Prosta i smaczna sałatka do obiadu z papryki i ogórków małosolnych, przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut. Idealna do duszonego mięsa lub grilla, polecam. Składniki: 2 papryki czerwone 6 ogórków małosolnych lub kiszonych 1 cebula cukrowa 2 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz Czubryca zielona Sposób przygotowania: Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ogórki małosolne kroimy w pół plasterki. Cebule cukrową obieramy i kroimy w paski. Wszystkie składniki przekładam... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...