Puree ziemniaczane

Puree ziemniaczane

Puree ziemniaczane

Ten wpis zrobiłam na prośbę jednej czytelniczki. Wydawać by się mogło, że zrobienie ziemniaczanego puree jest proste. Ale zrobienie dobrego, smacznego puree wymaga jednak doprawienia, dodania masła, mleka... i dosmaczania na koniec. Purre musi być delikatne, jedwabiste, ale zarazem wyraziste w smaku Składniki: ok. 1 kg ziemniaków 3 łyżki masła sól gałka muszkatołowa pieprz ciepłe mleko Wykonanie: Ziemniaki po ugotowaniu dobrze odcedziłam i odparowałam. Do ciepłych dodałam masło, gałkę muszkatołową i pieprz. T... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję