mięso - 63110 przepisów (strona:2335/4208)

Grillowany camembert w owocowym raju 153

letniej przekąski podanej ze świeżą sałatą i owocami. Składniki: 2 sery naturalne camembert 180g mixu sałat 1 pomarańcz 3/4 szklanki świeżych malin 100g orzeszków ziemnych żurawina w słoiku do mięs i serów oliwa przyprawa zioła włoskie świeżo zmielony kolorowy pieprz Wykonanie: 1. Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie

Szalona Kuchnia Eweliny
Najlepsze przepisy w czerwcu 134

racuchów.👍 Przejdźmy do listy TOP 10 CZERWCA : 1. SERNIK Z KULKAMI I POLEWĄ MORELOWĄ LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2.ODWRÓCONY JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY NA ZIMNO LINK 3. ZAPIEKANKA GRYCZANA Z MIĘSEM I MOZZARELLĄ LINK 4. FIT 3 BIT (bez pieczenia) LINK 5. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM LINK 6. SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ LINK 7. SAŁATKA ŚNIADANIOWA (białkowo-tłuszczowa) LINK

Zdrowie i pysznie na talerzu
Czwartek: Kurczak piccata 187

kaparów i wina. Jeśli nie macie wina pod ręką dodajcie trochę masła na patelnię, albo bulionu i doprawcie odrobiną soku z cytryny. Piccata to metoda przygotowania różnych mięs, nie tylko drobiu, ale też cielęciny oraz ryb. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka lub indyka, świetnie sprawdzą się też polędwiczki drobiowe 3-4 łyżki mąki 2 łyżki parmezanu startego 4 łyżki oleju

Niedzielny kucharz
Kluski ziemniaczane z serowo-malinowym nadzieniem 107

śmietanki 46% chili w młynku 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (najmniejsze oczka). Ziemniaki mieszamy z mąką do uzyskania jednolitej masy. Sos malinowy : maliny, osuszamy, dodajemy ocet balsamiczny i miód, miksujemy. Przekładamy do rondelka, gotujemy do uzyskania ulubionej gęstości, odstawiamy

R'n'G Kitchen
Pieczeń z cukinii 182

reklamowy Dzisiejszy przepis na pieczeń z cukinii jest mojego 100 % autorstwa i ręczę za niego- konsystencję ma idealną, smak idealny wyważony i co prawda od 4 lat nie jem mięsa, ale odniosłam wrażenie że przypomina w smaku pieczeń rzymską, zresztą moim domownicy to potwierdzili. Składniki na keksówkę : około 800 g cukinii 300 g kaszki jaglanej 1-2 marchewki (moje maleństwa

greenscarf
Żołądki drobiowe w sosie musztardowo-chrzanowym 290

podsmażamy na patelni *** *** Żołądki kroimy w plasterki, dokładamy na patelnie i podsmażamy przez chwilę z cebulką. Wody w której gotowały się żołądki nie wylewamy! *** *** Następnie zdejmujemy z patelni mięso z cebulką i rozpuszczamy na niej masło. Dodajemy mąkę i przez chwilę podsmażamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość zalewamy wodą w której gotowały się żołądki, dodajemy musztardę oraz chrzan, dokładnie mieszamy

Blog z Apetytem
Krokiety z młodą kapustą i serem żółtym 562

wydaniu czyli z młodą kapustą, boczkiem, koperkiem i serem żółtym, doskonały pomysł na letni rodzinny obiad, znikają szybko . To pomysł na krokiety w całkiem odmiennym wydaniu niż te z mięsem. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 40 dag mąki pszennej luksusowej 4 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżeczka oleju szczypta soli Farsz: 1 średnia główka młodej kapusty

Wanilia i Kardamon
Kotlety mielone z farszem pieczarkowym 135

trochę w innym stylu. Farsz pieczarkowy doskonale do nich pasuje. Można podawać na gorąco jak również na zimno. Zimne można pokroić na plasterki podawać do pieczywa. Składniki 500 g mięsa mielonego z łopatki 250g-300 g pieczarek pokrojonych w kostkę 1/2 średniego pora pokrojonego w kostkę 1 jajko 1 namoczona w mleku bułka … Czytaj dalej Kotlety mielone z farszem

gotuj ze mną
Poniedziałek: Sushi bowl z sosem mayo 186

surowy, odpowiednio przyrządzony, jednak nie mamy dostępu do pewnej ryby, ze sprawdzonego źródła, nie hodowlanej i świeżej. Ryba do sushi musi być super świeża. Rybę można zastąpić smażonymi krewetkami, mięsem kraba, albo, w wersji, wegetariańskiej, serem tofu. Z pozostałych składników musi być ryż, dobrze ugotowany, kleisty, wymieszany ze słodko-kwaśnym dresingiem. No i warzywa: marchewka, ogórek i awokado. Świetnie jeśli

Niedzielny kucharz
Piknikowe bułeczki z masłem czosnkowo-pietruszkowym 134

przykład sałatkę typu greckiego . Jeśli nie musimy przestrzegać diety redukcyjnej, a wakacje nie kojarzą nam się z wiecznym odchudzaniem, to warto je serwować jako dodatek do sałatek czy do mięsa. Jeśli zaś dbamy o linię w umiarkowany sposób, to po prostu zjedzmy czosnkowo-pietruszkowe bułeczki raczej na śniadanie czy na obiad. To złote rady Agaty, które pomagają utrzymać dobrą figurę

KulinarneImpresje.pl
Udka kurczaka pieczone w musztardzie i sosie sojowym 246

sojowego 4 łyżeczki miodu 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego sól Sposób wykonania: Musztardę mieszamy z miodem, sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem, olejem i szczyptą soli. Umyte i osuszone mięso wkładamy do miski zalewamy marynatą. Mieszamy aby równomiernie pokryła każdy kawałek. Przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Udka układamy na dużej blasze skórką do góry i polewamy marynatą

Qchnia po prostu
Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii 149

kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym

Kulinarne przygody Gatity
Galaretka z czarnej porzeczki 131

roku u mnie na pierwszy ogień poszła czarna porzeczka. Zrobiłam z niej klasyczną galaretkę. W zimę będzie idealna jako dodatek do naleśników, koktajli czy też do pieczonych mięs.  A ponieważ bardzo lubię czarną porzeczkę, to na pewno przygotuję z niej jeszcze coś pysznego - oprócz przetworów -  na przykład boskie  semifreddo z czarną porzeczką ,  dietetyczny jogurtowiec - sernik

Kulinarne przygody Gatity
Najlepszy pasztet jaglany z pieczarkami (wegański) 195

Pasztet jaglany z pieczarkami to wyjątkowo delikatne, aromatyczne i pyszne danie wegańskie, które zasmakuje nawet wielbicielom mięsa, gdyż jest ba rdzo smaczne, zdrowe i wolne od konserwantów . Najlepiej smakuje mi pokrojony w plastry na kanapkach z dodatkiem pomidorów lub kiszonych ogórków. Można go również odgrzać w plastrach na drugi dzień na patelni i podać z ulubioną surówką lub sosem. Bardzo

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z krewetkami, mango i awokado 266

kilka idealne dobranych warzyw.  Jeśli zaś wolisz kurczaka, to mam dla Ciebie alternatywny przepis - sałatka z kurczaka i mango w podobnych klimatach, gdzie łączymy owoce z mięsem i warzywami

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania