Przepis na : kolacja
Zawsze jak zrobię sobie takie danie to następnego dnia zabieram do pracy. Wystarczy tylko włożyć do mikrofali i podgrzać. Bardzo mi to smakowało. Imbir obrać i pokroić na bardzo drobną kosteczkę. Następnie posziekać jeszcze nożem. Czosnek obrać i posiekać drobno. Mięso z piersi kurzych umyć, wysuszyć i pokroić w paski o grubości 2 cm.Mięso doprawić solą i zalć jogurtem. Zostawić na kilka godzin lub na całą noc w lodówce. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić na pateknię kurkumę, kolendrę,chili, korę c... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl