mięso - 63110 przepisów (strona:2384/4208)

Pierś pieczona z ryżem i warzywami 166

Marchewkę kroimy w plasterki, paprykę w dużą kostkę a cebulę w piórka.  Do naczynia żaroodpornego wsypujemy suchy ryż, zalewamy podgrzanym bulionem. Rozsypujemy marchewkę i paprykę.  Następnie ukladamy mięso, posypujemy cebulą i kukurydzą.  Całość przykrywamy folią aluminiową, lub przykrywką od naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 C przez godzinę

Mamuśka wraca do formy
Pasta z pieczonych warzyw-na kanapkę 199

Aromatyczna lekko słodka pasta z pieczonych warzyw na kanapkę. Pikantna dzięki oliwie z chili. Zdrowa , nadaje się nie tylko do pieczywa ale również do podkreślania smaku mięs czy nawet makaronu. Jest naprawdę pyszna a śniadanie z razową bułeczką i tą pastą to rarytas! Składniki: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 pietruszka 2 średniej wielkości marchewki 4 szalotki (małe cebulki

Wanilia i Kardamon
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą 187

ugotowane na twardo 1 ogórek kiszony 4 łyżki posiekanego szczypioru 100g serka topionego 2 łyżki majonezu sól, pieprz     Makrele obierz ze skóry i ości, mięso przełóż do miski. Dodaj jajka starte na tarce, ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę, szczypiorek, serek topiony i majonez. Dopraw solą i pieprzem

kuron.com.pl
Buraczki z octem balsamicznym i miodem 267

miodem będą przepysznym dodatkiem do obiadu. Ostatnio podpatrzyłam to połączenie na warsztatach kulinarnych i byłam zachwycona smakiem. Doskonałe, te słodko-winne warzywa będą komponować się wspaniale z każdym mięsem. Buraczki należy wcześniej ugotować do miękkości lub upiec, albo… kupić (pewnie już spotkaliście się z ugotowanymi buraczkami w sklepach). Jeżeli używacie młodych buraczków, wystarczy je trochę dłużej podsmażyć na patelni

Kuchnia Bazylii
Węgierski kociołek – pożywna zupa gulaszowa :) 323

pieprzu 1 papryka (można użyć tylko czerwonej papryki, a można też dodać papryki w innych kolorach) przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier olej do smażenia     *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do garnka *** *** Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty

Blog z Apetytem
MARCHEWKA ZAPIEKANA POD BESZAMELEM 150

Durszlak.pl, proponuję Wam prosty przepis na marchewkę zapiekaną pod aksamitną warstwą sosu beszamelowego. Jego kremowa tekstura to podstawa wielu francuskich dań.Tak przyrządzona marchewka może stanowić dodatek do mięs i ryb, jak również stanowić samodzielne danie wegetariańskie.  Przygotowanie: 15 min Gotowanie i pieczenie : 50 min Dla 6 osób : ● 600 g marchewki ● 100 g masła ● 2 łyżki mąki pszennej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 203

cieście francuskim wspominam za każdym razem, gdy go używam – i tak będzie tym razem. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim

mojewypiekiinietylko
Spaghetti z mięsnymi kuleczkami 125

łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano sól pieprz oliwa 250g makaronu pełnoziarnistego spaghetti Wykonanie: 1.  Mięsne kuleczki Wołowinę, kurczaka, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Do zmielonej mięsa dodać jajko, oraz kaszę mannę, bułkę tartą oraz natkę z pietruszki i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować kuleczki o wielkość orzecha. Usmażyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Niedziela: Skrzydełka z domowym sosem BBQ 195

zdrowszy. Do minimum ograniczyliśmy ilość cukru – 2 łyżki zamiast pół szklanki jak chcą niektórzy. Sos wychodzi delikatnie słodki, zawiesisty, ale lekki. Świetnie nadaje się do smarowania pieczonego łososia lub mięsa. Możecie stopniować ostrość sosu dodając mniej lub więcej pieprzu kajenskiego. Do skrzydełek pasuje nieco bardziej podkręcony sos BBQ. Przyjemność jedzenia pysznych skrzydełek „buffalo” zawdzięczamy Markowi Bitmanowi , od którego zapożyczyliśmy przepis

Niedzielny kucharz
Szaszłyki 147

schabowe kawałek wędzonego boczku kilka małych cebul czerwona papryka smalec sól, pieprz, sos sojowy ciemny słodka i ostra papryka szczypta rozmarynu i tymianku lubczyk 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, porządnie doprawić i odstawić na kilka godzin.  Cebulę pokroić na cztery części, paprykę i boczek w kostkę.  Wszystkie składniki naprzemiennie nabijać

Gaździnka warzy
Cytrynowe boczniaki smażone z cebulką 316

boczniaki, takiej odmiany jeszcze nie znałam więc postanowiłam popróbować. Boczniak cytrynowy jest jednym z wielu gatunków grzybów o działaniu przeciwnowotworowym. Jest delikatny w smaku, podobnym do kurki. Znakomity do mięs czy ryb ale i sam smakuje wybornie. Dziś właśnie sobie to udowodniłam, danie wyszło obłędne w smaku. Cytrynowe boczniaki smażone z cebulką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron z łososiem i cukinią 161

Piątek w okresie Wielkiego Postu powoduje u mnie nie raz wielkie zamieszanie, jeśli chodzi o obiad. Co by tu zjeść dobrego bez mięsa ? W innym czasie niż Wielki Post się nad tym nie zastanawiam, jem i gotuję z tego to co jest w lodówce. Lecz teraz to jest nad czym myśleć, tym bardziej, że ja po prostu nie lubię monotonii

Justa próbuje gotować
Kurczak na kokosie 137

sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Posiekać świeżą kolendrę, a cebulę pokroić w drobną kostkę. 3.  Pokrojonego kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie do momentu aż mięso będzie lekko rumiane, a następnie dodać cebulę i smażyć jeszcze ok. 3-4 minuty. Po tym czasie dodać wiórki kokosowe i smażyć całość około 1-2 minuty cały czas mieszając

Szalona Kuchnia Eweliny
Gołąbki wegeteriańskie z kaszą i pieczarkami 185

Gołąbki - klasyka kuchni polskiej. Dzisiaj w wersji jarskiej, bez mięsa, dietetyczne i po prostu bardzo pyszne. Gołąbki zawinęłam w piękne, zielone karbowane liście kapusty włoskiej, a farsz stanowi drobna kaszka jęczmienna wiejska, pół na pół z orkiszową oraz pieczarki. Kapusta włoska smakuje rewelacyjnie, teraz jest jej najlepszy czas i warto to wykorzystać. Poza tym gołąbki robi się dużo łatwiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlet schabowy w rozmarynowym sosie 160

schabowe 20 dag żółtego sera 2 jajka 15 dag gotowanej szynki sól i pieprz do smaku papryka słodka mielona do smaku 1 pęczek świeżego rozmarynu olej do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku, lekko rozbić i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania