BUŁKI LCHF Z KALAFIORA (keto, LCHF, optymelne, paleo, bez glutenu i laktozy) 324termoobieg) przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Gotowe bułeczki wystudzić i jeść z masłem, smalcem, pastami i innymi ulubionymi dodatkami jak pieczone mięsa i warzywa Sprawdzą się także jako bułki do hamburgerów — BTW całości bez łupin i dodatków: 750 g, 817 kcal
Ola la LCHF
Surówka z selera 207Najbardziej klasyczna surówka z selera, bez dodatków węglowodanowych jak np. rodzynki. Świetnie komponuje się w obiedzie z potrawami białkowymi, czyli najczęściej z mięsem. Również można ją zastosować do kotletów np. z kaszy... Wtedy fantastycznie podkreśla smak węglowodanowych kotletów bo kontrastuje z ich łagodnym charakterem smakowym... :) Składniki: 1 średni seler majonez sok z cytryny sól pieprz Przygotowanie
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka z pieczonymi warzywami, brukselką i jarmużem 220Zamiast tradycyjnych ziemniaków robię sałatkę z pieczonych warzyw korzennych. Ziemniaki jemy przez cały rok, na święta musi być inaczej. Jest tyle jedzenia, że lekka sałatka to idealne przystawka do mięsa, drobiu czy zimnej garmażerki. Sałatka z pieczonymi warzywami Składniki: na 4 porcje 1 mały kalafior 2 korzenie pasternaku 2 marchewki 150 g jarmużu, pokrojonego w paski 300 g brukselki sól
codojedzenia
Sałatka z granatem i kurczakiem 285pracy, ale wydaje mi się, że może być także ciekawa na spotkania ze znajomymi – na pewno część z nich będzie zdziwiona, bo nie każdy wyobraża sobie połączenie mięsa z owocem, szczególnie faceci… Jeżeli lubicie takie połączenia smakowe, musicie wypróbować także sałatkę z kurczakiem i pomarańczami . Swoją sałatkę podałam polaną sosem balsamico, ale oczywiście Wy możecie skropić ją ulubionym
Kuchnia Bazylii
Fit bigos 272niezbyt fajne wspomnienia związane z bigosem z czasów dzieciństwa, zawsze pełen był tłustego mięsa. Stąd też pomysł by zrobić odchudzony bigos. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 200 g wędzonego fileta z kurczaka 200 g świeżego fileta z kurczaka 1 cebula 20 g suszonych grzybów 10 suszonych śliwek 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, sól, pieprz, majeranek
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Makowiec na cieście ucieranym czyli poWeekendowe Łakocie odc.162 213zalewamy nim mak. Gotujemy często mieszając na małym ogniu ok. 15 (30 jeśli mamy niemielony mak) minut. Mak odcedzamy na gęstym sitku i mielimy w maszynce do mielenia mięsa przynajmniej 2 razy, z najdrobniejszym sitkiem, jeśli używamy maku niemielonego . Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy zmielony mak, migdały, skórkę cytrusową, cukier, miód i resztę składników. Gotujemy mieszając
Dzieje kuchennej Wiewióry
Zdrowa sałatka „ryżowa” – bez ryżu:) 196dodajemy posiekane drobno zioła, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Sałatkę podajemy z sosem. Sałatkę możemy zjeść jako samodzielne danie lub wykorzystać ją jako dodatek do mięsa. Ja podałam ją razem z pieczonymi drobiowymi muffinami. Prawda, że wyszło z lekka „restauracyjnie”?;) www.olejkonwenanse.pl #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski
Smaki Na Talerzu
Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka (obiad w 15 minut) 211pieprz pasta pomidorowa baziółka Panierka: 1 jajko mąka pszenna bułka tarta Ponadto: olej do smażenia (u mnie słonecznikowy Woj-Len) Każdy plaster schabu należy delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko) i oprószyć solą z pieprzem. Następnie wszystkie kotlety osobno posmarować pastą i ostrożnie zrolować. Tak przygotowane roladki dokładnie obtoczyć kolejno w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej
Di gotuje
Zapiekany makaron z kurczakiem 530przygotowaniu dla każdego, gdy brak czasu a trzeba zjeść pożywny i gorący posiłek. Przygotowanie zajęło mi niespełna 20 minut, następnie 30 minut zapiekania i obiad gotowy. Obiad z mięsem i warzywami. Składniki na: Zapiekany makaron z kurczakiem około 300g makaronu rurki... Więcej The post Zapiekany makaron z kurczakiem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnek
ZRAZY WOŁOWE 200samą patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek, krótko obsmażamy, na koniec podlewając bulionem. Przekładamy do garnka z roladkami. Przykrywamy pokrywką, redukujemy płomień i gotujemy około 2 godziny, aż mięso będzie delikatne i kruche. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Opcjonalnie można wyjąć roladki, a sos zblendować lub zagęścić go 1-2 łyżeczki mąki roztartymi z kilkoma łyżkami zimnej wody
cool and minty
Kanapki imprezowe 156pieczywa z ziarnami oraz chleby bezglutenowe. Dostępne są też masła prawdziwe - również te bez laktozy, oraz masła roślinne. Na kanapkę można położyć plasterek świeżej wędliny oraz pieczone kawałki ulubionego mięsa! Cudownie sprawdzają się także sery z plasterkach oraz sery typu feta i twarde sery dojrzewające. A do tego ogrom kolorowych warzyw, ziół , orzechów i owoców
AniaGotuje.pl
Kurczak z rożna z piekarnika 409piekarnika, włączamy funkcję rozmrażanie, a po chwili produkt jest gotowy do przetwarzania) . ta funkcja sprawdza się u takich osób jak ja, które zapominają w odpowiednim wcześnie wyjąć zamrożone mięso z lodówki i robią to w ostatniej chwili, – po czwarte ma prowadnice teleskopowe (gwarantują one swobodę użytkowania i znacznie zwiększają bezpieczeństwo, za sprawą ich pionowej regulacji dają także możliwość dopasowania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone piersi kurze w płatkach kukurydzianych 204Upieczone mięso z piersi kurczaka jest bardzo smaczna. Polecam wszystkim na szybki obiad, bo pracy przy tym jest mało, a efekt końcowy pyszny. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie
Wegańskie gołąbki z zieloną soczewicą i wędzonym tofu 248jakiegoś czasu miałam ochotę na tradycyjne gołąbki. No może nie takie tradycyjne, bo bez mięsa. Zbierałam się do tego dość długo, bo nie jestem fanką przygotowywania tego dania. W końcu udało mi się je przyrządzić w wersji wegańskiej. Chciałam, żeby jak najbardziej przypominały te mięsne, dlatego farsz w moich gołąbkach to połączenie zielonej soczewicy i tofu wędzonego z dodatkiem ryżu
wegujemy
Chrupiące tosty francuskie 212jedno z naszych ulubionych weekendowych śniadań. Zawsze staram się podawać je z innymi dodatkami i w jakiś sposób urozmaicać. Ostatnio pomyślałam sobie, że skoro popularne jest smażenie ryb i mięsa, w panierce z płatków kukurydzianych, to dlaczego by nie przygotować tostów w takiej chupiącej wersji. To był strzał w dziesiątkę. Bardzo chrupiące zewnatrz, a delikatne i puszyste w środku
Mienta blog