mięso - 63110 przepisów (strona:2385/4208)

Mielone w boczku 133

długie) sól, pieprz Przygotowanie Łopatkę i serce mielimy na średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z sera wycinamy słupki 1x1x5 cm, każde „otulamy” mielonym mięsem. Tak przygotowane kotlety zawijamy w plastry boczku i pieczemy przez 35-40 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH 178

oczkach włoszczyznę i doprawiamy do smaku  solą, gałką muszkatołową, papryką, pieprzem  i majerankiem. Gotujemy jeszcze około 15 minut. Przed końcem gotowania dodajemy roztarty majeranek oraz pokrojone mięso z udek

Walijskie Pichcenie
Krokiety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 319

komponują się także podawane z sosami, na przykład pieczarkowym czy koperkowym. W formie wegetariańskiej będą daniem w sam raz do zaserwowania w niejeden piątek, dla tych którzy wystrzegają się mięsa. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Smacznego Składniki. 80 dkg ziemniaków 1 łyżka

mecooks
Jak wykorzystać skorupki skorupiaków – zupa krewetkowa 179

dlatego gotować wolno i długo aby uwolnić jak najwięcej pierwiastków zawartych w skorupce. Oczyszczając krewetki ze skorupek jest na nich mnóstwo ikry. Odrywam głowy, a z odwłoka wyjmuję różowe mięso. Wszystko oprócz mięska wędruje do garnka na wywar, do którego dodaję liście, pora, seler, marchewkę, pietruszkę, całą cebulę i czosnek. Warzywa wystarczy umyć i wrzucić do garnka bez obierania. Gotowy

codojedzenia
Zioła i przyprawy w kuchni cz. 1 130

owocu piperyny w jego wierzchniej warstwie. Pieprz jest przyprawą powszechnie używaną w naszej kuchni. Dodajemy go do bardzo wielu potraw (prawie do wszystkiego). Świetnie sprawdzi się do różnego rodzaju mięs, sałatek, zup, ryb czy sosów. Dodaje naszym przyprawom ostrzejszego i wyrazistego smaku. Ponadto dodatek pieprzu sprzyja lepszemu trawieniu (jednak należy pamiętaj o jego rozsądnych ilościach gdyż nadmiar może podrażniać żołądek

Health-Fit-Life
Sałatka z kurczakiem i awokado. 208

łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka cukru sól pieprz sok z 1/2 limonki Wszystkie składniki sosu wymieszać. Pierś z kurczaka zalać bulionem, włożyć obrane marchewki i zagotować. Mięso wyjąć , kiedy będzie już ugotowane (po przekrojeniu białe w środku), a marchewkę gotować dalej do miękkości. Następnie kurczaka i marchewkę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, ogórki, jajka pokroić

O kuchni z uczuciem
Placki ziemniaczane podane z sosem pieczarkowym 802

oraz przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do garnka lub na patelnię wylać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę. Następnie dodać mięso z udek kurczaka. Chwilę smażyć. Na sam koniec dodać pieczarki. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć, aż do miękkości pieczarek. Na sam koniec wlać śmietanę i gotować kilka minut

Ugotować
Krokiety z kurczakiem i kukurydzą 178

kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy Kurczaka dzielimy na włókna. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę z czosnkiem. Dodajemy do niej kurczaka podzielonego na włókna mięsa, do nich dorzucamy kukurydzę i koncentrat. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość podgrzewamy około 5 minut, do połączenia się smaków. Na każdego naleśnika nakładamy po sporej łyżce farszu i go równomiernie

MamaOskarka
Surówka selerowa z brzoskwinią i chrupiącym migdałem 144

Lekka selerowa surówka z delikatną brzoskwiniową nutą, pachnącą natką z pietruszki i wyczuwalnym smakiem chrupiących prażonych migdałów to doskonały dodatek do każdego dania z udziałem mięsa. Składniki: 400g obranego selera 1 puszka brzoskwiń 75g płatków migdałowych 1 pęczek natki z pietruszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki soku z limonki 3 łyżki śmietany 18% sól pieprz Wykonanie: 1.  Obranego selera

Szalona Kuchnia Eweliny
PULPETY RYBNE (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 238

wody, włoszczyzny, ziela angielskiego i listka laurowego przygotować wywar, gotując go około 40 minut. Jeśli nie ma ości to przygotować wywar warzywny. Gotowy wywar osolić i odcedzić. Mięso ryby zmiksować z dodatkiem jajka, przypraw i posiekanej natki pietruszki. Cebulę obrać, drobno pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach tłuszczu. Do masy rybnej dodać cebulę, wymieszać a następnie formować małe

Ola la LCHF
Polędwiczki z dorsza w cieście 229

Do przygotowania tego przepisu wykorzystałam polędwiczki z dorsza, ale świetnie też sprawdzi się płat dorsza lub miruny. Przepis jest prosty i stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnej

Smaki Na Talerzu
ZUPA POMIDOROWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PAPRYKĄ 136

garnka, dodajemy 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę oregano, ½ łyżeczki brązowego cukru. Zalewamy ok. 650 ml wody. Gotujemy całość 15 minut. Miksujemy. Wkładka – niespodzianka czyli mięsne mini kuleczki Składniki: mięso mielone wołowe na tatara( polecam Biedronka) 1 białko,  sól czosnkowa, pieprz, odrobina chili(lub pieprzu cayenne) kostka bulionowa wegetariańska, papryka wędzona proszkowana Wykonanie: 1.Mięso mieszamy ręką z białkiem, solą

Marcepanowa kuchnia
Stek tuńczyka z kaszą i olejem pistacjowym 128

Takie połączenia lubimy najbardziej. Świeże i mega aromatyczne. Kasza bulgur idealnie komponuje się z delikatnym mięsem tuńczyka. Smak podbija olej pistacjowy z miodem…a na dokładkę posiekane pistacje i nadający ostrości marynowany pieprz zielony. Składniki 400-500 g steku z tuńczyka 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru palmowego 100 g kaszy bulgur 1/2 łyżki masła dwie garści roszponki

R'n'G Kitchen
Bulion z makaronem naleśnikowo-bazyliowy 191

trochę więcej naleśnikowych zawijasów, bo danie musi być sycące. Rosół, którego użyliśmy to tzw. rosół bazowy – podstawa wielu naszych dań, esencjonalny bulion zrobiony na gotowanym godzinami na wolnym ogniu mięsie różnych gatunków. Rosół bazowy to genialna sprawa – doskonale się przechowuje i może być podstawą niezliczonej ilości zup. Jest aromatyczny, zdrowy, nie zawiera konserwantów. W przeciwieństwie do kostek rosołowych

Niedzielny kucharz
Bitki wieprzowe w sosie kurkowym z groszkiem 173

Często mam problem jak wykorzystać mięso wieprzowe w innej formie niż gulasz:). Wymyśliłam te oto bitki i okazały się strzałem w dziesiątkę, smakowały każdemu.  1 kg szynki wieprzowej  300g kurek, mogą być mrożone 150g mrożonego groszku 3 marchewki  1 pietruszka 1 pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy  1 łyżka mąki  sól, pieprz

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania