Specjalnie dla mojej siostry zamieszczam swój przepis na sos tatarski. To wspaniały dodatek do jajek, wędlin i wszelkiego rodzaju mięs. Każdy przygotowuje ten sos na swój sposób dla mnie ten skład jest idealny. SKŁADNIKI: 2 średnie ogórki konserwowe kilka pieczarek konserwowych 1 mała cebulka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego chrzanu 4 łyżki gęstego majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu
Kuchnia Beatyłyżki majonezu sól pieprz Sałatka z kurczakiem i ananasem – przepis Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Kurczaka obieramy (jeśli nie lubicie to obierzcie go dodatkowo ze skóry) i mięso kroimy w kostkę. Ananasa wyjmujemy z zalewy i również kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne, zdrowe jedzenie dziś na talerzu. Dorada to niedoceniana ryba a jakże pyszna i zdrowa, warto ją zajadać, ma delikatny smak i soczyste mięso. Do ryby przepyszna sałatka z ziemniaków, polecam gorąco. Przepis na danie pochodzi z kuchni czarnogórskiej. Dorada z grilla z sałatką z ziemniaków i szpinaku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewody - pogotować z 10 min. Dodać sól peklową gdy woda z ziołami lekko przestygnie. Ostudzić. Umytą szynkę włożyć do przygotowanej marynaty na 5-6 dni,codziennie obracając mięso,aby się równomiernie peklowało. Szynkę wyjąć i osuszyć. Nasmarować papryką i majerankiem. Do środka można powciskać ząbki czosnku.Osznurować szynkę by nadać jej ładny kształt. Włożyć szynkę do woreczka do pieczenia razem
Niespełnione zdolności kulinarneskładniki: 150 g ryżu 300 g kapusty, białej 350 g mięsa mielonego, wieprzowego 1 cebula 1 jajko sól, pieprz, cząber lub inne ulubione zioło do gołąbków mąka do obtoczenia tłuszcz do podsmażenia opcjonalnie: ok. 2 łyżki bułki tartej dodatkowo: natka pietruszki wykonanie: Ryż gotujemy wg opisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Kapustę drobno siekamy. Wszystkie składniki
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj na tapecie mamy pierogi. I sama zarządziłam jakie. Ano nafaszerowałam je mięsem żeberkowym i marchwią. Mniam. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznienajdrobniejszych oczkach. Dodać buraczki, oraz przyprawy. Wymieszać i przełożyć do słoika. Szczelnie zakręcić i odstawić do lodówki, aby chrzan się "przegryzł" z buraczkami. Podawać z wędlinami i pieczonymm mięsem. Smacznego
Gosia gotujeCzasami są takie dni kiedy nie mamy ochoty stać nad garami, a rodzinka głodna. W takich chwilach takie proste i szybkie przepisy są na wagę złota
karmelowyPolaków. Niestety jest potrawą bardzo kaloryczną i ciężkostrawną. A co zrobić, żeby mogli go jeść, także weganie i ci co na diecie ? Oczywiście nieco odchudzić i przygotować wersję bez mięsa. 😊. Dziś zapraszam Was na właśnie taki pyszny bigos i lekkostrawny wegański bigos, który jest przygotowany także zgodnie z dietą dr. Ewy Dąbrowskiej. Według najnowszej książki w trakcie diety można
Kulinarne przygody Gatitybyć tak smaczne! Ciapkapusta to śląskie danie przygotowywane z puree ziemniaczanego i kapusty kiszonej, z dodatkiem zrumienionej cebuli. Potrawa ta zazwyczaj jest podawana z mięsem, często z żeberkami, ale mnie smakuje jako samodzielne danie. Inne nazwy ciapkapusty to: ciaperkapusta, ciaperkraut, ciaprówa, pańczkraut. Spotkaliście wcześniej? Ja pierwszy raz usłyszałam o niej
To co kochamłyżki papryki słodkiej szczypta pieprzu cayenne pół łyżeczki kminku mielonego sól pieprz Sposób przygotowania: Do osolonej i gotującej się wody wrzucamy ryż. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wrzucamy mięso i czekamy aż się przysmaży i ładnie zarumieni (średni ogień). Dodajemy wszystkie przyprawy i staramy się fajnie wszystko wymieszać. Wrzucamy pomidory i czekamy aż sos zgęstnieje i pomidorki zaczną się
Dominacja smakuPrzepis sprzedała mi moja mama, i chociaż nie przepadam za sałatkami bo nigdy nie mogę się nimi najeść to ta jest naprawdę pyszna... może dlatego że jest tam też mięso. Udało mi się ją nawet sprzedać małej dziewczynce która jadłaby tylko rosół i pomidory z cebulą. Dla mnie to świetna kolacja, ale świetnie spiszę się też jako lunch bo jest
Dominacja smakusojowy- 2 łyżeczki sól i pieprz (młotkowany kolorowy)- do smaku u mnie po łyżeczce Sposób przygotowania: Cebule, czosnek(obrać i drobno posiekać). Chili umyć i także posiekać drobno. Mięso umyć dokładnie i pokroić na 2 cm kawałki prostokątne, W dużym garnku rozgrzać nasz olej i podsmażyć do zarumienia cebulkę, czosnek i papryczkę z dodatkiem sosu sojowego, po czym wyjąć
pichcisztoZdejmujemy pokrywę z naczynia żaroodpornego i całość zapiekamy jeszcze w 220 stopniach C ok. 15 min. Schab pieczony w kapuście kiszonej jest bogaty w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z mięsa), które pełni funkcję budulcową, - witaminę C (pochodzącą z kapusty kiszonej), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 590 g Energia: 581,3 kcal Białko
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachdnie formy ułożyć pierniczki (zamiast pierniczków można dodać inne ulubione ciastka) jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości i spienienia dodać zmielony na drobnym sitku w maszynce do mięsa twaróg, wsypać budyń, kaszę manną, wlać olej, i kawałeczki posiekanego marcepanu, mikserem połączyć składniki bez długiego mieszania masę serową wlać do formy, z dwa razy stuknąć o blat stołu
W Mojej Kuchni Lubię