mięso - 63110 przepisów (strona:2370/4208)

Krupnik z ogórkami kiszonymi 147

dominują, czuć je umiarkowanie, dokładnie tak jak chciałam. W innym wypadku wyszłaby ogórkowa z kaszą, co w sumie też nie jest głupim pomysłem (już sobie to zapisałam). Jegomość od mięsa i awersji do kaszy, zjadł krupnik ze smakiem.  Składniki: 1,5 l wody 2 ziemniaki 2 ogórki kiszone 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 łodygi selera naciowego 1 cebula

Kardamonovy
Łosoś pomarańczowy w sezamie 164

Łosoś pomarańczowy w sezamie to moja propozycja obiadowa, a także wigilijna. Delikatne mięso rybne pachnące pomarańczami w słodkiej sezamowej panierce. Czas wykonania: 30 min (+ czas marynowania) Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 300 g filetu z łososia 3 łyżki sezamu ½ pomarańczy (skórka) szczypta pieprzu oraz soli Marynata: 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju lnianego

KuchniaWeDwoje.pl
Filety śledziowe w marynacie słodko-kwaśnej 203

młode, niespełna roczne osobniki. To właśnie te śledzie nazywane są matjasami. Połowy matjasow trwają od maja (zazwyczaj połowy zaczynają się w sobotę przez Zielonymi Świątkami) do lipca. Ich mięso jest tłuste, delikatne, a dzięki specjalnemu procesowi solenia nabiera wyjątkowego smaku. Matjasy macerowane są w solance w dębowych beczkach, nie na sucho, dzięki czemu są mniej słone, ale przez to mniej

Obiad gotowy
Sałatka porowa z jajkami i kukurydzą 504

Sałatka porowa z jajkami nie wymaga wielu składników, a jest zaskakująco pyszna. Idealnie nadaje się jako dodatek do pieczonych mięs, albo samodzielny posiłek. Sprawdzi się również na świątecznym stole! Składniki: 5 jajek por (1 duży lub 2 małe) puszka kukurydzy średnie jabłko 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w półplasterki, zalewamy gorącą wodą

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka makaronowa z wędzonym kurczakiem, brokułem i groszkiem 249

samej wodzie ugotować makaron, dodając odrobinę oleju rzepakowego. Makaron gotować nieco krócej niż podaje opakowanie. Odcedzić z wody i przełożyć do miski z brokułem. Do tej samej miski obrać mięso z wędzonych udek z kurczaka, rozdrabniając je na mniejsze kawałki. Następnie wsypać odcedzony z zalewy groszek, wlać śmietanę 30%, wymieszać i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Duże

Passions hobbies life
Kurczak na butelce pieczony 208

podczas pieczenia nie palił się - blaszkę podlewamy wodą, uzupełniając jej poziom w miarę potrzeby podczas pieczenia. Potem pozostaje tylko umiejętnie pokroić rumianego kuraka i podać go z ulubionymi dodatkami. Mięso, soczyste, kruche - pyszne. Polecam na rodzinny obiad

Kuchnia po mojemu
Krótka historia pewnego romansu – smażone tofu w miodzie faceliowym 223

się stało, że ja – naczelny mięsożerca w rodzinie, wpakowałam się w romans z wegetarianizmem. A tak po prawdzie i zupełnie szczerze mówiąc kompletnie odrzuciło mnie od mięsa. Być może to przez lata spędzone na dietach wysokobiałkowych (i przy okazji bardzo niskowęglowodanowych) mój organizm powiedział DOŚĆ. A być może przez dojrzenie do tego, że nie istnieją „humanitarne” rzeźnie

Kate's Kitchen
Zupa z dorszem, ryżem i duszonym porem 164

Doskonałe połączenie duszonego pora i pietruszki w zupie rybnej z ryżem. Do zupy wykorzystałam mięso z białej ryby- delikatnego i dietetycznego dorsza. Zazwyczaj robię ją na domowym bulionie warzywnym lub rosole, a w razie braku gotuję zwyczajnie na wodzie, ale wtedy koniecznie z dodatkiem suszonej włoszczyzny, dzięki czemu zupa jest pełna smaku 😋 * bulion warzywny- 1 l * filet z dorsza- około

Kraina Miodem Płynąca
Kotleciki drobiowe na patyku 169

tarta do panierki keczup łagodny Kotlin do podania. Przygotowanie: Filety zmielić w maszynce. Cebulę obrać, bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć. Składniki połączyć, wymieszać z przyprawami. Formować małe kulki z mięsa, obtaczać w bułce tartej, smażyć na tłuszczu. Wyjmować kulki z patelni na ręcznik papierowy, do osączenia z nadmiaru tłuszczu. Kuleczki nabijać na patyczki od szaszłyków, podawać z keczupem. (function

Kuchnia Danusi
Sos żurawinowy na czerwonym winie 159

przepis na zdecydowanie najlepszy sos żurawinowy. Idealny do mięs oraz serów i wprost stworzony na świąteczny stół. Mój ulubiony przepis na żurawinowy sos bazuje na gotowaniu świeżej lub mrożonej żurawiny na czerwonym winie z dodatkiem cynamonu i anyżu. Niekiedy dodaję również wanilię. Dzięki przyprawom pachnie wprost nieziemsko. W przepisie podaję, żeby wykorzystać wytrawne czerwone wino, jednak z powodzeniem możecie wykorzystać

Food Square
Chilli con carne 207

obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić cebulę. Dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano, Przemsażyć około minuty.  Dodać mieloną wołowinę i kminek. Smażyć aż mięso się zetnie.  Na patelnię wlać bulion i pomidory z puszki. Zmniejszyć płomień. Dodać pokrojone w drobną kostkę papryczki chilli przypawić solą i cayenne. Dusić około 20 minut. Paprykę umyć

Zielona Kuchnia
Rosół z kurczaka z ( domowym ) makaronem . 184

mielony Makaron : 2 szklanki mąki  3-4 łyżki wody 2 jajka sól Przygotuj również : kilka gałązek świeżej pietruszki lub suszoną natkę pietruszki   Sposób wykonania :   R osół : Mięso z kurczaka opłucz, włóż do garnka, zalej zimną wodą , Postaw na ogniu, zagotuj. Gdy woda się zagotuje zmniejsz ogień, aby tylko mrugał. Gotuj tak około 1 godziny. Następnie dodaj obrane

Przepisy i porady kulinarne
Surówka z kapusty pekińskiej 149

family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Prosta i szybka w przygotowaniu surówka, zadowoli najwybredniejsze podniebienia. Idealnie nadaje się do mięs, jak i dań warzywnych.  Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej (około 700 g) 1 marchew 1 garść natki pietruszki 1 czerwona cebula 3 ogórki kiszone 1 jabłko 1 łyżka jogurtu

R'n'G Kitchen
pieczony sernik bez spodu z michałkami... 226

ubitej masy włożyć twaróg, wsypać makę ziemniaczaną, bitą śmietanę, wlać mleko i połączyć składniki, nie za długo ubijać, jeśli twaróg jest mocno grudkowaty to zmielić w maszynce do mięsa dwie formy 30x15 i 20x11 wyłożone papierem do pieczenia (mniejsza forma zabrana będzie do pracy męża), masę serową wylać do prawie pełnych foremek, powkładać cukierki michałki piekarnik nagrzany na 190C, grzanie

W Mojej Kuchni Lubię
Koreczki imprezowe z tortelloni carne 276

Szybki, genialny pomysł na przekąskę sylwestrową. U nas dzisiaj podana niespodziewanym gościom   Składniki: tortelloni carne (z mięsem z dodatkiem suszonych pomidorów) pomidorki koktajlowe mozzarella – małe kulki salami zielone oliwki czarne oliwki Tortelloni gotuję w lekko osolonej wodzie. Na patyczek nakłuwam zieloną oliwkę, przekrojony na pół i zwinięty plasterek salami, tortelloni, mozzarellę, pół pomidorka koktajlowego. Zniknie z talerza bardzo

MojaQchnia.pl