Niektóre ryby są tak chude, i zwarte, że wystarczy tylko prosty sos by wyczarować pyszne danie. Soczyste pieczone rybie mięso w towarzystwie musztardy przypadnie do gustu każdemu. Składniki (4 porcje) -4 steki tuńczyka -1 mała cebula -1 ząbek czosnku -1/2 pęczka natki pietruszki -3 łyżeczki wyrazistej mustardy -1 łyżeczka białego octu winnego -100 ml bulionu -200 ml słodkiej śmietanki 18% -2 łyżki masła -2 łyżki oliwy z oliwek -sól, pieprz cytrynowy Przygotowanie Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Steki z tuńc... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...