mięso - 63110 przepisów (strona:2288/4208)

Słodkie przeboje na każdą imprezę 131

przygotowywaniu atrakcji, chcąc stworzyć niepowtarzalną atmosferę i wspaniale przyjąć swoich gości. Ale czasem coś może pójść nie po naszej myśli… A to wujek dostał od lekarza bezwzględny zakaz jedzenia mięsa. Najlepsza przyjaciółka właśnie rozpoczęła kolejną dietę, siedzi zła i znudzona dziobie widelcem po talerzu. Szwagrowie pokłócili się z dziadkiem o wyniki wyborów. Dzieci biegają wokół stołu, przeszkadzają i hałasują

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ToTò Eataliano - prawdziwa Italia w Warszawie 118

dressingiem malinowym i boczkiem. Teraz czas na to co uwielbiam, czyli makarony. Na naszym stole pojawiają się: trójkolorowe gnocchi (buraczane, ziemniaczane i szpinakowe), czarne ravioli z farszem z mięsa homara, krewetek, omułka i langusty podawane z oliwą truflową i carbonara. Wszystkie 3 pozycje są pyszne. Bardzo podoba mi się sposób podania carbonary: dostajemy całe żółtko i sami je sobie mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekany deser drożdżowy i kilka słów o… 142

sprawdźcie jakie warzywa macie w lodówce, co Wam się może zmarnować i dodajcie, to do hod-doga, będzie pysznie i oryginalnie), latem nie zapomnijcie o grillu (grillujemy nie tylko mięso, ale też i warzywa, możecie też przygotować pyszny grillowane czosnkowe kromeczki itd), często zamiast piec jedno większe ciasto upieczcie w jednorazowych foremkach 2-3 mniejsze (możecie każde wzbogacić innymi dodatkami

Słodkie okruszki
Najprostsze placki z cukinii 147

tzatziki), keczup, chrzan, gulasz, pieczarki duszone z cebulką.             Polecam Wam także inne dania : – Kurczak Tikka Masala – Placki ziemniaczane – Spaghetti z mięsem mielonym i warzywami – Spaghetti carbonara – Leczo z cukinią – Pizza z patelni

Kulinarne S.O.S.
Pierogi z mięsem 177

Pyszne domowe pierogi z mięsnym farszem. Cienkie delikatne ciasto pierogowe z dużą ilością nadzienia w środku. To świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Smakują pierwszego dnia, tak na świeżo prosto z wody, jak i drugiego odsmażone ze cebulką lub skwarkami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej ok. 1,5 szklanki gorącej wody (wrzątek) 2 łyżki oleju sól (do posolenia

Krokusowy Dom
Mini krokieciki z serem i ziemniakami ( z farszem ruskim ) 155

każdą świąteczną potrawę i nie sposób wszystko zmieścić w jednym brzuszku. Dlatego warto zachować umiar, by święta spędzić komfortowo i szczęśliwie wśród rodziny. Krokiety zwykle bywają z kapustą lub mięsem. Z racji tego, że większość dań jest z kapustą dla urozmaicenia przyrządzam krokiety z serem i ziemniakami ( z farszem od pierogów ruskich ). Są bardzo smaczne, najlepsze z barszczem czerwonym

Kuchnia Paulettes
Zupa krem z kurczaka 155

selera 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 litry wody 2-3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 300ml śmietany kremówki 30% sól pieprz natka pietruszki grzanki/chrupkie pieczywo/grissini Przygotowanie: Mieso oczyścić i opłukać, warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Cebulę obrać, opalić nad ogniem i dodać do garnka. Całość gotować

Malinowo w kuchni
Chrzan domowy bez octu i kwasku 123

wiórki są jakieś w innym kształcie i nie łączą się dokładnie, konsystencja chrzanu odbiega od tego tartego na zwykłej tarce do ziemniaków. Ja utarłam w maszynce elektrycznej do mięsa, ale użyłam dodatkowej wkładki z tarką do ziemniaków. Zdecydowanie lepiej.  Jeśli macie taki przydaś, to już połowa pracy mniej. Chrzan moczymy około 2 godzin. Po czym obieramy. Przy obieraniu

Leśny Zakątek
Pasta rybna z marynowanymi grzybkami 252

wędzonej makreli lub szprotek, ale inne wędzone ryby też się na podobne rybne smarowidło nadają. Tym razem miałam do wykorzystania wędzonego dorsza i to właśnie z takiego białego, rybiego mięsa zrobiłam swoją pastę. Do pasty rybnej można dorzucić co się chce, ale u mnie podstawą jest ryba i jajka, zmieniają się czasami dodatki i przyprawy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
SKRZYDEŁKA OSTRO SŁODKIE 319

papryka, chili 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 2 łyżki keczupu 1 łyżka musztardy np francuskiej opakowanie mieszanki warzyw na patelnię Wykonanie: Skrzydełka myjemy, osuszamy, obcinamy lotki. Każdy kawałek mięsa oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką i chili.   Czosnek przeciskamy przez praskę. Keczup mieszamy z miodem i musztardą, dodajemy przeciśnięty czosnek, wszystko dobrze mieszamy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy skrzydełka

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z jajkiem i wędzonym pstrągiem 129

Bardzo lubię sałatki między innymi za to, że do ich przygotowania można wykorzystać wiele różnych produktów, które akurat mamy w lodówce. Warzywa, owoce, mięso, sery oraz ryby w połączeniu z odpowiednimi składnikami dają wspaniałe danie, które może stanowić lunch czy zdrową przekąskę. W mojej dzisiejszej sałatce wykorzystałam resztę sałaty rzymskiej, kilka pomidorków, ugotowane na twardo jajka oraz kawałki wędzonego pstrąga

Życie ze smakiem
Tort Makowy z Wiśniami i Likierem 425

czasami go zamieszać. 2. Mak zdjąć z ognia i osączyć go na sitku, odstawić na chwilę do przestygnięcia. Następnie zmielić go dwa razy (użyłam do tego maszynki do mięsa). Mak odstawić. 3. Do miski przełożyć masło dodać cukier i ucierać mikserem przez około 3 minuty. Następnie w dwóch partiach dodać żółtka. Po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników

Mała Cukierenka
Galareta wieprzowo-drobiowa 164

gotowania. Zamknąć szybkowar i wstawić na kuchenkę . Po zasyczeniu pary opuścić gwizdek, zmniejszyć ogień i gotować 80-90 minut, szybkowar otworzyć po 30 min. Teraz całość trzeba odcedzić. Gdy mięso ostygnie trzeba je obrać z kości, rozdrobnić na mniejsze kawałki widelcem i włożyć do salaterki, mniejszych miseczek słoiczków lub plastikowych pojemniczków. Do rosołu dodać resztę przypraw i dosolić do smaku

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Restauracja Pod Wawelem Kompania Kuflowa 176

ustach. Bardzo apetyczny widok. No i na koniec danie naszych mężów. Niewątpliwie zostało ono bardzo ciekawie podane i doskonale przygotowane. Porcja bardzo solidna. Danie nosi nazwę: Wszystkie nasze najlepsze mięsa pieczone i smażone dla całej kompanii - minimum 2 osoby (1000 g!). Wszystkie były niesamowite, ale to golonka okazała się prawdziwym hitem. Restaurację serdecznie polecamy. Minusów brak. Na pewno każdy znajdzie

Karola gotuje
Wigilijna zupa grzybowa z grzybowymi pierożkami wonton 150

zalać wodą i odstawić na 6 godzin lub całą noc. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić na połówki. Po tym czasie pieczarki i namoczone, odsączone grzyby zmielić maszynką do mielenia mięsa o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać zmielone grzyby z pieczarkami i całość smażyć na wolnym ogniu przez około 10-15 minut. Następnie doprawić do smaku

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania