mięso - 63110 przepisów (strona:2387/4208)

Tort Czekoladowy z Gruszkami 444

łyżki konfitury morelowej 1 puszka gruszek w syropie (750g) 170ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru 2 umyte gruszki wiórki czekoladowe do posypania dżem borówkowy (taki do mięs) sok z cytryny do skropienia gruszek Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. 2. Do jajek dodać cukier i ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez około

Mała Cukierenka
Dżem z dyni i pomarańczy 168

może całkiem nieźle smakować z pomarańczą więc postanowiłam i ją dodać do mojego dżemu. Okazało się to bardzo trafnym posunięciem.Tak przygotowany dżem możemy wykorzystać do ciast, tortów, deserów, mięs czy jako smarowidło do słodkiego pieczywa. Składniki: 1 kg dyni melonowej, wypestkowanej, obranej i pokrojonej na mniejsze kawałki sok wyciśnięty z dwóch dużych pomarańczy, skórka starta z 1 pomarańczy

Życie ze smakiem
Klopsy z kurczaka i grzybów 180

wlać wodę i dodać pokrojone grzyby. Zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować 5 minut. Następnie przelać grzyby przez sitko. Wody nie wylewać. Będzie potrzebna. Przygotowanie l;psów – mięso, cebulę, podgotowane pieczarki przemielić przez maszynkę z tarczą z dużymi dziurkami. Włożyć wszystko do miski, dodać jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą

Kuchnia Pokoleń
Jak smażyć mięso (np.kotlety, sznycle) panierowane bułką tartą. 202

ięso ( np. kotlety schabowe, sznycle ) i ryby panierowane bułką tartą należy smażyć wolno, na niezbyt silnie rozgrzanym tłuszczu. W przeciwnym razie panierka ( bułka tarta ) przypali się , a mięso w środku będzie surowe.                         Pozdrawiam

Przepisy i porady kulinarne
Zupa z soczewicy z makaronem 154

smaku, dodać posiekany koperek i pietruszkę, zagotować. Natki pietruszki pozostawić nieco do posypania zupy w talerzu. Zamiast dodawać do zupy bulion, można ją ugotować na kawałku kurczaka. Po ugotowaniu mięso kurczaka pokroić i dodać do zupy, która stanie się jeszcze bardziej pożywna. Zobacz również: zupa kalafiorowa

Kuchcik gotuje
Krokiety z grzybami Kominkami: 170

Smażymy naleśniki: 1 jajko Ok łyżeczki Sody, szczypta soli, Szczypta Cukru Mleko Maka Robimy farsz: Kominki, cebula, pieprz, sól Kominki gotujemy do miękkości, następnie przekrecamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulkę podsmażamy żeby sie zeszkliła. Dodajemy do grzybków doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na naleśniki nakładamy farsz i zwijamy krokiety. Obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty

Olga Piecze i Gotuje
Klopsiki w sosie koperkowym 207

rodziny. Ich smak zna pewnie większość z Was z dzieciństwa, albo sami je przygotowujecie własnym dzieciom. Są niesamowicie delikatne i jednocześnie aromatyczne. Danie jak najbardziej domowe. Polecam :) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowejpęczek koperku400 g śmietany 18%sól, pieprz, czosnek granulowanyolej rzepakowy

Krokusowy Dom
Kokosowo-bananowy budyń jaglany z karmelizowanym ananasem 213

tłustej łupiny wygląda ona jak małe żółte koraliki z ciemnym okiem pośrodku. Można ją wykorzystać do każdej potrawy, choć zdecydowanie lepiej łączyć ją z warzywami lub owocami niż mięsem, łatwiej daje się strawić i nie obciąża organizmu. Jest lekkostrawna, odżywcza, wzmacniająca, działa odkwaszająco. Zawiera duże ilości aminokwasów, krzemu, dobrze przyswajalnego białka, witamin i żelaza. Dzięki swojemu działaniu osuszającemu jest zalecana

Smakowity Blog Kulinarny
Aromatyczne i ziołowe pieczarki do obiadu 193

cebulki. Może magię smaku zawdzięczają temu, że są przygotowywane do końca w całości? Coś w tym jest… Polecam jako dodatek do dań z ziemniaków, warzyw, makaronów, kasz, mięsa. Smacznego Składniki: 12 dużych obranych pieczarek 1 średnia cebula przyprawy: vegeta natur, suszony koperek, pieprz ziołowy, szczypta lubczyku, papryka słodka i ostra 5-6 łyżek oleju rzepakowego Przygotowanie: na patelni rozgrzewamy

Zasmakuj Kuchni
POTRAWKA Z SOCZEWICĄ I WŁOSKĄ KAPUSTĄ – tani i zdrowy obiad 199

Lubicie rozgrzewające, proste i szybkie jednogarnkowe potrawy? Na pewno spodoba Wam się ten przepis. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem potrawki. Jest ona odpowiednia dla wszystkich, ponieważ

Via Gusto
Makaron z oliwkami i pesto z rukoli 203

pozostajemy w temacie makaronów. Tym razem w połączeniu z pysznym i świeżym pesto z rukoli. To świetny sposób na szybki i smaczny bezmięsny obiad. A jeśli macie ochotę na mięso wystarczy, że dorzucicie do niego pokrojoną w drobną kostkę, doprawioną i usmażoną pierś z kurczaka. Makaron z oliwkami i pesto z rukoli Składniki: około 250 g krótkiego makaronu np. penne

PatiGotuje
Kurczak z dynią i grzybami 184

szklanka bulionu drobiowego 1/3 szklanki śmietany kremówki 1 łyżka mąki sól, pieprz, tymianek świeża natka pietruszki masło, olej Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Mięso pokroić na 6 kawałków i obtoczyć w przyprawach - soli, pieprzu i odrobinie tymianku. Dynię obrać i pokroić w niewielką kostkę. Kurczaka obsmażyć z obu stron na złoty kolor na wysokim

My simple kitchen
Dieta bezglutenowa – produkty bezpieczne i szkodliwe 167

każdej innej diecie. Produktami naturalnie bezglutenowymi są: kukurydza, ryż, ziemniaki, soja, proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sago, sorgo, teff i wszystkie ich przetwory, orzechy, a także mięso, owoce i warzywa. Przeczytaj cały przepis - Dieta bezglutenowa – produkty bezpieczne i szkodliwe at AleTorcik

AleTorcik
Domowy Sos Tatarski 427

Tatarski to idealny dodatek niemal do każdej przekąski. Idealnie komponuję się z rybami, ale również świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs, wędlin czy też jaj.  Domowy Sos Tatarski - Składniki: 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lu ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany

Słodka Strona
Seromakowiec z kajmakiem 368

Sposób wykonania: Masa makowa: Mak zalać gorącym wrzątkiem,  tyle aby go zakryć i gotować 15 minut na wolnym ogniu, odcedzić , wystudzić,  zmielić  trzykrotnie w maszynce do mięsa. W małym rondelku rozpuścić  masło z miodem oraz cukrem, dodać do masy makowej, wbić  jajka, wsypać mieszankę keksową wlać  ekstrakt z pomarańczy do smaku (około 1 łyżeczki

Wanilia i Kardamon