mięso - 63110 przepisów (strona:2304/4208)

Obiad na niedzielę: Diavola, diabelnie dobra pizza 161

kiedy mamy przepis na idealną pizzę, robimy ją w ilościach hurtowych. W zamrażalniku zawsze w rezerwie są ze dwie kule ciasta, gotowe do wyciągnięcia, żeby robić pizzę z resztkami mięsa, albo calzone. Tym razem zrobiliśmy pizzę diavola, czyli wersję pikantną z chorizo i pieczarkami. Na wierzch, po upieczeniu położyliśmy sporo zieleniny, żeby było nie tylko smacznie, ale i zdrowo :-). Zobacz

Niedzielny kucharz
Mięsne kulki z nadzieniem z ziemniaków 133

Zakupiłam małe jak orzeszki ziemniaczki i tak mnie zauroczyły że kupiłam ich dużo. Jakieś sałatki powstaną ale ten przepis podsunął mi Przemek. Danie wyszło znakomite i

Moje Małe Czarowanie
„Kaszubska” sałatka 126

kosteczkę , dokładamy do kukurydzy i fasoli ,żeby lekko przeschły , sałatka wtedy nie będzie puszczać wody . Cebulę obieramy i siekamy najdrobniej jak się da . Czosnek wyciskamy praską . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso z udek oddzielamy od kości i skóry . Kroimy w małe kawałki . Wszystkie składniki umieszczamy w misce , dodajemy miód , musztardę , majonez , pieprz i sól do smaku . Mieszamy . Odstawiamy na kilka godzin

Ogrodnik w podróży
Sałatka z pieczonym burakiem 112

Sałatka z pieczonym burakiem Pyszna i zdrowa! Pieczone buraki możemy wykorzystać nie tylko do sałatek, ale również do kanapek czy jako dodatek do mięs. Składniki: - mix sałat - 1 upieczony burak - 5 łyżeczek serka twarogowego - 1 pomidor - pesto bazyliowe - przepis -> tutaj Jak upiec buraki? - buraki porządnie umyj oraz wytrzyj do sucha, - każdego z nich obłóż folią aluminiową, - włóż do piekarnika

MintTaste
Pulpety w sosie z czerwonego curry 143

danie to chyba jedno z moich ulubionych ever. Jeżeli chcecie zapoznać się ze smakami tajskiej kuchni to chyba nie ma prostszego dania do spróbowania. Pulpety 500 g Mięsa mielonego (u mnie udziec z indyka) 1 Mała cebulka 1 łyżka Czerwonej pasty curry (bezglutenowej) 1 łyżka Sosu Rybnego 1 Jajko 1 łyżka Nasion Chia lub Mielonego siemienia lnianego (opcjonalnie) Szczypta soli

Oslov.
Konfitura z malin z chili 274

Konfitura z malin z chili Sezon na maliny w pełni. Dziś zaproponuję Wam pikantną konfiturę z tych owoców. Cudownie komponuje się z serami czy mięsami. W sam raz na długie zimowe wieczory przy prosecco i desce serów. Banalnie prosta do wykonania, a zatrzyma smak lata na dłużej. 1 kg Malin 2 Papryczki chipotle (lub więcej jeśli lubimy pikantne) 2 łyżki

Oslov.
Kurczak w sosie BBQ 154

produktom o dobrym składzie, bez konserwantów, błyskawicznie przygotujecie marynatę. Całość dobrze się mrozi nawet na surowo, dzięki czemu możecie przygotować więcej porcji i mieć je w gotowości. 1 kg Mięsa z kurczaka (udka, podudzia, skrzydełka) 30 ml Octu jabłkowego 1 łyżeczka Pikantnej musztardy np. Hotz 100 ml Ketchupu bez cukru Hotz 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego Hotz 1 łyżka Miodu

Oslov.
Nalewka imbirowa z miodem i cytryną 128

Owoce można także wykorzystać zamykając je w słoiczku i przechowując w lodówce. Świetnie nadadzą się do herbaty. Możecie także przesmażyć je na patelni, przetrzeć i używać jako konfitury do mięs, pasztetów i innych ulubionych smakołyków. Ogranicza Was tylko wyobraźnia, a te cząstki są cudownym nośnikiem smaku, więc korzystajcie

Cooking Monster
Łyżka i Widelec | Radom – Miejsca ze Smakiem 176

danie główne? Oboje postawiliśmy na wołowinę. Ja zamówiłam Sezonowanego antrykota wołowego, który podany był z opiekanymi ziemniakami, masłem Cayenne, a także z warzywami zwiniętymi w boczek. Samo mięso było doskonale wysmażone i miękkie. Drugim daniem z wołowiną był nietypowy burger, bo podany w plastrach batata zamiast bułki. Jego porcja nas nieco przerosła – nie zdawaliśmy sobie sprawy, że burger

Kuchnia Bazylii
Surówka z kiszonej kapusty 146

Tradycyjna i najlepsza surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Trudno sobie bez niej wyobrazić drugie danie. Pasuje praktycznie do każdego mięsa. Można ją podawać do ziemniaków, ryżu, kaszy. Jest bardzo szybka do przygotowania i niezwykle uniwersalna. Polecam. Składniki:500 g kiszonej kapusty1 duża lub 2 małe marchewki1 duże jabłko3 łyżki olejusól, cukier

Krokusowy Dom
Surówka z pora 124

mnie idealna lekko ostro-słodka surówka pasuje do pieczonych czy smażonych mięs, szczególnie drobiu. Surówka z pora z dodatkiem jabłek wzbogacona smakiem prawdziwego i pysznego majonezu. Wspaniała do obiadu lub dań z grilla. Podałam ją do smażonego kurczaka w sosie ze słodkiej śmietanki i pieczonych ziemniaków. Obiad w tygodniu idealny! SMACZNEGO Składniki: 2 spore pory, tylko jasna część 3 duże

Zasmakuj Kuchni
Zupa zaklepka kociewska 200

podstawę kociewskiej kuchni stanowiły ziemniaki nazywane na Kociewiu bulwami, brukiew, cebula, kapusta, mleko, kasze i jaja. Na obiad najczęściej gotowano pożywne zupy takiej jak żagraj, parzybroda czy właśnie zaklepka. Mięso jadano na Kociewiu raczej od święta. Zupa zaklepka kociewska to potrawa postna, bezmięsna, której składniki miała w ogródku każda kociewska gospodyni. Także dzisiaj nie będziemy mieć problemów z jej przygotowaniem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami 120

Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 duże Jaki jest największy problem z pulpetami? Ano taki, że mają tendencję do rozpadania się podczas smażenia, gotowania czy pieczenia. Wilgoć w mięsie intensywnie paruje i może rozsadzić kulkę od środka. Dobrym spoiwem jest jajko, aczkolwiek samo w 90 proc. składa się z wody i dodane w niewłaściwych proporcjach tylko rozrzedza masę mięsną

Niedzielny kucharz
Lunchowe kanapki z kurczakiem i awokado 144

pierś gotowana pierś z kurczaka - ogórek, pomidor, sałata, papryka czerwona - majonez lub sos czosnkowy 1. Bagietkę kroimy na cienkie plastry, opiekamy kromki na suchej patelni żeby były chrupiące. Przekładamy mięsem, awokado, papryką, pomidorami i smarujemy sosem. Wkładamy listek sałaty i składamy piętrowo

Apetyczna babeczka
SAŁATKA NA GORĄCO Z KURCZAKIEM 134

Sól i pieprz do smaku 2 łyżki natki pietruszki 15 dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka myję, a następnie kroję w paski. Na patelni rozgrzewamy olej. Mięso doprawiam i smażę na rumiano. Następnie dodaję umyty szpinak. Mieszam. Dodaję prażoną cebulkę. Kolejno dodaję pokrojone na pół oliwki. Przekładam do miski. Następnie dodaję ser tarty, pokrojone w kostkę ananasy

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania