mięso - 63110 przepisów (strona:2303/4208)

Sałatka z soczystą polędwicą i konfiturą malinową 205

Polędwicę, pokrojoną w cienkie plastry, zamarynowaną w oleju z solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem, podsmażamy na średnim ogniu, przez ok. 3-5 min., z obu stron. Przekładamy mięso na wierzch sałatki. Dodajemy konfiturę i posypujemy kiełkami. Całość można doprawić jeszcze solą i pieprzem. Trzymamy kciuki

Pyszny Duet
Ziemniaki i karczochy z pieca 200

dostaniecie w każdym markecie. Do tego parmezan i śmietana. I to już wszystko. Pięć składników, jak obiecuje autor, wystarcza do zrobienia smacznego dania. Można je potraktować jako dodatek do mięsa lub jajka smażonego, albo podać jako samodzielne danie. Bardzo polecam! Przepis na podstawie książki J Olivera "5 składników" składniki 300 g młodych ziemniaków 1 bulwa kopru włoskiego 1 słoik

Stare Gary
Grillowana cukinia z fetą 129

pokruszoną fetą. Do smaku możemy dodać soli, ale feta jest już wystarczająco słona. Całość skrapiamy 1 łyżką oliwy z oliwek. Podajemy solo lub z pieczywem. Idealny dodatek do grillowanego mięsa lub składnik kanapek czy burgerów! Doskonale smakuje na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady 222

się także parametry naszego organizmu, takie jak ciśnienie czy akcja serca. Podczas postu możemy jeść tylko dozwolone przez dr Dąbrowską warzywa i niektóre owoce. Zakazane są wszelakie tłuszcze, nabiał, mięso, słodycze, pieczywo. W kolejnym wpisie podam wszystkie szczegóły odnośnie tego jak się prawidłowo odżywiać, czyli zgodnie z  zaleceniami doktor. Po zakończeniu postu przychodzi czas na wychodzenie z diety (tutaj

Kulinarne przygody Gatity
Ziemniaki z młodą kapustą i brokułem 146

Pyszny dodatek do mięsa, idealnie sprawdzi się też w roli samodzielnego dania. Składniki 7 młodych ziemniaków 2 młode marchewki 1/2 główki kapusty młodej 1/4 brokułu 1 por 1/2 pęczka natki pietruszki 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kminku 1/4 łyżeczki kurkumy koperek sól, pieprz Przygotowanie M W garnku gotujemy

R'n'G Kitchen
Pasta z pieczonego dorsza 642

Rybę zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. C na 20-25 min. 3. Upieczoną rybę pozostawić do całkowitego wystygnięcia, a następnie oddzielić mięso od skóry i widelcem podzielić na małe kawałeczki. 4. Cebulę drobno pokroić w kostkę. Dodać do ryby razem z koperkiem. 5. Dodać majonez oraz jogurt. Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem

A Ty Smakuj Mnie
Zupa z kalarepą 153

zalać wodą.i zagotować. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki, kalarepę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić na nim pokrojone w kostkę warzywa. Dodać do garnka z mięsem. Doprawić solą, pieprzem i cząbrem. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec wlać śmietanę i dodać posiekany koperek. Nie gotować już. zupa z kalarepą

O kuchni z uczuciem
Chlebki flatbread na jogurcie 208

strony. Po każdym chlebku przecieramy patelnię sucho ściereczką żeby pozbyć się przypalonej mąki. Chlebki flatbread podajemy wraz z dipami np. tzatziki czy czosnkowym . Świetnie pasują do grillowanych i smażonych mięs. Smacznego Artykuł Chlebki flatbread na jogurcie pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Tofu z cukinią i makaronem 178

Ograniczyłam mięso, ale oczywiście o nim nie zapominam! Na zmianę jem produkty z roślin strączkowym. W tym wydaniu tofu z cukinią i makaronem! Składniki: 1/2 kostki tofu naturalnego 1 cukinia 25g suchego makaronu 1 łyżka oleju lnianego  przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie, curry, kebab-gyros, papryka słodka Sposób przygotowania: Tofu kilka godzin wcześniej kroimy w kostkę oraz

Truskawkowa Fiesta
Kurczak w aromacie trawy cytrynowej z mlekiem kokosowym 144

Następnie miażdżymy i wkładamy do gotującego się bulionu ( po ugotowaniu dania trawę wyrzucamy ). Dodajemy również warzywa i mleczko kokosowe. Doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości mięsa. Makaron ryżowy lekko solimy. Zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy aż zrobi się miękki ( zgodnie z przepisem na opakowaniu ).Odcedzamy. Na makaron wykładamy kawałki kurczaka, dodajemy warzywa i wlewamy bulion z mlekiem

Smaki Ewy
Kurczak po meksykańsku z ryżem 200

mała czerwona papryka 200 g kukurydzy z czerwoną fasolą 1 pomidor Przygotowanie Filet kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawami oraz startym czosnkiem. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i obsmażyć z każdej strony . Dodać połowę pokrojonej cebuli oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smażyć mieszając przez ok. 2 minuty. Dodać odcedzoną kukurydzę z fasolką i wymieszać. Zdjąć z ognia

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Młoda kapusta zasmażana 188

Młodą kapustę gotuję w ten właśnie sposób. Nie używam żadnej wody, bulionu, mięsa, a z tłuszczu to tylko masło i odrobina oleju. To taka dietetyczna kapusta i najbardziej mi smakuje jak nie jest rozgotowana, bo rozgotowana być nie powinna. Można jeść z młodymi ziemniakami lub po prostu z grzanką, maczając ją w powstałym sosie. Smakuje na ciepło

Leśny Zakątek
Gruzja cz. 2 – Gruzińska Droga Wojenna 188

razem jedliśmy chinkali klasyczne, czyli z farszem wieprzowo-wołowym z dodatkiem kolendry. Pierożki te jemy rękami, a cała sztuka polega na tym, aby najpierw wypić pyszny rosołek, którym oprócz mięsa wypełniony jest smakołyk. W tym celu łapiemy sakiewkę za jej końcówkę i odwracamy. Możemy lekko spód sakiewki doprawić sobie pieprzem, a następnie wygryzamy w pierożku małą dziurkę, przez którą wypijamy

Kate's Kitchen
Curry z ciecierzycą i fasolą szparagową 205

może być nudne. Za każdym razem inne, za każdym razem wyjątkowe. Przygotowując curry kombinuję, dodaję różne składniki. Bo curry smakuje zarówo dobrze w wersji wegańskiej, wegetariańskiej, jak i z mięsem. U mnie dziś wersja warzywna curry. Do potrawy dodałam mrożone warzywa od Poltino . Wybrałam mrożoną dynię oraz mrożoną fasolę szparagową. Dodatkowo danie wzbogaciłam ciecierzycą. Jeśli zatem nie masz czasu

kolorowotorcikowo
Złocisty kurczak upieczony w 40 minut 246

środka żeliwną patelnię lub formę do pieczenia. Nagrzewaj przez 30 minut. Krok 2 W międzyczasie wytrzyj kurczaka ręcznikiem papierowym, połóż na desce do krojenia i ostrym nożem natnij mięso między udami a korpusem i przekrój aż do stawu biodrowego, przetnij go, lub odłam nogi od korpusu. Muszą swobodnie odstawać na boki. Dokładnie posól i popierz kurczaka od środka

Niedzielny kucharz