mięso - 63110 przepisów (strona:2363/4208)

Kluski Z Farszem Pieczarkowym 166

Bardzo lubię takie kluski, bo są bez mięsa, łatwo je zrobić a okraszone cebulką smakują wyśmienicie :) Składniki na około 8-9 sztuk:  Ciasto: około 400 g ugotowanych i wystudzonych, przeciśniętych przez praskę ziemniaków (mogą być wczorajsze) 1 małe jajko około 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej Farsz: 250 g pieczarek 1/2 główki cebuli 1/2 ząbka czosnku 2 czubate łyżeczki bułki

Gotowanie...to proste !
Kolorowa sałatka z mozzarellą, oliwkami i pysznym sosem 243

chętnie sięgają osoby dbające o linie. Poza tym jest ona prawdziwą ozdobą każdego stołu. Podana z grzankami idealnie sprawdzi się jako lekka kolacja. Wspaniale pasuje także jako dodatek do mięs, ryb i dań z grilla. Polecam! Składniki: 100g mieszanki ulubionych sałat 1 zielony ogórek 1 papryka (użyłam pół papryki żółtej i pół czerwonej) 1 pomidor 1 kulka sera mozzarella mały

Blog z Apetytem
Przepyszny obiad ze schabu, inaczej 208

Schab pokroić w plastry o grubości 1 cm. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i oliwy. Na gorącą patelnię wrzucić plastry schaby i obsmażyć. Schab musi zmienić kolor, zamknąć pory mięsa. W ten sposób nie będzie suche. Nie musi być brązowe, tylko lekko przyrumienione. Zdjąć z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Doprawić dopiero teraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę

Kuchnia Pokoleń
Makowiec warstwowy z jabłkiem 569

masła 1 jabłko 3 białka szczypta soli Mleko zagotować i zalać mak, tak aby był całkowicie przykryty. Kiedy napęcznieje, odcisnąć i zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa, na drobnym sitku. Użyłam już zmielonego maku, który wsypałam do zagotowanego mleka i odstawiłam na godzinę. Do maku dodać miód, cukier, stopione masło i kaszę mannę. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej

https:KKuchniaMniam
Ziemniaki zapiekane w piekarniku 154

przywarły do foli) , a następnie skropić odrobina oliwy. Zapiekać w piekarniku ok 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zapiekane ziemniaki z piekarnika podawać same lub z mięsem, nie nadaja się do sosów.   Artykuł Ziemniaki zapiekane w piekarniku pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Chipsy z jarmużu 182

steków. Nie sądziłam, że tak mi posmakują te warzywne chipsy. Są świetne w smaku, pikantne i chrupią! Jarmuż wykorzystywałam do tamtej pory jedynie do koktajli, albo jako farsz do mięsa, a od tamtych warsztatów gdy tylko mam okazję, przygotowuję też miskę chipsów. – zielony koktajl z jarmużu, pomarańczy i chia – Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem W zeszłym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pstrąg łososiowy glazurowany pieczony w folii 166

Pieczenie ryby w folii pomaga w jej prawidłowym przyrządzeniu. Oczywiście w ten sam sposób można przyrządzić łososia . Nie mylcie pstrąga łososiowego z pstrągiem , który jest mniejszy i ma białe mięso. Polecam pstrąga z prostą sałatką z kapusty pekińskiej i ogórka, która dodatkowo podkreśla smak ryby. Pstrąg łososiowy na słodko kwaśno i sałatka już mnie w pełni zadowoliły, kiedy moi mężczyźni

codojedzenia
Zakręcone ciasto cynamonowe 241

Wystarczy, że pomyślę o cynamonie, a już ślinianki pracują mi ze zdwojoną siłą. Tak bardzo lubię jego dodatek:) Dodawałam go i do ziemniaków ( Klik ), do marchewki ( Klik ), do mięsa ( Klik , Klik ), do różnych dań ( Klik , Klik ) i oczywiście do wypieków ( Klik , Klik , Klik , Klik , Klik i Klik ) . Dziś właśnie chcę Wam przedstawić kolejny z nich. Robiłam go już dość dawno

Smaki Na Talerzu
Stek ze strusia – marynowany 179

Pierwszy raz w życiu jadłam strusia. Mięso lekko podobne do wołowiny, ciemne ale mimo to specyficzne. Pozbawione trudnych do pogryzienia włókien. Muszę przyznać, że jest bardzo smaczne. Szkoda tylko, że jest drogie i trudno dostępne. Jeżeli jednak kiedyś będziecie mieli okazję wypróbować to koniecznie spróbujcie. Polecam. Składniki: 2 steki ze strusia Marynata 1 łyżka oleju kujawskiego cytryna – bazylia 1 łyżeczka

Smaki Ewy
Schab w boczku z wolnowaru 240

która oczywiście może być też daniem rodzinnym, świątecznym, imprezowo-karnawałowym, czyli wolno pieczonych schab owinięty w boczek. Polecam serdecznie, bo to fajna odskocznia od tradycyjnego schabu, a do tego mięso soczyste i aromatyczne, dzięki długiemu procesowi pieczenia w niskiej temperaturze. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PIECZONE NUGGETSY Z KURCZAKA 169

Płatki kukurydziane rozdrabniam blenderem. W misce mieszam za pomocą miksera następujące składniki: mąkę, mleko, jajko oraz przyprawy - sól, pieprz i paprykę. Mieszam, aż masa będzie jednolita. Wkładam filety mieszam. Mięso wyjmuję po jednym kawałku, obtaczam w płatkach i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na koniec skrapiam oliwą. Piekę w 200 stopniach przez 15 minut

JejKuchnia
Gratin de l'oignons - francuska zapiekanka z cebuli 185

chrupiącą kołderką z aromatycznego sera. Słodka cebula z dodatkiem beszamelu z gałką muszkatołową smakuje wprost obłędnie i może być zaserwowana spokojnie jako samodzielne danie lub dodatek do sztuki mięsa. Kto się pisze na porcję gratin de l'oignons ? ;) * SKŁADNIKI na 4-6 porcji jako dodatek lub 2-3 jako danie główne 6 średniej wielkości cebul 200 ml słodkiej śmietany

Food Square
Paluszki rybne z łososia, ryż i surówka z marchewki i jabłka 194

swoich pociech? Korzystacie z gotowców, czy robicie je sami? Zobaczcie mój sposób na paluszki rybne, które są zdecydowanie zdrowszą wersją kupnych. Wykonane są z łososia (większość dzieci lubi różowe mięso łososia), panierowane w ziarnach maku i sezamu, zatem jest to wersja bezglutenowa . Do tego ryż ugotowany według instrukcji na opakowaniu, no i koniecznie musi być (przynajmniej u nas) surówka

Dietolog
Warstwowa sałatka gyros 4019

kurczak były wyraziste, intensywne w smaku. Proporcje poszczególnych składników i warstw są umowne. Możecie użyć tylko jednej papryki, wtedy sugeruję czerwoną. Możecie zrezygnować z pomidorów, zmniejszyć ilości mięsa (nawet o połowę!), dodać więcej lub nieco mniej kapusty. Moja sałatka niech będzie bazą, inspiracją, a Wy zróbcie swoją wersję, taką jaka będzie najbardziej smakowała Wam i waszym gościom. ROZWIŃ I CZYTAJ

Smaczna Pyza
Sos pieczarkowy-błyskawiczny i prosty 198

Jeden z klasycznych smaków-sos pieczarkowy,super pomysł do mięs,makaronów czy naleśników z farszem-prosty do zrobienia i szybki-polecam Składniki: 40 dag pieczarek jedna cebulka 200ml śmietanki 30%(w wersji bardziej odchudzonej dodaję 12% ale z kartonika ,bo wtedy się nie zważy), ok 150 ml bulionu(jak nie macie to może być z kostki) 2-3 łyżki masła

Swojskie jedzonko