mięso - 63110 przepisów (strona:2332/4208)

Hummus – pasta z ciecierzycy 226

Hummus to nic innego jak pasata z ciecierzycy, która jest bardzo popularna w kuchni wegańskiej i niestety niedoceniana. Cieciorka może zastępować mięso gdyż bogata jest w białko o odpowiednim składzie aminokwasowym, ponadto zawiera fosfor, witaminy z grupy B, żelazo czy błonnik pokarmowy. Z ciecierzycy wyrabia się również bezglutenową mąkę, którą można zastąpić pszenną w chorobie zapalenia tarczycy typu Hashimoto. Dlaczego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z łososiem i szpinakiem 199

idzie, zagospodarowania resztek zalegających w lodówce. Kruche ciasto można przygotować w większej ilości i zamrozić. Do nadzienia można wykorzystać prawie wszystkie warzywa, a poza tym mięso, ryby, wędliny, sery i zioła. To doskonała przekąska na przyjęcie czy spotkanie, do kieliszka schłodzonego białego wina i miłego towarzystwa :) Można zaserwować ją na ciepło lub przygotować wcześniej i podać jako zimną przekąskę. Składniki

Smakowity Blog Kulinarny
Konserwa z pachwiny 276

chilli jalapeno grys czerwone 1g/kg -papryka słodka wędzona 1-2 g/kg -liść laurowy jeden na puszkę/słoik -ziele angielskie dwa ziarna na puszkę/słoik WYKONANIE  Kupione mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Kroimy w grube kawałki 2-4 cm razem ze skórą. Następnie peklujemy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Pakujemy do lodówki na 24-48 godzin w temp.4-6 stopni

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Chlebek kukurydziany, mocno serowy... 195

się przy innej okazji. Bardzo ładnie komponuje się z zupa (bogate, pomidorowe minestrone), albo marchewkowym, czy batatowym kremem. I potrawami w rodzaju chilli con carne i podobnymi na bazie mięsa mielonego i pomidorów. Przepis ze strony Netmums:  'Cheesy corn triangles' . Składniki: foremka 18 lub 20cm, czyli okolice 6-8 porcji) 100g maki pszennej 100g maki kukurydzianej (nie skrobi

Lejdi of the house
Zupa pomidorowa - z pomidorów z puszki, z ryżem, najlepsza! :) 293

momentu zagotowania 45 minut - na małym ogniu, pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.  Kolejno w międzyczasie ugotuj ryż, w 250 ml wody.  Z ugotowanej zupy wyciągnij mięso i całość zblenduj na krem. Następnie wmieszaj ryż i gotuj jeszcze przez chwilkę.  Najlepiej smakuje z jogurtem greckim. Około 1 łyżka jogurtu na porcję

Zdrowie na języku :P
Gemelli i sos z karczochów, suszonych pomidorów i szpinaku 268

przez 1 minutę. Wlej wywar z kurczaka, śmietankę. Dodaj philadephia i parmesan. Wlej oliwę z karczochów i pomidorów. Dopraw sos solą i pieprzem i gotuj przez 5 minut. Włóż mięso, tymianek i szpinak. Gotuj przez 3 minuty. W międzyczasie ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź makaron, a zaoszczędź szklankę wody od gotowania. Wlej sos do makaronu

codojedzenia
Placki ziemniaczane z węgierskim gulaszem warzywnym 215

minut z mieszanki warzywnej "Hortex" .  12 minut to czas duszenia warzyw plus doprawienie dania i gotowe. To pyszne danie wegetariańskie, czyli na topie. Ostatnio moda na niejedzenie mięsa jest większa, więc to wegetariańskie danie wpisuje się w obecne  trendy. Placki ziemniaczane z wegierskim gulaszem warzywnym. 5 dużych startych ziemniaków 1 jajo 2 łyżki mąki pszennej  mieszanka węgierska

Gotuj Sam!
,,Warzywa azjatyckie z makaronem ryżowym’’ 215

Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczak. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa, zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą, słodką

Podróż w kulinaria
Pieczony kurczak w galarecie 190

objętości ok 600 ml. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy aż zacznie się gotować, zdejmujemy z ognia, dodajemy ok 2 łyżki żelatyny i mieszamy aż żelatyna się rozpuści, zalewamy mięso z warzywami i odstawiamy do wystudzenia a potem do lodówki do zastygnięcia. Dekorujemy sałatą i plasterkami cytryny

Gotowanie jest łatwe
Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca 191

misy wsyp bułkę tartą i czosnek, wymieszaj. Do oddzielnej wsyp mąkę. Wbij jajka do głębokiej misy, dodaj sos sriracha i dobrze rozbij rózgą. Panieruj kurczaka najpierw obtaczając kawałki mięsa w mące, potem zamocz w jajku i przełóż do misy z bułką tartą i znów dokładnie obtocz. Przełóż na blaszkę do pieczenia i wstaw do piekarnika pod sam grill

Niedzielny kucharz
Zrazy wieprzowe (z szynki) w sosie kurkowym 231

solą, pieprzem, papryką, smarujemy z jednej strony musztardą. Boczek, cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Układamy na szynkę, zwijamy by powstał zraz, spinamy wykałaczkami. Robimy tak z każdym kawałkiem mięsa. 2. Na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu podsmażamy zrazy, najpierw od strony łączenia. Powinny mocno się zbrązowieć. Przewracamy je na drugą stronę, również mocno podsmażamy. Dodajemy startą marchew, oczyszczone kurki

Szefowa kuchni
Sałatka z winną gruszką i grillowanym kurczakiem 285

czasie kuchenkę wyłączamy i zostawiamy owoce do wystygnięcia. Po tym czasie gruszki wyjmujemy. Pierś z kurczaka posypujemy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z obydwu stron, aż mięso będzie gotowe. Pierś kroimy na plastry. W międzyczasie na patelni grillujemy także chleb tostowy. Pomarańczę bardzo dokładnie myjemy, jeśli wolicie możecie obrać ją ze skórki. Kroimy ją na plastry. Gruszki

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak z marchewką i ryżem na mleczku kokosowym 209

trę na tarce o dużych oczkach. Na oliwie podsmażam kurczaka, gdy lekko zmieni kolor dodaję cebulę i czosnek. Chwilę podsmażam, następnie dodaję pozostałe warzywa. Duszę kilkanaście minut do gotowości mięsa i warzyw, do połączenia smaków. Dodaję mleczko kokosowe i pastę. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Chwilę jeszcze smażę bez przykrycia, mieszam. Danie podaję z ryżem

Zasmakuj Kuchni
Gniazda makaronowe a'la lazania 262

topić dodać mąkę, połączyć i ciągle mieszając drewnianą łopatką dolewać mleko. Powinna powstać jednolita masa. Na koniec dodać starty ser, gałkę muszkatołową pieprz i sól. Zagotować i  odstawić. Mięso przełożyć do miski dodać    kaszę mannę, jajko i wszystkie przyprawy. Wyrabiać masę mięsną przez minimum 5-7 minut. Uformować zgrabne kuleczki i odstawić. Do naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem

Gosia gotuje
Warzywna zupa z cielęciną 179

bulionu warzywnego 100 g brukselki 100 g groszku cukrowego 1/2 szt brokułu 4 szt zielonych szparagów 2 pełne łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki koperek sól, pieprz Przygotowanie Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojoną marchew, seler, ziemniaki (duża kostka), smażymy kilka minut i zalewamy gorącym bulionem. Następnie dodajemy oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół) oraz groszek. Brokuł

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania