mięso - 63110 przepisów (strona:2307/4208)

Schab po meksykańsku 421

Schab po meksykańsku Przedstawiam Wam dziś schab w pysznej, lekko pikantnej wersji meksykańskiej. Potrawa ta idealnie pasuje do ryżu lub makaronu. Mięso jest kruche i soczyste. Polecam :))     Składniki: 0,5 kg schabu 1 cebula 1 szklanka wody 2 ząbki czosnku pół szklanki pokrojonej zielonej fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) pół szklanki pokrojonej w kostkę marchewki (użyłam mrożonej) pół szklanki

Blog z Apetytem
Nadziewane cannelloni 148

Cannelloni jest włoskim makaronem o kształcie dużych rurek. Nadziewane cannelloni Nie podajemy go nigdy samego lecz zazwyczaj nadziewamy. Jako nadzienia użyć możemy dowolnej mieszanki warzyw czy mięsa bądź połączenia obu. Nafaszerowany makaron zapiekamy z sosem. Może to być np. sos pomidorowy czy sos beszamelowy. Dodatkowo makaron przed zapieczeniem bardzo często posypujemy żółtym serem. Jako nadzienia użyć możemy również serka

mecooks
Bitki Schabowe Zapiekane Z Warzywami I Pieczarkami 358

pieczarki przekładamy do naczynia. 3. W 450 ml zimnej wody mieszamy mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, warzywka, sól, paprykę, przecier pomidorowy i całość zagotowujemy, następnie takim gorącym sosem zalewamy mięso z warzywami w naczyniu żaroodpornym. Całość pieczemy w 190-200 stop przez 1 godzinę. Gotowa podajemy z ryżem, kaszą, kluskami lub ziemniaczkami. Smacznego

Gotowanie...to proste !
POTRAWKA Z RODZYNKAMI 208

oczywiście doprawić można również sokiem z cytryny, gdy ktoś lubi. Nie jest to danie dietetyczne, tłuszcz jest tu konieczny ale za to jakie pyszne. Do potrawki dodajemy także gotowane mięso (z rosołu), gdy lubimy. U nas dodatkiem jest zawsze ryż basmati (nasz ulubiony) i   marchew z groszkiem lub sama marchew . Składniki: - ok.750 -1000ml tłustego rosołu (u mnie

Smaczne Zdrowe
Polędwiczki wieprzowe z piekarnika 177

Witajcie,  polędwiczki wieprzowe to chyba moje ulubione mięso. W sosie musztardowym, z pieczarkami, a nawet w sosie własnym... Uwielbiam :) Dzisiaj chciałabym Wam pokazać nową odsłonę polędwiczek, prosto z pieca.  Polędwiczki wieprzowe z piekarnika 2 polędwiczki, 3 cebule, połowa papryki zielonej/ czerwonej 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju,  pieprz, sól Cebule i czosnek obieramy, kroimy w talarki. Paprykę

Kuchnia moimi oczami
Calle del Serpis 122

owocami) i sernik z jagodami. Wieczorem ulica zaczyna tętnić życiem i można spróbować pysznych tapas w Tanto Monta – małej knajpce z przemiłą obsługą. Dostępne są tam tapasy z mięsem, rybami, a także pyszne opcje wegetariańskie, które można zjeść na miejscu lub tak jak my, wziąć na wynos i zjeść na plaży. Jesteśmy zakręconymi „foodies”, dlatego też uwielbiamy

Gotuj po hiszpańsku
Kurczak w szynce parmeńskiej (MEGA DOBRE) 126

Rozpuszczamy masło, obtaczamy kurczaka w maśle i przyprawiamy solą i pieprzem. Płatki migdałów mielimy i mieszamy z parmezanem. Obtaczamy ponownie kurczaka, zawijamy go w paski szynki parmeńskiej. Układamy kawałki mięsa na brytfannie i pieczemy około 20-25 minut. Na kolejnej brytfannie dodajemy 2 łyżki masła, ocet balsamiczny, zioła, pomidorki, czosnek oraz sól i pieprz. Pieczemy kolejne 15 minut. My serwowaliśmy

PaleoLife
Schab w sosie kurkowym z czarnym ryżem 141

wrzątku. Odstaw na 30 minut. Schab pokrój na cienkie plastry, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Podsmaż na maśle z dodatkiem świeżego rozmarynu po dwie minuty z każdej strony. Ściągnij mięso z patelni, podsmaż na niej szalotkę i czosnek. Wyciągnij rozmaryn. Dodaj świeże oraz suszone grzyby, wlej wino i gotuj sos 10-12 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę, zanurz

Mango Papaja
POMIDOR FASZEROWANY MAKARONEM 123

Jesienią faszerowane pomidory są u nas dość często. Czasami zamieniamy pomidor na cukinię albo bakłażana, żeby urozmaicić obiady. Faszerujemy warzywa wszystkim: kaszą, ryżem, makaronem... mięsem albo warzywami. Staram się tak dobierać składniki aby każdy zjadł obiad. Nie wiem jak u Was ale u mnie jeden nie lubi papryki, a drugi nie zje niczego co ma w sobie ogórek lub marchewkę

Kuchnia w oparach
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 160

osobny talerz wysyp mąkę. Osusz filety ręcznikiem papierowym, przekrój wzdłuż na dwa płaty. Powinny być dość cienkie. Jeśli są za grube, rozbij lekko tłuczkiem. Posól i popierz kurczaka. Obtocz mięso w mące, strząśnij nadmiar a następnie panieruj w jajku. Rozgrzej patelnię, na której smażona była cytryna. Kiedy tłuszcz mocno się rozgrzeje wykładaj na niego panierowane filety. Smaż na średnim ogniu

Niedzielny kucharz
Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami 3219

litra gorącego bulionu warzywnego ( bulion musi być dość intensywnie przyprawiony ) Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, czosnek granulowany olej do smażenia masło do wysmarowania formy       *** Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Odkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** Po tym czasie kurczaka obsmażamy przez chwilę z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju, do zrumienienia

Blog z Apetytem
Mutabal z cukinii - pasta z Bahrajnu 134

cudo zaczerpnęłam z książki Victorii Twead "Nasz rok w Oriencie". Pasta jest rewelacyjna, aromatyczna, idealna do maczania słupków warzyw, czy kromki chleba. Świetnie pasuje do mięs i ryb. Tahini tutaj użyte to pasta z prażonego sezamu, można zrobić ją samemu. Sezamowa pasta tahini do zrobienia samemu. Popróbujcie koniecznie, uzależnienie nadchodzi szybko. Mutabal z cukinii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak pieczony w soli (Pollo in crosta di sale) 176

Kurczaka upiekłam w całości w gruboziarnistej soli z dodatkiem skórki cytrynowej, szałwii, tymianku i rozmarynu. Dzięki pieczeniu w soli, kurczak zachowuje wszystkie soki, aromat i smak a mięso staje si ę  delikatne i bardzo soczyste. Pieczenie w soli daje gwarancj ę ,  ż e upieczony kurczak nigdy nie będzie ani  przesuszony ani zbyt twardy

La grande e la piccola cuoca
Marokański gulasz z kurczakiem i warzywami 142

przepisie przypraw. Całość zalewamy bulionem i dusimy na średnim ogniu przez 10 minut – warzywa po tym czasie będą jeszcze lekko niedogotowane. Na kolejne 10 minut duszenia, wrzucamy obsmażone mięso oraz pokrojone morele.   Na sam koniec dodajemy do gulaszu posiekaną natkę pietruszki. Podajemy gorące z ulubioną kaszą – może być bulgur, kuskus lub jaglana.   Powrót na górę

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania