mięso - 63110 przepisów (strona:2388/4208)

Pieczony bakłażan 239

zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle z bakłażanem i adżiką Pieczony bakłażan Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 duże bakłażany sól

Kulinarne przygody Gatity
Hreczniaki 211

Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko i odstawić na bok do wystudzenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na 1 łyżce masła. Ser przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, zmiksować w blenderze lub po prostu bardzo drobno rozbić widelcem, połączyć z wystudzoną kaszą. Dodać podsmażoną cebulę i posiekaną drobno natkę pietruszki. Następnie wsypać mąkę, jajko, przyprawić, wymieszać. Formować kotlety

Zasmakuj Kuchni
Bigos wege z żurawiną 206

lubię zjeść wracając do domu w jesienno-zimowe dni Nie tylko od święta! Bigos najbardziej smakuje nam z tłuczonymi ziemniakami, puree z dodatkiem groszku lub marchewki i kawałka mięsa (opcjonalnie, nie zawsze). Bigos, ze względu na to że nie płukałam kapusty (celowo) tylko odcisnęłam, jest lekko kwaśny. Jeśli za takim nie przepadacie wypłuczcie kapustę wg uznania i do smaku. Składniki

Zasmakuj Kuchni
Pasta kanapkowa z wędzonego boczku 289

Przygotowanie: Boczek gotujemy w wodzie do miękkości,jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy. Boczek po wystygnięciu rozdrabniamy blenderem z ugotowanymi jajkami(można również zmielić w maszynce do mielenia mięsa),dodajemy posiekaną drobniutko cebulkę,musztardę i wszystko dokładnie mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego

Swojskie jedzonko
Surówka z czerwonej kapusty z marchewką 192

cukrem, posolić i popieprzyć do smaku. Dodać jogurt (wersja fit) i ewentualnie majonez (lepszy smak) i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku.  Podawać jako dodatek do mięs. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Szybki wartościowy obiad-JAJA Z KASZĄ JAGLANĄ I BROKUŁEM 194

szczególnego takie danie, ale jak mam proponować Wam posiłki, które są zdrowe, musi znaleźć się miejsce nawet na tak banalne przepisy 😀 Szczególnie, że czasami zapomnimy rozmrozić mięso, a pod ręką nie ma nic wędzonego. To, co wtedy zostaje? Oczywiście jajka! Ten produkt na pewno jest zawsze w Waszych lodówkach😊 i dzięki nim ratujemy obiad😀 Składniki: -2 jaja -70 g kaszy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety jajeczne 1210

zrobienia kotlety jajeczne. Kotlety szykuje się głównie z jajek gotowanych na twardo.   Do masy dodaje się surowe jajko oraz ulubione przyprawy i zioła.  Takie "kotlety mielone" bez mięsa szczególnie polecam wegetarianom oraz dzieciom. Kotlety jajeczne podaje się najczęściej z domowymi sosami oraz najróżniejszymi sałatkami i surówkami .   Lubicie kotlety z jajek

AniaGotuje.pl
Zupa ziemniaczana z wołowiną - Supe me mish e patate 172

cytryny sól     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wołowinę kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu, zalewamy wodą,   tak by przykryć nią mięso, dodajemy ¼ łyżeczki soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez 60 min. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, ½ pęczka posiekanej natki pietruszki, dolewamy wrzątku, gotujemy 30 min pod przykryciem. Następnie zestawiamy

R'n'G Kitchen
Szybkie placuszki z cukinii 208

Szybkie placuszki z cukinii to wyśmienity dodatek do dań obiadowych z mięsa. Można również podać jako samodzielne danie z jogurtem, sosem tzatziki czy czosnkowym. Składniki: mała cukinia jajko 3/4 szklanki mąki pół szklanki mleka sól, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach, posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Następnie odciskamy z niej sok. Mąkę, jajko

e-PrzepisyKulinarne
Makaron tagliatelle z podsmażoną brukselką, marchewką i masłem czosnkowym 221

Jeśli lubicie brukselkę i czosnek, a na talerzu nie musicie mieć kawałka mięsa, mam dla Was propozycję na makaron, z podsmażoną brukselką i marchewką, doprawiony masłem czosnkowym. Proste i bardzo aromatyczne danie. Składniki (2 porcje): 500 g brukselki 500 g marchewki około 8 łyżek oliwy cukier sól pieprz 1 płaska łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 50 g masła

Smak mojego domu
Kapusta pieczona w pomarańczach 217

się kilku przepisów z wykorzystaniem kapusty. Dziś przygotowałam  kapustę pieczoną w pomarańczach . Tak przygotowana kapusta jest niezwykle smaczna, lekko słodka i chrupiąca. Jest świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs (pieczonych, smażonych), kiełbasek z grilla, itp. Dziś wspólnie z Anią , Mirabelką , Mopsikiem , Patrycją  i Emilią przygotowałyśmy wegetariańską wersję dania z kapusty. Koniecznie zajrzyjcie do dziewczyn i zerknijcie

Codzienne Gotowanie
Zupa jarzynowa z mięsem, ryżem i ziemniakami 190

sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jarzyny obieramy myjemy, kroimy. Seler naciowy kroimy na plasterki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Mięso mielone i warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut. Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy ½ łyżeczki soli i sok z limonki. Gotujemy przez kwadrans, następnie wsypujemy ryż, gotujemy do jego miękkości

R'n'G Kitchen
Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem 1370

tego, jak duże sakiewki chcecie uzyskać.   W między czasie przygotowujemy kurczaka. Umyte i osuszone filety przyprawiamy ulubioną przyprawą i smażymy. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Tak przygotowane mięso stanie się głównym składnikiem naszych sakiewek.   Na jedną połowę każdego prostokąta z ciasta francuskiego nakładamy niewielką ilość ketchupu lub sosu pomidorowego. Następnie nakładamy kurczaka i pozostałe składniki. Całość zamykamy

MarcinChef
Krem z pieczonych buraków z czosnkiem na bulionie z białym winem, serem feta i grzankami 151

stylu” feta) 15-20 dag wędzonego boczku kilka kromek chleba (ja akurat miałam bagietkę razową nie pierwszej świeżości, więc nadała się idealnie) Przygotowanie: Składniki na bulion oczyściłam i obrałam. Mięso zalałam ok.3,5 -4 litrami wody, dodałam przyprawy i gotowałam na wolnym ogniu ok. 2 godziny (po pierwszych 45 minutach łyżką cedzakową zebrałam szumy białkowe). Po tym czasie dodałam warzywa

Kate's Kitchen
Piersi z kaczki z sosem ze śliwek i żurawin 183

patelni (o technikach smażenia kaczki pisałam tutaj ), a następnie włożyć do nagrzanego pieca na kilka minut. Potem koniecznie należy je zostawić, aby odpoczęły. Pozwala to ustabilizować soki w środku mięsa (kaczka pokrojona od razu po wyjściu z pieca straci swoje soki, a nam zależy aby je zachować). Sekretem prawidłowo przygotowanej kaczki jest to, aby jej nie wysuszyć (czyli nie przeciągnąć

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania