Zupa pak choi 96

wolnym ogniu przez 3 minuty.   Wyjąłem schab, przełożyłem go na rozgrzaną patelnię, dodałem do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę bulionu. Smażyłem ok. 5 minut, aż mięso zbrązowiało, często je obracałem, dolewałem co jakiś czas bulion. Do garnka z wywarem włożyłem połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotowałem 3 minuty na wolnym ogniu

R'n'G Kitchen
Sos paluszkowy 163

Wiecie, że lubimy zaskakiwać nowymi pomysłami. Tym razem postanowiliśmy wykorzystać paluszki. Bardzo prosty w przygotowaniu sos z paluszków, świetnie komponuje się z mięsem wieprzowym. Składniki 500 ml bulionu warzywnego 50 g solonych paluszków sól, pieprz Przygotowanie P Paluszki rozdrabniamy na mniejsze kawałki, zalewamy gorącym bulionem, czekamy aż napęcznieją. W razie potrzeby uzupełniamy bulion. Następnie blendujemy na gładką masę, podgrzewamy

R'n'G Kitchen
Pesto z liści rzodkiewki 114

którym gotuje się międzyczasie makaron i pięknie wymieszać na sos. To się zawsze sprawdza. Wloszki używają tego triku od zawsze. Każde gęste pesto ,czy nawet gęsty sos z mięsem rozrabiają wodą z gotującego się makaronu! Pesto gotowe. Teraz tylko ugotuj makaron i ...na zdrowie! Makaron posypany niewielką ilością czarnuszki...nabiera charakteru

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania