mięso - 63110 przepisów (strona:2362/4208)

Szarpane Kotleciki z Dodatkiem Salsy Ogórkowej z Chili 117

jajko 1 łyżeczka musztardy łagodnej 2 łyżki mąki 1 łyżeczka pietruszki pieprz sól WYKONANIE: 1.Filet z kurczaka pokroić w kostkę. 2.W misce wymieszać wszystkie składniki wraz z mięsem. 3.Na patelni rozgrzać olej, nakładać na gorący olej małe porcje łyżką. 4.Smażyć z dwóch stron na złoty kolor

Dziś Ja gotuje
Pieczone warzywa z sosem curry 267

jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są pyszne i dla takich potraw warto choć na chwilę stać się wegetarianinem :). Inspirację do tej potrawy znaleźliśmy w internecie i postanowiliśmy sprawdzić czy faktycznie jest tak dobra jak było to napisane. Koszt przygotowania tego dania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy sos czosnkowy 323

Domowy sos czosnkowy Kremowy i aromatyczny domowy sos czosnkowy to idealny dodatek do mięs, wędlin, pieczonych ziemniaczków, sałatek, dań z grilla oraz wielu innych potraw. Oto mój ulubiony przepis na ten pyszny sosik, sporządzony na bazie gęstego jogurtu naturalnego oraz majonezu. Polecam! Składniki: 150g gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku (w zależności jak ostry sos chcemy

Blog z Apetytem
Gulasz doenjang jjigae z tofu i cukinią, czyli koreańska zupa miso 250

Doenjang jjigae to tradycyjny gulasz w Korei złożony z warzyw, tofu i mięsa na bazie sfermentowanej pasty sojowej doenjang. Doenjang, to obok sosu sojowego, gochugaru (ususzonych) i gochujang (sfermentowanych płatków koreańskich papryczek chilli), jeden z podstawowych produktów obecnych w każdej koreańskiej kuchni. Niektórzy nazywają gulasz doenjang jjigae mocno warzywną koreańską zupą miso Bardzo prosta a jednocześnie pełna bogatego i zachwycającego

Lamarida.pl
Przepis na Chili sin carne z cukinią i bakłażanem 222

chili. Jemy fasolę dosyć często, bo gotuję perskie gulasze z fasolą i fasolową, ale chili to inna bajka zwłaszcza chili sin carne czyli bezmięsne. Tak, można się obyć bez mięsa choćby jeden raz w tygodniu i mimo wszystko jeść komfortowo. Chili to szybkie i łatwe danie przy tym zdrowe i pożywne. Jedzenie fasoli czasami przysparza problemy ale jest to faktycznie

codojedzenia
Ryba mielona w galarecie 184

warzywa będą miękkie. Z wywaru warzywnego usunąć warzywa, zostawić sam płyn, do ciepłego włożyć baton rybny i gotować przez 40 minut, co 10 minut przekręcając na drugą stronę, aby mięso równomiernie się ugotowało. Odstawić do wystudzenia w wodzie. Zimny baton wyjąć i odwinąć z foli. Pokroić na grube plastry, ułożyć je na dnie półmiska. Na wierzchu można położyć kawałek wcześniej

kulinarnyswiatdomi
Kanapa – Polska-Ukraina - łączy nas kuchnia 163

doskonałe, które błyskawicznie zniknęło z naszego stołu (puszka była za mała). Do tego podano wino Odeskie czarne Kolonist. Niestety nie sprostało pasztetowi. Pierogi z czarną kapustą, sandaczem oraz z mięsem zajęczym i orzechami leśnymi. Piękna niestandardowa prezentacja. Świetne cienkie ciasto i mocne aromatyczne farsze. Dobrze skomponowały się z winem Cabernet Merlot Kolonist. Chiken Kyiv – kotlet z kurczaka po kijowsku. Danie

królestwo garów
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami / Chicken and mushroom pasta bake 326

Makaron jest zawsze dobrym pomysłem na obiad. Szczególnie taki z dużą ilością dodatków i pysznego sosiku, a do tego zapieczony pod warstwą mozzarelli to już bajka

karmelowy
Lekka sałatka z kaszą, orzechami i fetą 186

kaszą, orzechami, daktylami i fetą. To świetna alternatywa na każdą porę dnia. Śmiało mogę powiedzieć, że jest tak sycąca i może zstąpić obiad, a dla tych, którzy lubią mięso, może służyć jako niezły dodatek.  Porcja dla dwóch osób Składniki:  50 g kaszy bulgur  50 g kaszy gryczanej  200 mieszanki orzechów włoskich, pekan, laskowych i pestek dyni

Niezły Młynek
Sznycle z kurczaka 169

roślinny olej roślinny Przygotowanie: piersi umyj, osusz, wykrój błonki, pokrój na kilka części, które później – opcjonalnie – obtłuczemy tłuczkiem lekko je spłaszczając; ja tego dziś nie robiłam; polej mięso olejem, przypraw solidnie i wszystko dobrze wymieszaj, odstaw na kilka godzin do lodówki następnie wyjmuj po każdym kawałku osobno, włóż np. do siatki zrywki i lekko tłucz na większe kotlety

Zasmakuj Kuchni
Do czego można wykorzystać wolnowar? 233

czego można wykorzystać wolnowary #Crock-Pot oprócz przygotowywania doskonałych mięs, gulaszy i zup? Świetnie pokazał to film opublikowany na kanale Bed Bath & Beyond

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka w wędzonym kurczakiem 251

kurczaka oliwki czarne i zielone – po 10 sztuk oliwa z oliwek parę listków świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie: sałatę wyjąć z opakowania, umyć, osuszyć, przełożyć do miski obrać mięso z kości z kurczaka i pokroić na małe kawałki, ułożyć na sałacie oliwki ułożyć na sałacie z kurczakiem zbledować oliwę z bazylią, dodać sól i pieprz i tak przygotowanym dressingiem

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM (NAJLEPSZY FARSZ) 361

wytrawnie jak i na słodko. Jest wiele możliwości, wiele kombinacji smakowych. Wszystko zależy od nas, od naszych kubków smakowych. My dzisiaj mieliśmy pyszny farsz. Jeden z najlepszych bez mięsa. Szpinak i twaróg to bardzo dobre połączenie. Ja je uwielbiam !  NALEŚNIKI mąka 200 g. jaja 4 szt. mleko 600 ml. olej 4 łyżki szczypta soli proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Kuchnia Paulettes
Kacze nogi smażone panierowane 159

rozbełtać. Jajko rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz.  Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć mięso na mniej więcej ½ godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Następnie przełożyć nogi na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni

królestwo garów
Pulpeciki cielęce w winnym sosie z karczochami (Polpettine di vitello con salsa al vino e carciofi) 242

podsmażamy ok. 3 min. Na koniec wlewamy czerwone wino, ciepły bulion i koncentrat pomidorowy. Sos gotujemy ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. Pulpeciki W misce mieszamy mielone mięso, cebulę pokrojoną w kostkę, 5 łyżek sera pecorino, 4 łyżki bułki tartej i 2 jaja. Na koniec dodajemy drobno posiekany rozmaryn i tymianek; doprawiamy solą i pieprzem

La grande e la piccola cuoca