patelni przez kilka minut aż się zarumieni. Kurczaka podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski wsypujemy ryż, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Kolejno dodajemy słonecznik i usmażone kawałki mięsa. Na koniec dodajemy 4 łyżki majonezu i mieszamy. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania kanału
Kulinarne przygodyferretto Sposób przygotowania: Indyka myjemy, czyścimy i kroimy na grube plastry. Skrapiamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso po kilka minut z każdej strony. Przekładamy je do żaroodpornego naczynia, przykrywamy folią i pieczemy jeszcze 10 minut w temp. 180 °C. Na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu!) podsmażamy plastry szynki
DominikaDolciPyszna, łatwa i efektowna sałatka. :) Składniki: 1 opakowanie tortellini z mięsem (250 g) 500 g pomidorków koktajlowych 350 g żółtego sera (o delikatnym smaku) 350 g szynki 1 ogórek (duży) mała puszka kukurydzy 1 por 250 ml majonezu light 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz 1,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego kilka kropel soku z limonki 2 garście startego parmezanu szczypiorek
DominikaDolciszczaw świeży jest jeszcze trudno dostępny, można się zaopatrzyć w szczaw ze słoika. Wybieram taki bez żadnych dodatków i polepszaczy i jest ok . Składniki 2 słoiczki szczawiu 500 g mięsa ( drobiowe,indycze, wieprzowe) pęczek włoszczyzny ( marchew,1/2 średniego selera,pietruszka, kawałek pora, cebula) kilka ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo mały jogurt … Czytaj dalej Zupa szczawiowa
gotuj ze mnąsuper smaczne i bardzo proste do zrobienia domowe pierogi ze szpinakiem . Te pierogi szykuję głównie dla moich dzieci. Takie delikatne pierogi to świetny pomysł na prosty obiad bez dodatku mięsa. Pierogi ze szpikiem najlepiej smakują od razu po ugotowaniu. Uwielbiam polewać je gorącym masłem z ziołami. Świetnie smakują z kminkiem lub kuminem
AniaGotuje.plsię upieką).Następnie kurczaka podsmażyć, przełożyć na blaszkę. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, lekko podsmażyć i dodać do kurczaka.Dodać także lekko podgotowane i odcedzone ziemniaki.Piec aż, mięso i ziemniaki będą miękkie
Moje domowe kucharzeniecebuli. Co prawda zabrakło mi kilku składników, więc dokonałam małych modyfikacji. Rzekłabym, że z przepisu to nie zmienia się… cebula. Konfitura wyszła genialnie, opierniczałam łyżeczką ze słoiczka! A z mięsem to całkowicie wymiata… Składniki: 1kg czerwonej cebuli 100ml różowego wina pół słodkiego 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki masła 300g przecieru z czerwonej porzeczki
Gotowanie i blogowanieDzisiaj takie trochę...pomieszanie z poplątaniem. Polskie, pyszne mięso, ser, ostra konfitura cebulowa, włoskie oliwki, indyjska przyprawa- przepyszne kotlety! Cudownie pachniało, nie tylko w kuchni, ale w całym domu. Mieszanka przypraw, której użyłam i która zafundowała nam te wszystkie rozgrzewające i krzepiące wrażenia to garam masala. Ta, którą zawsze wykorzystuję, składa się z drobniutko utartych goździków, gałki muszkatołowej, cynamonu, kuminu
Pichceniomaniaprzed białym barszczem. Z dodatkiem ziemniaków pełni funkcję posiłku węglowodanowego. Choć ze względu na kwaskowy charakter zamiast węglowodanów -ziemniaków, równie dobrze można było by dodać mięsa z żeberek i miała by charakter zupy białkowej... :) Oczywiście po dodaniu żeberek, nie będzie miała już charakteru wegetariańskiego ani wegańskiego... :) Składniki: 0,5kg kapusty kiszonej 5 ziemniaków
Dieta Rozdzielna i Zdrowieminut. Następnie podlewam wodą i smażę jeszcze przez 10 minut. Warzywa doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz oregano. 2. Filety rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Na oliwie smażę filety na rumiano w każdej strony. 3. Na usmażone filety kładę porcję przygotowanych warzyw. Wierzch posypuję startym żółtym
Tradycyjna kuchnia KasiPlacki bardzo szybkie w wykonaniu, proste w "obsłudze". Są znakomite same bez niczego ale również dobrze smakują jako dodatek do mięs czy zup, jako kanapki na ciepło z serem albo z jajem w koszulce czy sadzonym, posypanym grubo szczypiorem. Jeśli zostaną ziemniaki z obiadu to tym razem zamiast kopytek zróbcie te przepyszne placki, zapraszam. Pierwotnie placki były wypiekane
Moje Małe Czarowaniedodaj do niej przyprawy – przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane imbir i chili, utłuczone i wymieszane kurkumę, ziarna kolendry i kmin. Dodaj mięso, obtocz je przyprawami i lekko przysmaż. Trzeba cały czas mieszać, łatwo się przypala! Posól, dodaj pomidory i duś 10 minut pod przykryciem. Zdejmij pokrywkę z patelni
Patchworkgłębokiej dużej patelni rozgrzać olej. Dodać czosnek i cebulę, podsmażać przez 1-2 minuty aż wszystko lekko zmięknie. Dodać baraninę, smażyć, rozbijając drewnianą łyżką na jak najmniejsze grudki, Mięso będzie gotowe gdy zmieni kolor z czerwonego na jasnobrązowy. Dodać mieszankę przypraw, wymieszać. Lekko posolić. Podsmażać przez 1 minutę, następnie dodać pomidorową pastę i podsmażać jeszcze krótką chwilę. Dodać
Stare Garypyszny i delikatny gulasz z udźca z indyka z soczewicą i warzywami :) Łatwy i szybki w przygotowaniu gulasz na pewno wszystkim posmakuje :) Składniki na gulasz: – 400 g mięsa z uda z indyka – 90 g zielonej soczewicy – 1 żółta papryka – 1 średnia marchewka
Kuchenne Wariacjeryżowego/sojowego ze sklepu Kuchnie Świata 1 opakowanie papieru ryżowego ze sklepu Kuchnie Świata olej roślinny do smażenia Kurczaka nie mielę, a siekam. Uważam, że jest to mięso bardzo delikatne i zmielenie go nie dałoby takiego rezultatu, jakiego chciałam uzyskać. Do posiekanej piersi z kurczaka dodaję starty czosnek i imbir, posiekaną drobniutko cebulę, przepłukany wrzątkiem, odsączony i drobno
MamaOskarka