mięso - 63110 przepisów (strona:2367/4208)

Zupa pieczarkowa 137

pieczarek - pół niedużej cebuli - 1-2 łyżki śmietany - 2 łyżki mąki pszennej - łyżka masła - przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego,sól, pieprz, koperek, natka pietruszki Przygotowanie: Z mięsa ugotować i odszumować wywar. Dodać ziele, liść laurowy i pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone w pół plastry pieczarki, smażyć. Pieczarki dodać do wywaru

Kulinarne blogowanie
Ryba w sosie musztardowym 158

Szukasz przepisu na obiad bez mięsa? Ten będzie jak znalazł. Ryba w sosie musztardowym Ryby staram się jeść w miarę możliwości dość często. Tutaj gdzie mieszkam niestety ich wybór jest dość skromny. Za każdym razem więc kiedy jestem w Polsce staram się nadrabiać ich brak i zajadam się pysznymi śledzikami czy świeżym łososiem. Dzisiaj Wielki Piątek i u mnie

mecooks
Prosta sałatka wielkanocna 376

Prosta sałatka wielkanocna i nie tylko. Tę sałatkę z gotowanymi na twardo jajkami i sosem chrzanowym polecam również jako dodatek do wiosennego, tradycyjnego obiadu. Sałatka smakuje świetnie do mięs pieczonych. Polecam sprawdzić też jak ugotować jajka na twardo oraz zerknąć na przepis na domowy sos chrzanowy na zimno

AniaGotuje.pl
jajka z galarety 176

podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia, zestawiamy z ognia, dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszamy do połączenia się z wywarem, odstawiamy do przestudzenia. Do „wydmuszek” nakładamy warzywa i mięso. Zalewamy wywarem. „Jajka” wstawiamy do lodówki na parę godzin do całkowitego stężenia. Ja pozostawiłam na noc. Następie delikatnie obieramy ze skorupek. Ja przed obieraniem polewałam ciepłą wodą, moim

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak w chrzanowym sosie 174

Składniki filet z kurczaka 200 ml śmietany 12% słoiczek chrzanu 3 ząbki czosnku 300 ml bulionu sól, pieprz, estragon ciemny sos sojowy Przygotowanie Mięso pokroić w dowolne kawałki, przyprawić solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą estragonu i kilkoma kroplami sosu sojowego - wymieszać i odstawić na 30 min. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju na mocny brązowy kolor. Do gorącego bulionu

Gaździnka warzy
Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu 131

wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym wraz z listkami laurowymi i zielem angielskim. Przysmaż na złoto i wyjmij przyprawy. Tempeh zmiel za pomocą blendera lub maszynki do mielenia mięsa. Możesz go również zetrzeć na tartce. Do tempehu dodaj cebulkę, musztardę, siemię lniane, otręby, pozostałe przyprawy i otarte ząbki czosnku. Wlej gorącą wodę i połącz wszystkie składniki ze sobą, zagniatając

Food Square
JAK NIE PRZYTYĆ W ŚWIĘTA 132

połowa sukcesu.  Przede wszystkim trzeba unikać wysokokalorycznych tradycyjnych potraw i zastanowić się nad ich modyfikacją, aby były mniej kaloryczne, ale również smaczne. Majonez warto zastąpić jogurtem naturalnym, tłuste mięsa - chudymi, a ciasta z kremami - babką jogurtową lub sernikiem w wersji light. Wskazane jest również zastosowanie zamienników białej mąki, cukru czy soli i należy wybierać przepisy z jak największą ilością

Kuchnia MagdaLeny
Makaron orecchiette z grzybami shiitake i bruksleką 169

grzyby shiitake, które kojarzą się jeszcze bardzo z kuchnią azjatycką, ale sprawdzają się też w innych typach dań. Wybrałam je ze względu na ich "mięsistą" strukturę, dobrze zastępują mięso.Trzeba tylko pamiętać, że są bardzo wyraziste w smaku i nie można przesadzać z ich ilością,żeby nie zdominowały całego smaku dania. Są za to bardzo zdrowe. MAKARON ORECCHIETTE z GRZYBAMI

Bon appetit mon amie
Lanttulaatikko - zapiekanka z brukwi 189

tego jest smaczna. Zapiekanka o której mowa pojawia się na stole wigilijnym u Finów. Dzisiejsze danie smakuje samo w sobie przepysznie, można je jednak podawać jako dodatek do mięs i ryb. Polecam spróbować. Lanttulaatikko - zapiekanka z brukwi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sos chrzanowy na zimno 235

Idealnie kremowy i super smaczny.. najlepszy przepis na sos chrzanowy na zimno . Sos ten podaję do jajek gotowanych. Polewam nim sałatki, mięsa pieczone i ryby. To najlepszy sos, jaki można zrobić na Wielkanoc.  Jeśli zaś szukasz super sposobu na pieczony schab, to koniecznie sprawdź mój przepis na schab karkowy pieczony , który szykuję tylko z czterech składników

AniaGotuje.pl
Biała kiełbasa w białym winie ze szpinakiem 133

były cztery dania inspirowane świętami wielkanocnymi. Jednym z przepisów była biała kielbasa w białym winie ze szpinakiem. Do jej przygotowania użyliśmy kiełbasy Naturrino, która w swoim składzie ma 94% mięsa, a reszta to naturalne przyprawy. Według mnie to idealna propozycja na świąteczny stół, dlatego dziś zapraszam Was po ten przepis, jego autorką jest właśnie Sandra.   Biała kiełbasa w białym

Kulinarne przygody Gatity
Chrzan z warzywami – kuchnia podkarpacka 250

chrzanem, śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy. Chrzanem z warzywami można faszerować jajka, czy szynkę, ale można go również podać jako sałatkę, czy dodatek do mięs na zimno. Smacznego! :) Chrzan z warzywami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Sandacz – zdrowy i pyszny król Bałtyku 95

Sandacz zdobywa coraz większą popularność na polskich stołach. Nic dziwnego – mięso tej słodkowodnej ryby żyjącej zarówno w morzach, jak i jeziorach, jest wyjątkowo smaczne. Co warto wiedzieć o sandaczu i jak można go przyrządzać? Smukły i pręgowany Sandacz to ryba żyjąca przede wszystkich w jeziorach i rzekach; preferuje duże, żyzne zbiorniki wodne i mętne […] Artykuł Sandacz – zdrowy i pyszny

PysiaGotuje.pl
Golonka pieczona w piwie 207

golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy je marynatą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy przez ok. 1 godzinę. Musimy pamiętać żeby od czasu do czasu podlać mięso marynatą. Artykuł Golonka pieczona w piwie pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Drożdżowe z serem i polską borówką. 169

Ciasto drożdżowe to także element Świąt Wielkanocnych. Dziś z polską borówką i serem, wyszło smacznie. Kto powiedział, że borówka nadaje się tylko i wyłącznie do mięs?! Udowadniam, że do ciast także pasuje idealnie! Składniki na ciasto;    4 0 dag maki pszennej   1 opakowanie suszonych drożdży instant ( na pół kg. mąki) 200 ml mleka  5 dag masła

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania