mięso - 63110 przepisów (strona:2376/4208)

Polędwiczki wieprzowe panierowane w ziołach i parmezanie 217

PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Siekamy zioła i mieszamy z utartym serem, bułką tartą i kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Panierka powinna być wilgotna, ale nadal sypka.  Mięso przecinamy na dwa równe kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Zamaczamy w roztrzepanym jajku, a potem obtaczamy w ziołowo-serowej panierce. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie po 5 minut z każdej strony

Moje Kuchenne Rewelacje
Rozgrzewająca zupa z kolorową papryką 200

zdecydowaną królową jest papryka – pomarańczowa, żółta oraz zielona. Jest ona bardzo pożywna zwłaszcza, dzięki dużej ilości warzyw. Ja podałam do niej lekko podsmażone plasterki kiełbasy. Jeśli nie jecie mięsa spokojnie można wykonać ją w wersji wegetariańskiej. Składniki: 3 kolorowe papryki: zielona, pomarańczowa oraz żółta pokrojone w cienkie paseczki 20 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół 4 ząbki czosnku, przekrojone

Życie ze smakiem
Pieczone skrzydełka z burakiem i kaszą bulgur 209

Składniki: 2 skrzydełka kurczaka burak 4 łyżki suchej kaszy bulgur + 1 1/4 szklanki wody przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, suszony koperek, papryka słodka, przyprawa do mięsa Sposób przygotowania: Dzień wcześniej panierujemy skrzydełka w przyprawach. Następnego dnia dokładnie obieramy, myjemy i kroimy w paski buraka - również panierujemy w przyprawach. Skrzydełka i buraka przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy

Truskawkowa Fiesta
Jak ugotować pyszny kapuśniak? Przepis na kapuśniak z kiszonej kapusty i z wędzonymi żeberkami. 228

należy ją przepłukać. Następnie dodać do garnka. Całość gotować jeszcze około 20 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić do smaku w razie konieczności.  Wyłączyć palnik i wyjąć mięso. Obrać je od kości i posiekać drobno, po czym ułożyć na talerzach i zalać kapuśniakiem.  To wszystko :). Niektórzy robią jeszcze zasmażkę, jednak tutaj, w tym przepisie, nie jest konieczna

Poezja Smaków - blog kulinarny
Roladki Schabowe 201

listki laurowe około 30 g masła 1 czubata łyżka mąki 2-3 łyżki śmietanki 30 % 1. Jeśli mamy kawałek schabu to wykrawamy z niego dwa duże plastry.  Mięso cienko rozbijamy, obsypujemy solą i pieprzem, smarujemy musztardą  i układamy kolejno, cebulkę i kiełbaskę i ewent. ser żółty. Zawijamy ciasno roladę, obwiązujemy sznurkiem i obtaczamy w mące. Patelnie rozgrzewamy razem

Gotowanie...to proste !
Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej 259

Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek, a w smaku przypomina nieco ananasa lub brzoskwinię z puszki. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 słoiki po 600 ml Składniki: 2,5 kg dyni

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczona kasza gryczana z warzywami 268

zapiekania i wstawić piekarnik nagrzany do 180*C. Piec przez około 40 minut, w połowie pieczenia należy delikatnie przemieszać kaszę. Podawać jako gotowe danie lub jako dodatek do mięsa. Smacznego :) Kasza z warzywami piekła się w formie od #myAmbition Taką formę, jak i wiele innych produktów Ambition można zakupić ze zniżką 10% na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat

https:KKuchniaMniam
Pyzy z mięsem 154

Dziś nabraliśmy ochoty na tradycyjne ziemniaczane pyzy faszerowane mięsem mielonym. Danie nieco pracochłonne, ale warto poświęcić na nie chwilę czasu, ponieważ efekt końcowy jest pyszny i sycący. Pamiętacie to danie? Jest trochę kaloryczne, ale raz na jakiś czas można sobie pofolgować. Zachęcam więc do produkcji pysznych domowych pyz! :DCiasto:1 kg ugotowanych ziemniaków250 g mąki ziemniaczanej1

Krokusowy Dom
Keks makowy z figami 238

łyżki mleka Aromat migdałowy Wykonanie ciasta: 1. Mak zalewamy  wodą, gotujemy 5 minut, odcedzamy dobrze na sicie, studzimy  po czym kręcimy  2 razy w maszynce do mięsa. 2. Kremówkę ubijamy na pianę pod koniec wsypujemy cukier z wanilią , wlewamy żółtka i nadal ubijamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielony mak, aromat migdałowy, wlewamy mleko

Wanilia i Kardamon
Ziemniaczana zapiekanka z brukselką i papryką 573

przyprawiając sosem sojowym, papryką w proszku, pieprzem i solą. Zdjąć z patelni. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić dodając również pokrojone papryki. Ziemniaki wymieszać z pozostałymi warzywami i mięsem. Wyłożyć do natłuszczonej formy do zapiekania. Roztrzepać jajka z ricottą oraz kremówką doprawiając dość sporą ilością soli, pieprzu i tymianku. Wylać na warzywa w formie i wstawić do piekarnika nagrzanego

https:KKuchniaMniam
Rosół z kaczki 206

odrobina natki pietruszki sól, pieprz makaron do rosołu Wykonanie: Do garnka wlewamy 3 litry wody,  dodajemy udko z kaczki i gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy po pewnym czasie mięso utworzy nam wywar dodajemy obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora, selera (ja to wszystko dodaję w całości) i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Cebulę obieramy i zapalamy czyli układamy

Olga Piecze i Gotuje
Zupa gulaszowa z kurkami 350

łyżki smalcu 3-4 łyżki mąki  3 łyżki koncentratu pomidorowego 1. Szynkę, paprykę, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę, marchew w plastry. Kurki rozmrażamy. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy mięso, bardzo mocno, do zarumienienia. Dodajemy paprykę, cebulę i kurki, smażymy chwilę, po czym zalewamy 3 litrami wody. Dodajemy marchewkę i przyprawy. Gotujemy pod przykryciem przez około

Szefowa kuchni
Rosół z kaczki 181

porcja rosołowa z kaczki świeża włoszczyzna: 3 marchewki, 2 pietruszki, mały seler, kawałek pora cebula 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz natka pietruszki ewentualnie szczypta kurkumy Mięso opłukać, włożyć do garnka i zalać 3 litrami zimnej wody. Dodać liście łyżeczkę soli i zagotować.  Zmniejszyć ogień, usunąć szumowiny i dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Gotować około

wyzwania kuchenne
Sałatka na ciepło z kurczakiem, kalafiorem i fasolką 292

cytryny, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i przyprawy. Zakręć słoik i mocno wstrząśnij. Wylej dressing na podpieczone warzywa, wymieszaj. Wstaw do piekarnika na jeszcze na 10 minut. Mięso z kurczaka pokrój na kawałki, podgrzej i wymieszaj z warzywami. Rozdziel sałatkę do misek. Posyp pestkami granatu. Smacznego! Spara Spara The post Sałatka na ciepło z kurczakiem, kalafiorem i fasolką appeared

codojedzenia
Pierogi z ziemniakami 204

dodać wrzątku bądź dodać do ciasta ugotowanego rozgniecionego ziemniaka. Ciasto na pierogi jest bardzo wdzięczne, gdyż pasuje do niego niemalże każdy farsz. W Polsce przeważają farsze mięsne, często smażone mięso z cebulką, także z kiszoną kapustą i grzybami, szczególnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Popularne są nadzienia z twarogiem, ziemniakami, nadzieniem rybnym. Latem fajnie sprawdzają się nadzienia owocowe

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania