mięso - 63110 przepisów (strona:2379/4208)

Pieczone bataty faszerowane chorizo 267

wzdłuż na pół i delikatnie wydrążyć farsz, nie musi to być zrobione dokładnie, część farszu może zostać na skórce. Farsz przełożyć do usmażonego chorizo, rozdrobnić widelcem i wymieszać z mięsem i warzywami.  Tak przygotowaną masą napełnić ziemniaki, posypać startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, oprószyć papryką i wstawić do piekarnika na 10-15 minut, aby farsz się

Codzienne Gotowanie
Sos żurawinowy do mięs 187

lubi połączenia słodkiego sosu z mięsem będzie zadowolony, bo na święta będzie mógł zrobić samodzielnie sos żurawinowy. Sos nie jest pracochłonny, przyrządza się go szybko i naprawdę widać dużą różnicę jeśli się porówna z kupionym. Żeby podkreślić świąteczny nastrój dołożyłam do niego laskę cynamonu. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Kurczak z papryką i serkiem mascarpone + film 225

niewielką kostkę. Na dużą patelnię lub do garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy pokrojoną cebulę i delikatnie ją szklimy. Następnie dodajemy kurczka i wszystko chwilę podsmażamy. Do mięsa i cebuli wrzucamy pokrojoną paprykę i całość dusimy około 10 minut często mieszamy. Pod koniec duszenia dodajemy serek mascarpone, wszytko podgrzewamy stale mieszając aż ser się rozpuści. Całość doprawiamy do smaku

Smakowite Dania
Żurawina szroniona w cukrze – nie tylko do dekoracji 242

Uwielbiam żurawinę – czy w drinku , czy w cieście , czy podaną do mięs – bez różnicy, pochłonę każdą ilość. Tak naszykowana żurawina wielkoowocowa jest bezapelacyjne wspaniałą przekąską – zastąpi jesienią i zimą kupne słodycze. Świetnie sprawdza się jako dekoracja – wygląda jak oblodzona, przysypana śniegiem – idealnie nada się do dekoracji świątecznych ciast i deserów: babeczek, piernika, makowca czy serników. Okrutnie lubię sobie ją ‘skubnąć

Karo in the Kitchen
zakupy w Walencji – czyli co, gdzie i po ile 226

zachwyt już przy wejściu, a zagłębiając się w alejki między straganami będziecie odkrywać kolejne cuda. Znajdują się tam również kolorowe i aromatyczne przyprawy, orzechy, sery, wędliny i mięsa, wszystko świeże, pachnące i kuszące do zakupu. Drzwi Mercado otwierają się o 7.00, a zakupy można robić do 15.00 i tak przez cały tydzień poza niedzielą, kiedy odpoczywamy. Port Jeśli Mercado Central

Gotuj po hiszpańsku
Nasze wrażenia z Walencji 179

Europie. Walencja pod lupą Co lubimy odwiedzać? Tak, jak wspomnieliśmy na początku, miejscem wartym odwiedzenia jest Mercat Central. Znajdziemy tu niesamowity wybór produktów. Od owoców morza, przez dziesiątki rodzajów mięs, setki stoisk z warzywami i owocami, a nawet restauracje. Można tu znaleźć prawie wszystko. Sama hala imponuje rozmachem, zdobieniami i bogactwem wnętrza. Nie jest trudno, spędzić tu wiele czasu. Jedyną

Gotuj po hiszpańsku
Wege fasolka po bretońsku z fasolką azuki 273

składasię z białka. W kuchni Zachodu ceniona  jest przede wszystkim za wysoką zawartość białka, dzięki czemu wegetarianie mogą traktować fasolę adzuki jako znakomitą alternatywę dla mięsa. Czyli dla Nas idealna.  Składniki: - ok. 1300 g (2 butelki)  Passaty pomidorowej 100% użyłam  firmy   Bio Idea - 2 szklanki fasolki azuki - namoczonej przez noc - 3 cebule - 1 płaska łyżeczka

Szkrab Je Sam
Kruche Ciastka Cukrowe Do Herbaty / Recenzja Książki "Kuchenny Kredens" 189

sera czy też kruche ciasteczka cukrowe do herbaty które osobiście przygotowałam, posmakowałam i całym serduchem je wam polecam. Czwarty rozdział to obiady wystawne w których znajdziemy przepisy na mięsa, dziczyznę, ryby oraz na wytrawne placuszki z kawiorem. Piąty rozdział to obiady powszednie. Kilka z przepisów jest mi znanych i myślę że wam też będą znane a nawet lubiane

Gotowanie...to proste !
Sałatka z kurczaka i ogórka w sosie sezamowym 237

przybrania: dymka sos sweet-chilli pieprz syczuański  Jak przygotować sałatkę z kurczaka i ogórka? Piersi z kurczaka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą, na tyle, aby przykryła mięso i warzywa. Dodać obraną i przekrojoną na pół cebulę, obrany i rozgnieciony ząbek czosnku, ziarna pieprzu, liść laurowy i doprawić niewielką ilością soli. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować na małym

Codzienne Gotowanie
Sałatka z kurczakiem wędzonym 241

kurczaka 1 ogórek zielony mała sałata lodowa puszka kukurydzy szczypiorek, natka sól, pieprz Przygotowanie : Kukurydzę osączyć, umytą rzodkiewkę, obrany ogórek pokroić w kostkę Sałatę rozdrobnić ( ja pokroiłam we wstążki) Mięso obrałam ze skóry i pokroiłam również w kosteczkę Składniki połączyłam, dodałam pokrojony szczypiorek i natkę- wymieszałam.  Składniki na sos: miód, oliwa, musztarda, sok z cytryny. Przygotować

Proste Potrawy
KROKIETY z kapustą włoską i pieczarkami (wegańskie) 283

Jest wiele przepisów na krokiety – jedne z kapustą, inne z pieczarkami, albo z mięsem. Postawiłam na wegańską wersję z kapustą i pieczarkami, jednak użyłam kapusty włoskiej. Ma ona lekko inny smak, niż zwykła kapusta, który bardzo lubię. Jej zaletą również jest fakt, że potrzebuje mniej czasu do ugotowania i ogólnie jest bardziej miękka. Krokiety przygotowałam z orkiszowych, wegańskich naleśników

Via Gusto
Piersi z kaczki z dyniowymi kopytkami i zasmażaną czerwoną kapustą z truskawkami 196

białego wina 50 g słoniny 1-2 łyżki mąki sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Pierś z kaczki Pierś z kaczki umyj i wysusz papierowym ręcznikiem. Skórkę nakrój na krzyż. Mięso posól i popieprz delikatnie. Odstaw na chwilę. Na patelni rozgrzej mocno odrobinę klarowanego masła, wrzuć gałązki rozmarynu i ułóż piersi skórą do dołu. Smaż przez 4 minuty, aż wytopi się

Food Square
Spaghetti z zielonym pesto i jajkami od szczęśliwych kurek 216

najlepsze. Już chyba wolę płaty białego puchu na trawnikach,  żeby nie zwariować przywołuję wiosnę na talerzu !  Czy jesień zawsze musi kojarzyć się z dynią i treściwymi mięsami ? Oczywiście ma swoje prawa i nic tego nie zmieni. Pomysł przyszedł sam gdy podjęłam wyzwanie z marką Lubella „LubelLOVE Inspiracje – LUBELLA I SPOSÓB NA JESIEŃ” i to jest właśnie mój sposób

Wanilia i Kardamon
BUŁKI LCHF Z KALAFIORA (keto, LCHF, optymelne, paleo, bez glutenu i laktozy) 284

termoobieg) przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Gotowe bułeczki wystudzić i jeść z masłem, smalcem, pastami i innymi ulubionymi dodatkami jak pieczone mięsa i warzywa Sprawdzą się także jako bułki do hamburgerów — BTW całości bez łupin i dodatków: 750 g, 817 kcal

Ola la LCHF
Surówka z selera 188

Najbardziej klasyczna surówka z selera, bez dodatków węglowodanowych jak np. rodzynki. Świetnie komponuje się w obiedzie z potrawami białkowymi, czyli najczęściej z mięsem.      Również można ją zastosować do kotletów np. z kaszy... Wtedy fantastycznie podkreśla smak węglowodanowych kotletów bo kontrastuje z ich łagodnym charakterem smakowym... :) Składniki: 1 średni seler majonez sok z cytryny sól pieprz Przygotowanie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie