mięso - 63110 przepisów (strona:2344/4208)

Makaron tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem 220

Prosty sos, włoskie sery, włoski makaron – cała kwintesencja kuchni włoskiej na jednym talerzu. Dzisiaj ugotujemy makaron tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem. Wielbiciele mięsa nie będą wybrzydzać . To danie nie wymaga zbyt wielu umiejętności kulinarnych . Jest przeznaczone dla każdego, kto ma choć odrobinę chęci, ale nie tylko. Jest również dla mających pojęcie o gotowaniu, ponieważ będzie dobrą bazą do eksperymentowania

Słodkie Gotowanie
Sałatka z naleśnikami 560

cebula majonez Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i koperek.Dodać mąki i wymieszać.Usmażyć cienkie naleśniki, a następnie pokroić w cienkie paseczki.Ogórka pokroić też w cienkie paseczki, mięso z kurczaka tak samo, cebulę pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać majonez , doprawić

Moje domowe kucharzenie
Błyskawiczny makaron z kurczakiem i cukinią 154

czosnek obrać posiekać, umytą cukinię ze skórką   pokroić na pół plasterki . Na głębokiej patelni   rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić 2 minuty, dodać pokrojone   mięso, oprószyć solą i podsmażyć   kilka minut, dodać por oraz cukinię , całość smażyć pod przykryciem aż warzywa zmiękną, wlać śmietankę , dodać pokruszony ser pleśniowy , mieszać aż ser się rozpuści

Wanilia i Kardamon
Surówka z jeżynami w dressingu musztardowym 113

Połączenie warzyw z jeżynami i dressingiem ziołowo musztardowym pozytywnie nas zaskoczyło. Delikatność składników i ostry smak od Folwark , niesamowicie uzupełnia się. Surówkę polecamy do grillowanych mięs lub pieczonych. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 5 rzodkiewek 5 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka wężowego 1 mała czerwona cebula 125 g jeżyn 2 saszetki dressingu ziołowo musztardowego od Folwark Przygotowanie B Sałatę szatkujemy. Pomidorki

R'n'G Kitchen
Kurczak w zielonym curry 115

kurczaka 50 g zielonej pasty curry 50 ml oleju rzepakowego dymka ze szczypiorem Przygotowanie K Udkaznikiem. Udka myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Pastę rozrabiamy w oleju, mieszamy z mięsem, które przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy 40 min w temperaturze 175°C . Podajemy z dymką

R'n'G Kitchen
Smażone szparagi z sezamem 132

masło. Smażymy przez kolejne 10 minut od czasu do czasu mieszając, tak aby szparagi były równomiernie podsmażone i obtoczone w sezamie i czosnku. Podajemy jako przekąskę lub dodatek do mięsa

Qchnia po prostu
Drobiowe roladki ze szparagami z mozzarellą 365

mnie wyszło 6), a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć przyprawą do kurczaka. 2. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na długość odpowiadającą mniej więcej długości plastra mięsa. 3. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi i zwinąć w roladkę. 4. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju

Szalona Kuchnia Eweliny
Tortilla serowa z kurczakiem 927

żółtego sera 3 łyżki natki pietruszki (świeżej) 3 łyżki sosu czosnkowego (domowego) 4 placki tortilli Filet z piersi kurczaka kroimy w małe kawałki, przyprawiamy przyprawą do grosa. Mięso smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w bardzo małą kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Świeżą pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce, wlewamy

VioletoweKucharzenie
Udka kurczaka z grilla 115

pomarańczy, skórka otarta z pomarańczy, łyżka posiekanego świeżgo tymianku i rozmarynu, sól, pieprz, łyżka miodu, 2 łyżki oleju Wyjąć kości z podudzi, skórę zostawić. Do miski (która zmieści mięso) wlać sok, dodać skórkę otartą z pomarańczy, zioła, sól (ja dałam łyżeczkę), pieprz i miód, wymieszać. Dodać olej, wymieszać. Włożyć kurczaka i dokładnie natrzeć go marynatą. Przykryć i odstawić w chłodne

królestwo garów
Szaszłyki wegetariańskie 220

Szaszłyki wegetariańskie to fajna alternatywa do mięsnych dań bo przecież grill nie musi się kojarzyć tylko z grillowanym mięsem. Składniki na 8szt: 250 gr niedużych pieczarek 1 średnia cukinia pomidorki koktajowe 2 średnie cebule 1 papryka zioła prowansalskie olej rzepakowy sól oraz pieprz Przygotowanie: Patyczki do szaszłyków wkładamy do pojemnika z wodą i w tym czasie przygotowujemy warzywa. Pieczarki płuczemy

Mechanik w kuchni
TRUSKAWKA 157

odmiana amerykańska. Owoce bardzo duże. owoce średnio jędrne, miąższ soczysty winno - słodki i aromatyczny. Typowa odmiana deserowa o wczesnej porze dojrzewania owoców. Doskonałe na desery i kompoty, świetne do mięs i na sosy owocowo - warzywne chutney. CAMAROSA - to odmiana amerykańska. Polecana jako odmiana deserowa nr 1 na południu Europy. Posiada owoce duże, stożkowate, intensywnie czerwone, z silnym połyskiem, bardzo jędrne

Ciastka - domowe słodkości
Sałatka z soczystą polędwicą i konfiturą malinową 161

Polędwicę, pokrojoną w cienkie plastry, zamarynowaną w oleju z solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem, podsmażamy na średnim ogniu, przez ok. 3-5 min., z obu stron. Przekładamy mięso na wierzch sałatki. Dodajemy konfiturę i posypujemy kiełkami. Całość można doprawić jeszcze solą i pieprzem. Trzymamy kciuki

Pyszny Duet
Ziemniaki i karczochy z pieca 161

dostaniecie w każdym markecie. Do tego parmezan i śmietana. I to już wszystko. Pięć składników, jak obiecuje autor, wystarcza do zrobienia smacznego dania. Można je potraktować jako dodatek do mięsa lub jajka smażonego, albo podać jako samodzielne danie. Bardzo polecam! Przepis na podstawie książki J Olivera "5 składników" składniki 300 g młodych ziemniaków 1 bulwa kopru włoskiego 1 słoik

Stare Gary
Grillowana cukinia z fetą 98

pokruszoną fetą. Do smaku możemy dodać soli, ale feta jest już wystarczająco słona. Całość skrapiamy 1 łyżką oliwy z oliwek. Podajemy solo lub z pieczywem. Idealny dodatek do grillowanego mięsa lub składnik kanapek czy burgerów! Doskonale smakuje na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady 184

się także parametry naszego organizmu, takie jak ciśnienie czy akcja serca. Podczas postu możemy jeść tylko dozwolone przez dr Dąbrowską warzywa i niektóre owoce. Zakazane są wszelakie tłuszcze, nabiał, mięso, słodycze, pieczywo. W kolejnym wpisie podam wszystkie szczegóły odnośnie tego jak się prawidłowo odżywiać, czyli zgodnie z  zaleceniami doktor. Po zakończeniu postu przychodzi czas na wychodzenie z diety (tutaj

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania