mięso - 63110 przepisów (strona:2327/4208)

Duszony schab 195

smalcu. Dodać posiekaną cebulę i przyprawy. Wlać bulion, a kiedy się zagotuje włożyć schab (ja pokroiłam go w trójkąty ). Fasolkę ugotować w osolonej wodzie następnie wmieszać do gotowego mięsa. Posypać szczypiorkiem. Dusić do miękkości po czym zabielić śmietanką. Do kieliszka wlać wódkę i rozpuścić w niej mąkę wlać do sosu i gotowe.. smacznego

Gaździnka warzy
Pascha 154

suszonych moreli 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych śliwek 50 g suszonych fig Dodatkowo: garść obranych migdałów suszone płatki róż * PRZYGOTOWANIE Twaróg zmiel za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Jeśli używasz tłustego twarogu, jedno mielenie w zupełności wystarczy. Półtłusty trzeba przepuścić 2 razy. Masło o temperaturze pokojowej utrzyj na puch z cukrem pudrem i wanilią za pomocą miksera. Następnie

Food Square
Kotleciki z kurczakiem, batatem i porem 206

oczkach. Pora kroimy w cieniutkie paseczki. Cebulę oraz filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Do warzyw i mięsa wbijamy jajka, wlewamy mleko i wsypujemy mąkę pszenną. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, liściem lubczyku i wędzoną czerwoną papryką. Ponownie mieszamy i odstawiamy na 15 minut

VioletoweKucharzenie
kiełbasa wiejska domowa 203

Przygotowując w domu, wiemy z jakich składników została zrobiona, pozbawiona jest chemii. Uwierzcie na słowo, to nic trudnego zrobić kiełbasę, zapewniam Was będzie zdrowo, smacznie i pysznie :) Składniki · 8kg mięsa z szynki

Kulinarne pyszności Molki
Domowe hot-dogi 186

Domowe hot-dogi Nic prostszego! Wybierz tylko odpowiednie składniki i mnóstwo warzyw!  Składniki: - 1 bagietka orkiszowa - 2 parówki cielęce (ponad 93% mięsa) - 2 kiszone ogórki - 1 pomidor - 1 cebulka dymka - 2 łyżeczki musztardy - 2 łyżeczki domowego ketchupu Domowy ketchup: - 4 łyżki przecieru pomidorowego - 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka octu jabłkowego - sól i pieprz ziołowy do smaku - szczypta pieprzu

MintTaste
Boczek konserwowy 246

czosnek świeży 3-5 g/kg -cebula prażona 5 g/kg -pieprz czarny drobno mielony 1 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 1 g/kg -woda 10% -słoiki/puszki -zamykarka do puszek WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą i tniemy w kawałki 2-4 cm dodajemy wszystkie składniki i przyprawy mieszamy krótko tylko po to aby przyprawy były wszędzie .Nie mieszamy do kleistości. Zostawiamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Makaronowa sałatka z kurczakiem i brokułem 198

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze, ostudzić. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę, doprawić do smaku przyprawami i podsmażyć na maśle, tylko do utraty surowości. Podsmażone mięso przełożyć do ostudzonych brokułów. Peczarki pokroić w półplasterki i również podsmażyć na maśle. Makaron ugotować do miękkości i ostudzić. W misce wymieszać wszystkie przygotowane wcześniej składniki z majonezem. Doprawić

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak pieczony z błękitnym serem i boczkiem 190

płaskie filety. Każdy kawałek oprószamy przyprawami a następnie nakładamy po kawałku sera i pomidora. Składamy na pół i zawijamy kawałkami boczku. Dno żaroodpornego naczynia smarujemy olejem i wkładamy porcje mięsa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 50 minut

Qchnia po prostu
Pieczone bakłażany z sosem maślankowym 146

potrawy według pomysłów tego londyńskiego szefa kuchni idealnie trafiają w moje kubki smakowe. Bardzo proste wegetariańskie danie z kilku składników, świetnie sprawdza się jako przystawka lub dodatek do mięsa. A sam Ottolenghi poleca podawać je z pitą lub wiejskim pszennym chlebem.  Składniki: 2 bakłażany 80 ml oliwy 1,5 łyżeczki listków tymianku + kilka całych gałązek owoc granatu łyżeczka

wyzwania kuchenne
Sos czosnkowy 166

Opis sos czosnkowy: Sos czosnkowy – kremowy i bardzo aromatyczny sos to niezastąpiony dodatek do dań z grilla. Jest idealny również do pieczonych ziemniaków, mięs z rusztu i wszystkich grillowanych warzyw. Do przygotowania sosu potrzebujemy tylko kilka prostych i tanich składników. Przygotowujemy go na bazie jogurtu naturalnego, więc nie jest wysoko kaloryczny. Składniki: 180 g jogurtu naturalnego (typu bałkańskiego) 3 łyżki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z kurczaka z pesto i "Podarunek" 204

smażenia Pierś oczyścić i podzielić na 4 kawałki. Każdy kawałek kurczaka roztłuc młotkiem delikatnie kuchennym na cienki plaster. Posmarować plastry kurczaka pesto, zwinąć w roladkę i ułożyć na złączeniu mięsa. Odłożyć na przynajmniej kwadrans.  Na patelni rozgrzać (niezbyt mocno) olej i obsmażyć na nim roladki pod przykryciem. Roladki puszczą sporo płynu. Zmniejszyć moc palnika i dusić roladki pod przykryciem

Weekendy w domu i ogrodzie
Żurek z jajkiem 168

Żurek można zrobić na wiele sposobów. W każdym regionie smakuje inaczej. Zapraszam do spróbowania mojego przepisu 🙂 Składniki dobrej jakości żur w butelce żurek w torebce 1 szt 500 g mięsa ( żeberka wędzone, żeberka świeże, boczek świeży) 3-4 kiełbaski białe surowe pęczek włoszczyzny( marchew,pietruszka,seler,por) 3-4 ziemniaki pokrojone w kostkę 1 cebula liść laurowy … Czytaj dalej

gotuj ze mną
jajka z galarety 1957

podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia, zestawiamy z ognia, dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszamy do połączenia się z wywarem, odstawiamy do przestudzenia. Do „wydmuszek” nakładamy warzywa i mięso. Zalewamy wywarem. „Jajka” wstawiamy do lodówki na parę godzin do całkowitego stężenia. Ja pozostawiłam na noc. Następie delikatnie obieramy ze skorupek. Ja przed obieraniem polewałam ciepłą wodą, moim

Domowy Smak Jedzenia
Kiszona pasta czosnkowa 184

Kiszona pasta czosnkowa to idealny dodatek do białego barszczu, żurku czy sosu, idealna do mięs wszelakich, do zup, i czego dusza zapragnie. Jest zdrowa, jest pyszna choć wiem że nie wszyscy kochają czosnek. Jest aromatyczna i ma mnóstwo tego czego nam na przedwiośniu potrzeba, mnóstwo dobrych bakterii, ważnych aby organizm funkcjonował poprawnie i zdrowo. Zachęcam do kiszenia czosnku. Przepis pochodzi

Moje Małe Czarowanie
Sernik marcepanowo malinowy 490

masy, dodaję olejek migdałowy i mieszam mikserem. Następnie marcepan zagniatam rękoma. Jedną piątą zostawiam do zrobienia jajek, resztę dodam do sera. Ser i marcepan mielę dwa razy maszynką do mięsa. Przekładam do miski, dodaję śmietanę kremówkę, puder i mieszam mikserem. Dodaję stopniowo po jednym jajku i łączę mikserem i dodaję kolejne jajko. Masy serowej nie miksuję za długo dosłownie

wesoła kuchnia