mięso - 63110 przepisów (strona:2384/4208)

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 226

Choć będąc dzieckiem nie lubiłam tej surówki, dzisiaj nadrabiam zaległości i często ją robię. Najbardziej mi smakuje z ziemniakami oraz różnymi mięsami :) SKŁADNIKI: woreczek kiszonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko mała cebula sól pieprz cukier olej sos koperkowo ziołowy (można pominąć) Kapustę lekko odciskamy. Marchew ścieramy na małych oczkach, jabłko na dużych. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do kapusty

Pani na deser
Sałatka brokułowa z tortellini 1038

Pyszna syta sałatka, która z powodzeniem zastąpi obiad. Polecam! Składniki: 1 brokuł 1 paczka makaronu tortellini z mięsem lub serem - 250 g 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować według przepisu przepisu na opakowaniu. 2. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych 335

powinny być jędrne.  Wyjąć z piekarnika, skropić octem balsamicznym, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać. Warzywa można podać jako danie główne lub jako dodatek do mięs. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Tarty chrzan na zimowe zapasy 267

silnie rozgrzewająco, zatem okres jesienno-zimowy to jego pora. Rekordy popularności chrzanu to okres Świąt Wielkanocnybch, ale obecny w kuchni jest cały okrągły rok. To świetny dodatek do tłustych mięs i ciężkostrawnych dań, niezastąpiony do ćwikły, sosów, białej kiełbasy i jaj. Całe lata kupowałam gotowy, tarty chrzan, ale to co dzisiaj widnieje na etykiecie to już naprawdę zgroza. Znajdziesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki ziemniaczane z kurczakiem w ziołowym sosie 220

kurczak ziołowy i chwilę smażymy, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy mielone liście laurowe, suszoną bazylię, doprawiamy całość solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy pod przykryciem aż do miękkości mięsa podlewając niewielką ilością wody. Pod koniec zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Mieszamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem. Podajemy z plackami ziemniaczanymi

Słodkie okruszki
Kotlety z Kurczaka po Hawajsku z Ananasem i Żurawiną 390

porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie delikatnie rozbijamy na kotlety.  Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), słodką papryką, niewielką ilością soli i pieprzu. Mięso obtaczamy w mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka, a na końcu obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Słodka Strona
Placuszki z cukinią i boczkiem 173

Obrać i wydrążyć cukinię 2. Zetrzeć cukinię i posolić 3. Posiekać cebulę i pokroić boczek 4. Podsmażyć boczek 5. Dodać cebulę 6. Wszystko podsmażyć 7. Odsączyć cukinię i dodać mięso 8. Dodać resztę składników 9. Wymieszać całość 10. Na patelni uformować placuszki 11. Usmażyć placuszki z obu stron Poprzedni 1 z 11 Następny   Jak Wam się podoba przepis? Chcecie

KuchniaWeDwoje.pl
szybkowar-kolorowa papryka z ryżem i drobiem... 201

jędrnych papryk kolorowych ściąć czubek, delikatnie usunąć miąższ z pestkami, dobrze opłukać i osuszyć ręcxznikiem papierowym. na patelni z olejem rzepakowym podsmażyć na złocisto pokrojoną cebulę z cukrem, wystudzić mięso drobiowe mielone dokładnie wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, cebulą z olejem z patelni, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem faszerować nadzieniem papryki do pełna układać w szybkowarze, wlać

W Mojej Kuchni Lubię
Filet z Kurczaka Miodowo-Musztardowy 139

łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu sól do smaku 1 łyżka oleju WYKONANIE: 1.Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać. 2.Pierś z kurczaka umyć,osuszyć i wymieszać z marynatą. 3.Zamarynowane mięso pozostawić na kilka godzin w lodówce, ja najczęściej zostawiam na całą noc. 4.Mięso przełożyć do pojemnika żaroodpornego, piec w temp. 190* do miękkości około

Dziś Ja gotuje
Zupa gulaszowa z boczniakami 161

ostrej papryki 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 mała puszka czerwonej fasoli majeranek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone jarzyny, por w piórka, czosnek, zalewamy wrzątkiem, lekko solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy 1,5 godziny. Następnie wrzucamy

R'n'G Kitchen
Portobello burgery z pieczonymi batatami 179

Rzadko goszczą u mnie wegetariańskie przepisy , bo po prostu nie jestem wegetarianką i nie wyobrażam sobie życia bez mięsa. Ale, ale od czasu do czasu lubię zjeść coś warzywnego i chętnie na bazie grzybów. Dzisiaj zatem proponuję wegetariańskie portobello burgery z pieczonymi batatami. Grzyby uwielbiam w każdej postaci i wcinam je przynajmniej raz w tygodniu. Nie ograniczam się do pieczarek

codojedzenia
Rogale Marcińskie z białym makiem 295

migdały oraz orzechy włoskie i zalej wrzątkiem. Odstaw na 30 minut. Następnie odcedź dokładnie, możesz również wycisnąć całość przez gazę. Mak wraz z orzechami zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodaj pozostałe składniki: mielone migdały, cukier puder, miód, kandyzowaną skórkę pomarańczową, cynamon i olejek migdałowy. Dokładnie wymieszaj. Na sam koniec dodaj śmietanę*, tyle, aby masa była smarowna. *Ja masę przygotowałem

Food Square
Portabello burgery z pieczonymi batatami 182

Rzadko goszczą u mnie wegetariańskie przepisy , bo po prostu nie jestem wegetarianką i nie wyobrażam sobie życia bez mięsa. Ale, ale od czasu do czasu lubię zjeść coś warzywnego i chętnie na bazie grzybów. Dzisiaj zatem proponuję wegetariańskie portabello burgery z pieczonymi batatami. Grzyby uwielbiam w każdej postaci i wcinam je przynajmniej raz w tygodniu. Nie ograniczam się do pieczarek

codojedzenia
Proziaki z koperkiem o nucie chili 421

tłuszczu. Kiedy się upieką i będą złociste, pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: ja piekę pod przykryciem, ciasto lepiej rośnie .  Proziaki można jeść same, podawać jako zamiennik pieczywa, do mięsa, sałatek, lub przekroić i wypełnić ulubionymi dodatkami, jako forma kanapki

Moniki Smakołyki
Chłopskie kaszotto 384

cebula 150ml bulionu (najlepiej mięsnego) 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu pieczeniowego* sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka wędzona tymianek majeranek *wykorzystuje sos, który zostaje po pieczeniu mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać, pokroić w 1-2mm półkrążki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Brokuły podzielić na małe różyczki. Kiełbasę pokroić w kostkę

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania