śmietanki 30 % 1 łyżka oleju Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente. Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju, krótko aby mięso zmieniło kolor. Następnie zalać śmietanką, chwilę gotować aby sos zgęstniał. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente i dobrze osączyć. Od razu przełożyć do sosu. Dodać także ugotowanego
Monia miesza i gotujesię ukryć, że ostatnio troszkę mniej jemy ryb niż kiedyś ale jak już mamy ochotę zjeść kawałek świeżego i dobrego białego mięsa to nie pozostaje nam nic innego jak wycieczka na zakupy do Makro Cash&Carry. Tak też uczyniliśmy w weekend i dzięki temu mogliśmy zrobić to pyszne danie z tak smaczną i delikatną
Kuchenne WariacjePiec ziemniaki mogę codziennie. Są one pysznym dodatkiem do mięsa, a jeśli chcemy z niego zrezygnować to smakują również wybornie z np. sosem czosnkowym. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznietuńczyk (ten w puszcze) ma swoich wielbicieli jak i przeciwników. Ja osobiście go uwielbiam, lecz tutaj w razie nie przepadania za tym gatunkiem ryby możecie śmiało zamienić to na mięso. Moim zdaniem tuńczyk tutaj dodaje wyjątkowy smak, ale nie każdemu może wejść w gusta. Składniki na 2 porcje: -130 g makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany) -puszka tuńczyka -3 łyżki pesto
Zdrowie i pysznie na talerzualkoholem np. risotto z winem to zależy nam na smaku, a nie na procentach. Ale wracając do penne …Lubię zapiekane makarony , ciągnący ser. Robię sosy na bazie mielonego mięsa ale często eksperymentuję z surową salsiccia. Salsiccia to włoska kiełbasa, która idealnie pasuje do pomidorowych sosów o risotto . Zapiekanka penne nakarmi całą rodzinę. Makaronowa zapiekanka to praktyczne danie na obiad
codojedzeniajeszcze mąki. 3. Nabieramy porcje masy, formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy z obu stron. Kotleciki powinny się nam ładnie zarumienić. Podajemy jako dodatek do mięsa, warzyw, lub jemy same z sosem np. czosnkowym lub innym. Smacznego
kruche babeczkibazarku. Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu czy są to pieczone kartofle, kotlety z jakiejś kaszy, czy też coraz rzadziej pojawiające się mięso, zawsze musi być duża ilość surówki. Węglowodany i białka są bardzo potrzebne, jednak główną rolę w napędzaniu naszego organizmu do właściwej pracy pełnią te wartościowe składniki, które znajdują się
Dieta Rozdzielna i ZdrowieWstyd się przyznać, że nigdy wcześniej nie robiłam w domu risotta… Wprawdzie zdarzało się, że gdzieś na warsztatach widziałam jak to robią, więc generalnie ogólne
karmelowyPamiętam czasy, kiedy świadomie zrezygnowałam z glutenu, nabiału, mięsa i ograniczałam spożycie jajek. Były to bardzo intrygujące lata, pełne wiecznego poszukiwania idealnego składnika, produktu, a w późniejszym etapie smaku. Dobrze wspominam chwile spędzone w kuchni (a raczej długie godziny), komponując, szukając swojego idealnego "ja". Choć powróciłam do wszystkich tych składników, nadal intryguje mnie kuchnia ich pozbawiona
W kuchni Karmel-itkialice”, bo przecież to jest także włoski produkt. I nim dzisiaj się zajmę. Anchois to zazwyczaj filety z sardynek lub z serdeli. W polskich kuchniach tego rodzaju mięso ryby nie cieszy się powodzeniem. Problemem jest chyba jego smak. Dlaczego? Ryba jest tłusta, a do tego mocno zasolona. W domach nad Wisłą objadamy się raczej świeżymi rybami – smażonymi. Lubimy
Kuchennyviral.plostrych papryczek i dużą ilością świeżej kolendry. To oczywiście nie wszystko - jest też mnóstwo innych dodatków, żeby stworzyć smak, który będzie rozpoznawalny w kanapkach, tostach czy jako dodatek do mięs i warzyw
Milion Smakówprzyrządzam zawsze z oryginalnym makaronem chow mein, który nie wymaga gotowania. Makaron wystarczy zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut, aby napęczniał. Za nim rozpocznę wokowanie przygotowuję wszystkie warzywa, mięso i krewetki. Potem już tylko po kolei wokuję wszystkie składniki, odcedzam makaron i mieszam w jedną całość. Chow mein z krewetkami Składniki: 4 -5 porcji 250 g chow mein makaronu
codojedzeniaSoczyste, pyszne kotlety z mielonej wołowiny, warzywa i świeża bułka. Uwielbiam burgery, a Wy? Miłośnikom ziemniaków i burgerów bez mięsa gorąco polecam burgery z placków ziemniaczanyc
AniaGotuje.plzamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle z bakłażanem i adżiką Pieczony bakłażan Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 duże bakłażany sól
Kulinarne przygody GatityKaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko i odstawić na bok do wystudzenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na 1 łyżce masła. Ser przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, zmiksować w blenderze lub po prostu bardzo drobno rozbić widelcem, połączyć z wystudzoną kaszą. Dodać podsmażoną cebulę i posiekaną drobno natkę pietruszki. Następnie wsypać mąkę, jajko, przyprawić, wymieszać. Formować kotlety
Zasmakuj Kuchni