mięso - 63110 przepisów (strona:2372/4208)

Quesadilla z kurczakiem i warzywami 213

umyć, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i ostrą papryką. Włączyć palnik i smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodać mieszankę warzywną (nie odmrażać jej) i dusić pod pokrywką kilka minut. Z warzyw powinny wyciec soki. Następnie zdjąć pokrywę i smażyć warzywa, mieszając od czasu

Passions hobbies life
Łosoś Yuan Yaki 182

Yuan Yaki oznacza marynowanie mięsa w sosie (yuan), a następnie grillowanie/smażenie (yaki). Ta potrawa składa się z łososia marynowanego w mieszance sosu sojowego, sake, mirin (w równych proporcjach) i owoców cytrusowych, a następnie grillowanego lub smażonego do perfekcji. Podczas ery Edo (1603-1868) żył mistrz ceremonii herbacianej Yuan Kitamura (lub Yuan Katada). Był smakoszem ryb i wpadł na oryginalny

mojewypiekiinietylko
Rolady wieprzowe z mięsem mielonym i śliwką 228

kulki włożyć połówkę śliwki. Mięso ze śliwką ułożyć na posmarowanym musztardą schabie i dokładnie tym schabem je owinąć. Można zacząć od jednego boku i rolować jak roladę albo ułożyć mieso na środku i zawinąć boki. Następnie każdą z rolad obłożyć dwoma plastrami boczku. Boczek powinien być cienki i dość długi, tak aby dokładnie dało się zabezpieczyć mięso. Dobrze plasterki zawinąć

mecooks
Prosty sposób na fasolkę szparagową 179

Okraszana fasolka szparagowa  Jest to fajny sposób na niecodzienny dodatek do mięs. Możemy ją jeść również jako osobne danie.  W przepisie opisana jest porcja dla 4 osób.  Źródło: pixabay.com/ Czas wykonania ok 1h Składniki:  2 kg fasolki szparagowej  woda  sól masło bułka tarta Przygotowanie: Surową fasolkę szparagową obieramy z ogonków. Płuczemy i wrzucamy

Jak u mamy
Przepis na jajecznicę z łososiem 212

jajecznicę bez dodatkowego tłuszczu. Ja używam patelni z powłoką tytanową. Kawałeczki łososia podgrzewamy na wolnym ogniu. W międzyczasie jajka wbijamy do miseczki, dodajemy sól, pieprz i łyżeczkę koperku. Gdy mięso z łososia już się zetnie, wtedy wylewamy jajka z miseczki na patelnię, mieszamy. Do tej jajecznicy polecam kawałek chleba ze słonecznikiem. Jest to sposób na smaczne śniadanie, po którym każdy

Jak u mamy
Chleby nadziewane, z patelni, inne 271

Gozleme ze szpinakiem, fetą i mozzarellą       Grissini       Roti - indyjskie chlebki       Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą       Tordu z zielonym groszkiem i szynką     Chleb z oliwkami i słonym serem       Focaccia z oliwkami

Passions hobbies life
Pieczona owsianka ze śliwkami 205

krótsze lub dłuższe dyskusje o jedzeniu nie przewidują (widocznie) wtrącania nic na temat, choćby i najbardziej podstawowych, danych osobowych. Wszystko zaczęło się, gdy na obiad zaserwowano wielki kawał pieczonego mięsa, a wyżej wymieniony kucharz nie tylko kroił je na porcje i nakładał na talerze, ale też opowiadał, co jeszcze tego dnia serwują. Poczułam się jak w restauracji; w dodatku całkiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pęczak z warzywami 183

Witajcie :-) Dziś danie z kaszą pęczak i warzywami. Takie bez mięsa, bo ileż można, za to bób, marchewka, czerwona cebula i por. Wszystko doprawione solą i pieprzem. Wyszło smacznie i zdrowo :-) Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 1,5 szklanki kaszy pęczak 1 opakowanie mrożonego bobu 3 - 4 większe marchewki 1 czerwona cebula 1 por natka pietruszki sól pieprz

kruche babeczki
Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną 190

głęboką patelnię z olejem. Dolać 2-3 łyżki wody, przykryć i dusić około 15 minut, by lekko zmiękła. Ziemniaki przepuścić przez praskę lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do ziemniaków dodać ciepłą kapustę i masło. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Odstawić. Przygotować ciasto pierogowe. Wsypać mąkę do miski. Zrobić dołek i wbić

Świat Domowej Kuchni
Kuchnia meksykańska i domowe tortille z fasolą i mango 227

artykułów o tym, że przed przyjazdem Hiszpanów, kuchnia meksykańska była praktycznie wegańska. Może dlatego tak ją lubię, bo do tej pory można przyrządzić całą masę meksykańskich tradycyjnych dań bez mięsa. Uwielbiam dania z dodatkiem strączków, kocham przeróżne odmiany papryki, lubię testować ich ostrość. Tabasco i inne tego typu sosy z chili, kupuję prawie […] Artykuł Kuchnia meksykańska i domowe tortille

Mienta blog
Kubańska kanapka Cuban Sandwich 292

oliwą z oliwek, czosnkiem, chilli, cebulą i sokiem z pomarańczy pieczona w jednym kawałku i później krojona w skrawki. Jeżeli nie mamy możliwości przygotowania takiej wcześniej - można użyć doprawionego mięsa gulaszowego pokrojonego w mniejsze kawałki i przesmażonego na patelni grillowej z przyprawami. Przygotowanie Chleb kubański przekroić wzdłóż. Obie części posmarować musztardą. Ułożyć plasterki sera. Na dolną połowę ułożyć pokrojone

Zielona Kuchnia
Ryżowe kotleciki z orzechami 170

Przeglądając mojego bloga mogliście zauważyć, że bardzo lubię wszelakie ryżowe i kaszowe kotleciki, które jak dla mnie są świetnym zamiennikiem mięsa. Ba! Potrafią być nawet o niebo lepsze i co najlepsze! Zajadają je wszyscy, którzy normalnie są kaszooporni. To naprawdę fascynujące, jak forma podania danego produktu potrafi sprawić, że ktoś nagle zje kaszę. Ale.. trochę się zagalopowałam, bo dziś

MamaOskarka
Drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 152

pieprzem kapustę ugotuj w 150 ml wody do miękkości z dodatkiem soli – 60 minut, dokładnie odciśnij. Grzyby, marchewkę i pietruszkę odcedź, razem z kapustą zmiel w maszynce do mięsa o bardzo dużych oczkach na patelni na oleju zesmaż cebule, dodaj do farszu. Składniki farszu dobrze wymieszaj, dodaj sól i pieprz do smaku Ciasto: mleko podgrzej, żeby było bardzo ciepłe. Składniki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Czysty barszcz czerwony nie tylko na Wigilię 220

chcecie postnego Wykonanie: Włoszczyznę obrać i opłukać. Wrzucić do garnka, razem z obranym i przekrojonym porem oraz cebulą opaloną nad ogniem. Dodać czosnek (można zmiażdżyć albo przekroić), ewentualnie mięso i zalać wodą. Wrzucić buraki. Dodać odrobinę soli i gotować do miękkości warzyw. W połowie gotowania dodać grzyby. Zdjąć szumowiny, dodać ziele, liść laurowy i majeranek (świeży, suszony dodajemy później

Pociąg Do Kuchni
Kurczak pieczony z kiszonymi cytrynami 172

Kurczak tak przyrządzony smakuje wybornie, ma chrupiącą skórkę i soczyste, aromatyczne mięso. Aby jednak zrobić sobie takie delicje najpierw trzeba zrobić kiszone cytryny. Kiszone cytryny będą przysmakiem nie tylko do kurczaka, zróbcie koniecznie. Idealne danie na świąteczny stół, polecam. Kurczak pieczony z kiszonymi cytrynami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie