Dziś dodatkiem do obiadu jest surówka z marchewki. Delikatna z dodatkiem lekko twardych i nieco słodkich jabłek, taka jaką lubimy. Podaję ją najczęściej do dań z ziemniaków i pieczonych mięs, szczególnie drobiu. Do surówki możecie dodać śmietanę lub majonez, lżejsza wersja powstanie po dodaniu jogurtu naturalnego. Każda wersja smaczna, zależy czy jesteście na diecie, czy możecie odpuścić i czy bardziej wolicie lżejsze smaki niż dodanie wyrazistego w smaku i bardziej kalorycznego majonezu. Inne wersje? Przygotowuję ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...