ogniu, ale w dwóch wersjach. -- Potrzebujemy 2 schaby ważące po obróbce nożem 1,4-1,6 kg, około 15 szt. cebuli, kostkę smalcu 200 g, sól, przyprawę do mięsa lub pieprz i paprykę słodką albo ostrą. -- -- -- W pierwszej wersji schab dzielimy na kotlety, przyprawiamy i wkładamy do natłuszczonego naczynia, przekładając wszystko z trzech stron, grubo pokrojoną cebulą. Drugi
chleba naszegoJajka, mięsa, babki, mazurki i wiele, wiele innych wielkanocnych przysmaków znajdziecie na moim blogu. Tym razem przygotowałam coś co sprawi radość dzieciom, zresztą przy samym tworzeniu mieliśmy wiele radości ;) Muffinkowe gniazdka z zielonym kremem śmietanowym i kolorowymi jajeczkami. A wy jakie znacie świąteczne propozycje, które możemy przygotować z dziećmi? Szukamy inspiracji ;) Składniki: 100 g rozpuszczonego masła 2 jajka
Życie zaczyna się w kuchniNie, nie tym razem nie zabieraliśmy obiadu do pracy. Zaraz po niej Madzia postanowiła przygotować pyszny i bardzo szybki obiad. Na nasze stoły trafił makaron z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piersi z kurczaka w mleku – przepis . Jeżeli nie mam czasu to pierś gotuję w wodzie, najpierw pierś nacieram przyprawami i wkładam do gotującej się wody i gotuję do miękkości mięsa, około 30 minut (długość gotowania zależy od wielkości piersi), i wyjmuję do wystudzenia. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany przekładam do miski i odstawiam do wystudzenia. Ser ścieram
Uwaga Babcia Gotujedajcie mi znać, co sądzicie! To pierwszy odcinek cyklu, więc wszystkie Wasze uwagi będę brać na klatę :) Czekam również na Wasze sugestie, jakie ma być kolejne menu - wegetariańskie, z mięsem, a może same lunche do pracy? Poniedziałek - Frittata z lodówkowych resztek (lub pieczarkami i papryką) Na początek tygodnia polecam Wam frittatę, do której możecie wrzucić produkty, które zalegają
Chilli Czosnek i Oliwamisy wsyp bułkę tartą i czosnek, wymieszaj. Do oddzielnej wsyp mąkę. Wbij jajka do głębokiej misy, dodaj sos sriracha i dobrze rozbij rózgą. Panieruj kurczaka najpierw obtaczając kawałki mięsa w mące, potem zamocz w jajku i przełóż do misy z bułką tartą i znów dokładnie obtocz. Przełóż na blaszkę do pieczenia i wstaw do piekarnika pod sam grill
Niedzielny kucharzKurczaka pokroiłam w dużą kostkę, podsmażyłam bez dodatku tłuszczu. Pastę curry rozpuściłam w 1/4 szklanki wody, dolałam fo kurczaka. Dodałam warzywa i dusiłam chwilę. Makaron ugotowałam i podałam z mięsem. Porcja ma ok. 510 kcal B: 39 g T: 3 g W: 75 g Smacznego
Kucharzycazależny jaką konsystencję zupy preferujecie. Ja zmiksowałam, aby była gładka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do zupy włożyć podzieloną na kawałki rybę i lekko podgrzać, aby mięso się zagrzało. Natychmiast podawać przybraną szczypiorkiem lub natką pietruszki. Smacznego
Codzienne Gotowaniepozytywnie się zaskoczyłam. To na prawdę coś fajnego, innego i szybkiego. Składniki: 1 gotowe ciasto do pizzy 150 g krojonej mozzarelli parówki cienkie z szynki 97% mięsa 1 butelka gotowego sosu bolońskiego (360 ml) 1 łyżka masła 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki suszonego czosnku Przygotowanie: Ciasto pokroić na 6 równych części. Parówki przyciąć
Ala piecze i gotujerównież zawarty magnez, który bierze udział w tworzeniu białka, przewodnictwie nerwowym oraz ma znaczenie w regulowaniu ciśnienia krwi. ( wiedzę zaczerpnęłam z tego miejsca ) Ma też ciekawy smak. Pasuje do mięs i ryb, można z niego wyczarować sałatkę. Zjeść na ciepło i na zimno. Sam lub z dodatkami. U mnie dzisiaj na obiad dziki ryż z warzywami i mango. Spora dawka
Z Kuchni Do Kuchnimaśle. Dodać szpinak i dusić około 3-4 minuty. Następnie dodać pokruszony ser feta, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i całość dokładnie wymieszać. 2. Masa mięsna: Mięso drobiowe, wieprzowe, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, lubczyk, majeranek , bułkę tartą i całość dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Masę mięsną przełożyć na pergamin
Szalona Kuchnia Ewelinypiekarnika i piec do miekkości ok 25 minut, 180 C. W międzyczasie pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Oprószyć solą ziołowa i usmażyć na odrobinie oleju, wystudzić. Podsmażone mięso przełożyć do miski. Dodać starty ser żółty oraz miąższ z jednego upieczonego bakłażana. Całość dokładnie wymieszać. Farszem napełnić upieczone połówki bakłażanów. Camembert pokroić na małe kawałki i ułożyć na wierzchu. Bakłażany
Monia miesza i gotujejajka Krakersy rozbijamy na drobną panierkę. Możemy to zrobić za pomocą blendera lub zwykłego tłuczka i woreczka. Filet z kurczaka kroimy na płaty. Każdy rozbijamy tłuczkiem. Z każdej strony mięso doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grosa. Soli używamy bardzo niewiele, ponieważ krakersy są już odpowiednio słone. Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i krakersowej panierce. Smażymy na rumiano
VioletoweKucharzeniecząber 1 łyżeczka, papryka słodka 2 łyżeczki, papryka chili 1 łyżeczka wątróbkę z kurczaka obtaczaną w mące pszennej na smalcu mocno usmażyć z cebulą, dobrze wystudzić w rosole ugotowane mięso kurczaka: udka, skrzydełka, skóry obrać z kości i wsypać do miski, dodać wątróbki, żółtka, startą marchewkę, bułkę moczoną wodzie bez wyciskania wody, dolać rosołu i blenderem wszystko zmiksować do masy
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki śmietana koperek Kurczaka um yć, przełożyć do garnka, wlać wodę, dodać sól, pieprz, listek, ziele i marchewkę.Gotować , aż mięso będzie dobre, następnie wyjąć udka i obrać z kości, pokroić na kawałki . Dolać sok pomidorowy i zblendowane pomidory. Całość doprawić pieprzem, słodką i ostrą papryką, i gotować jeszcze przez
Moje domowe kucharzenie