mięso - 63110 przepisów (strona:2326/4208)

Tatar tradycyjny 197

Tatar- nawet nie jestem w stanie powiedzieć ile broniłam się przed tym. Surowe mięso? Surowe jajko? yyyyy.. nie? a jednak- TAK! a teraz uwielbiam go robić, a no i przede wszystkim jeść! ;-) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
KURCZAK ZAPIEKANY W MLEKU KOKOSOWYM Z LIMONKĄ 248

Kurczak zapiekany w sosie kokosowym w marynacie z czosnku i... Artykuł KURCZAK ZAPIEKANY W MLEKU KOKOSOWYM Z LIMONKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
KURCZAK CHOW MEIN 722

stylu chińskim. Do zrobienia na jednej patelni, w niecały kwadrans, co sprawia, że idealnie nadaje się na obiad po pracy, kiedy nie mamy sił i chęci na długie gotowanie. Mięso kroimy w cieniutkie paseczki i marynujemy w sosie sojowym. Później wystarczy je  tylko krótko obsmażyć na dużym ogniu, dodać warzywa, sos sojowy i ugotowany makaron. Mięsko będzie mięciutkie

cool and minty
Jajka, a cholesterol. Czego unikać w Święta Wielkanocne, aby sobie nie zaszkodzić. 258

cholesterolu” do „złego”). Czego unikać przy wysokim cholesterolu? Powyższy wniosek nie pozostawił niestety złudzeń – jaja niekorzystnie wpływają na nasz lipidogram. Wśród „winowajców” znajduje się jednak więcej produktów (i zachowań): mięso – zwłaszcza to czerwone i wysoko przetworzone, czyli wędliny, kiełbasy i konserwy. Za szkodliwe uznała je też Światowa Organizacja Zdrowia (WHO). Nie bez znaczenia jest również fakt, że wysokie jego spożycie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi ruskie z domowej pierogarni 177

minut, od momentu zagotowania się wody. Odcedzamy wodę, dokładnie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Ziemniaki możemy również wystudzić i zimne przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub praskę. Najlepiej ziemniaki ugotować dzień przed tym, jak będziemy planować lepienie pierogów (znacznie przyspieszy nam to pracę). Cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę, rozgrzewamy olej na patelni i smażymy

KulinarneImpresje.pl
Pasta z wędzonych szprotek 327

jednorazowego rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Do przygotowania pasty wybierzcie świeże wędzone szprotki – te w oleju będą za tłuste. Rybek nie obieramy – odcinamy im tylko głowy i ogonki, mięso wrzucamy do blendera – razem z ośćmi i kręgosłupami, bez problemu się rozdrobnią. Szalotki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Odcedzamy z oleju polówki pomidorów, dodajemy twarogowy serek, skórkę otartą z cytryny

Karo in the Kitchen
Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żółtym serem 235

oleju Z oleju i przypraw przygotować marynatę. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę średniej wielkości, przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut aby się zamarynowało. Następnie mięso usmażyć, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Seler, ser i ananasa pokroić w kostkę. Pokrojonego selera należy przelać na sitku wrzątkiem. Wszystkie składniki przełożyć do większej miski. W osobnym

kulinarnyswiatdomi
Sznycle z indyka z puree ziemniaczanym i salsą meksykańską 177

Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, dodajemy trochę mleka ilość zależy od stopnia  gęstości jaki preferujecie. Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Sznycle z indyka rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa, maczamy w roztrzepanym jajku, następnie w panierce powstałej z mąki z bułką tartą. Smażymy na złoty kolor. Na patelni rozgrzewamy 5 łyżek oleju, wsypujemy zamrożoną mieszankę meksykańską. Smażymy do miękkości

Życie zaczyna się w kuchni
McMuffin Farmerski - Najlepszy Przepis na Domowego Hamburgera 435

Przepis na pysznego McMuffina Farmerskiego.  Zapraszam do wypróbowania tego super przepisu :).   ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - HAMBURGER FARMERSKI - ✔ 200 g MIĘSA MIELONEGO WOŁOWEGO ✔ 36 g SERA CHEDDAR ✔ RUKOLA ✔ BUŁKA ✔ 40 g SOSU BARBECUE ✔ 1 JAJKO L ✔ MUSZTARDA ✔ PAPRYKA OSTRA ✔ PIEPRZ ✔ SÓL - Zdjęcia z Planu -  SMACZNEGO

Sylwetka Od Kuchni
Zacierki na mleku 237

kiedy rodzina chce odpocząć od dań ciężkich i mięsnych. Ciekawa jestem, czy u Was też jada się taką zupę mleczną? Niektórym takie połączenie wydaje się równie egzotyczne, jak połączenie mięsa z owocami, a jednak amatorów na nie nie brakuje. Bardzo gorąco polecam wypróbować! Czytaj więcej

Pichceniomania
Ragu z kaczki 213

laurowy, ½ łyżeczki cukru, sól, pieprzDodatkowo: Makaron dla 3 osób ugotowany al dente Na sporej patelni rozgrzewamy olej. Nogi z kaczki oprószamy solą i pieprzem. Kiedy patelnia się nagrzeje obsmażamy mięso z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy na talerz. Na tą samą patelnie wrzucamy posiekaną cebulę i obsmażamy, pod koniec dodając posiekany ząbek czosnku. Dorzucamy cynamon z mąką i podsmażamy

Kolizje Smaków
Udka kurczaka , duszone w sosie śmietanowym 425

Udka z kurczaka duszone w sosie śmietanowym Udka , to jedna z najlepszych części kurczaka , a nawet najlepsza , jeśli są wyfiletowane i obrane ze skóry Pychota , oczywiście

Ogrodnik w podróży
Smażony ryż na ostro 148

ostrości, to nie za bardzo teges. Lubimy zbalansowane smaki, bo wszystko co ponad to, zabija. Tym razem postanowiliśmy upuścić wodzę, na maksa wyostrzyć smak, idealnie komponujący się z delikatnym mięsem drobiu. Nam posmakowało. Składniki 200 g ryżu basmati 50 ml oleju rzepakowego 1 papryczka chili 1 cebula natka pietruszki sól Przygotowanie Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy. Na rozgrzany olej wrzucamy

R'n'G Kitchen
Gryczotto z kurczakiem, porem i marchewką 216

patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy na niej pora, aż się zeszkli. Dodajemy sos sojowy, czosnek i marchewkę. Smażymy chwilę, cały czas mieszając. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż mięso całkowicie zmieni kolor. Dodajemy kaszę gryczaną i mieszamy z pozostałymi składnikami. Stopniowo dodajemy bulion warzywny i smażymy, aż kasza wchłonie cały płyn. Od czasu do czasu mieszamy. Na koniec doprawiamy solą

My Chcemy Jeść
Gulasz 209

Składniki 400 g wołowiny 2 marchewki łyżka smalcu 500 ml bulionu 2 cebule sól, pieprz sos sojowy ciemny papryka słodka i ostra 3 ząbki czosnku Przygotowanie Czyste mięso pokroić na kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym smalcu na mocno brązowy kolor. Dodać przyprawy - czosnek cały - i pokrojoną cebulę. Wymieszać, a kiedy cebula się zaszkli zalać bulionem i dusić

Gaździnka warzy