mięso - 63110 przepisów (strona:2282/4208)

Krem chałwowy z orzeszkami w karmelu. I kilka słów o orzeszkach… 185

przyjaciół czy spacerach, jak i jako dodatek do wielu dań. Orzeszki w karmelu są wspaniałe do deserów i babeczek, a wersja z solą morską jest idealna jako panierka do mięs. Musicie spróbować Składniki: (na 2 porcje, ilość zwiększamy w zależności od potrzeb) 50 g chałwy waniliowej 100 ml śmietanki 30% (z lodówki) 125 g mascarpone mała garść orzeszków Beskidzkie

Słodkie okruszki
Surówka z sałaty lodowej 147

Szybka i prosta surówka z sałaty lodowej idealna na letnie przekąski. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych mięs. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 2 łodygi selera naciowego 3 ogórki gruntowe 10 sztuk oliwek zielonych natka pietruszki Sos: 2 łyżki musztardy delikatesowej 2 łyżki miodu lipowego 50 ml oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki świeżo mielonej papryczki

R'n'G Kitchen
O makaronie słów kilka 166

pól kilograma makaronu. I to z dodatkami! Właśnie… dodatki. To właśnie one często sprawiają, że dania makaronowe stają kaloryczne. Oliwa i inne oleje, sosy śmietanowe, sery czy tłuste mięsa znacznie podnoszą kaloryczność smakołyków z makaronami. Jednak wszystkich dbających o linię muszę uspokoić – takie kluchy np. z sosem pomidorowym i chudym mięskiem lub rybą to świetne, kompletne i do tego proste

Kate's Kitchen
Naleśniki zapiekane z kurczakiem i warzywami 619

szklanki sosu/przecieru pomidorowego pół pęczka szczypiorku     *** W pierwszej kolejności smażymy naleśniki *** *** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso, aż będzie rumiane z każdej strony *** *** Następnie dokładamy pokrojone w kostkę papryki oraz cukinie *** *** Całość smażymy, ciągle mieszając przez około 4-5 minut *** *** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu *** *** Farsz

Blog z Apetytem
BAKŁAŻANOWE WACHLARZE 143

Proste a zarazem bardzo efektowne danie z udziałem bakłażanów i pomidorów, które stanowić przystawkę, dodatek do mięs i ryb lub samodzielne danie. Idealne na upalne letnie dni, można je podać na gorąco, lekko przestudzone, bądź na zimno – wedla uznania. Przygotowanie : 15 min. Pieczenie : ok.1godz 30 Dla 4-6 osób Składniki : ● 4 bakłażany ● 6 dużych dojrzałych (ale niezbyt miękkich) pomidorów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pierogi pieczone 398

jednych z tradycyjnych przekąsek Kolumbijskich. Nawet farsz, który zaproponowałam jest bardzo często serwowany w pierogach Empanada. W zależności od regionu Ameryki Południowej, pierogi z pieca faszeruje się też mięsem mielonym

AniaGotuje.pl
Pieczone klopsiki w ziołowym sosie pomidorowym z awokado i pieczonymi batatami 144

No to "popłynęłam" po tym daniu, kwintesencja smaków i aromatów, oczy cieszą się kolorami a dusza zapachem, brzuch woła więcej i więcej. Zróbcie, to

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu i kurczakiem 1123

sałatkę z dodatkiem kurczaka i warzyw. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą gyros i zalać olejem. Wymieszać i odstawić na minimum 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso usmażyć na rozgrzanej patelni. Odstawić do wystudzenia. Makaron ugotować, odcedzić i również odstawić do wystudzenia. Marchewkę z groszkiem i kukurydzę dokładnie odcedzić. Por pokroić w półkrążki. Wszystkie składniki przełożyć

Świat Domowej Kuchni
Kasza gryczana z kurkami – kuchnia podkarpacka 180

kurkami - kuchnia podkarpacka Składniki: 200 g kaszy gryczanej 250 g kurek 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 200 g gęstej śmietany 500 ml wywar z rosołu - bulionu (włoszczyzna, mięso z kością) pieprz, sól 1 czubata łyżka mąki pszennej do zagęszczenia (opcjonalnie) natka pietruszki do dekoracji Czosnek kroimy w plasterki i chwilkę dusimy go na maśle, po czym dodajemy pokrojone kurki

Trzeci talerz
Jak zrobić idealny sernik pieczony 212

gotowy z wiaderka, który jest już wystarczająco zmielony i kremowy w konsystencji. Jeśli jednak planujecie kupić zwykły twaróg, pamiętajcie, aby go zmielić. Do tego możemy użyć maszynki do mięsa lub praski (przepuszczamy ser przynajmniej 2x), melaksera czy blendera (mielimy aż do momentu w miarę gładkiej konsystencji, co jakiś czas mieszając łyżką, aby ser nie osiadł w jednym miejscu

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ketchup z cukinii z papryką 178

Jest to gęsty, bardzo smaczny sos o słodko-kwaśnym smaku w którym wręcz można się zakochać :)) Idealnie komponuje się z wędlinami, serami, mięsami, pizzą, i pewnie jeszcze wieloma innymi daniami. Jego wykonanie nie jest trudne i w sumie raczej szybkie- nie licząc czasu gdy zasolone warzywa odstawiamy na kilka godzin     Składniki: 1,5 kg cukinii

Blog z Apetytem
Ogórki w ostrym ketchupie 138

aromatycznych przyprawach, z mocną nutą ostrego ketchupu to ciekawa propozycja dodatku do obiadu zastępującego tradycyjną sałatkę. Takie ogóreczki świetnie sprawdzą się również w sezonie letnim jako dodatek do grillowanego mięsa. Składniki: 8kg ogórków   Przyprawy na 1 słoik: 10 ziarenek ziela angielskiego 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnkach 1 łyżeczka gorczycy 1 ząbek czosnku 1 kwiat kopru Zalewa:   3szklanki

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z duszonych warzyw 167

Lato to najlepszy czas na warzywa. Są one wtedy najsmaczniejsze i najtańsze. Sałatka z duszonych warzyw to smaczna propozycja do każdego obiadu. Świetnie komponuje się zarówno z mięsem, jak i z jajkiem sadzonym. Czas ich duszenia można zmodyfikować w zależności od gustu, ja lubię warzywa pośrednie, nie zbyt twarde, ale i nie całkiem miękkie Sałatka z duszonych warzyw Składniki

PatiGotuje
Grillowane ziemniaki otulone boczusiem 191

Pieczone na ruszcie ziemniaki przesiąknięte smakiem aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku to świetny dodatek do grillowanego mięsa. Składniki: 8szt młodych średnich ziemniaków 8 plastrów wędzonego boczku przyprawa do ziemniaków oliwa z oliwek pieprz i sól Wykonanie: 1. Młode ziemniaki dokładnie umyć, wyszorować. 2. Ziemniaki skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. 3. Ziemniaki otulić boczkiem i każdy ziemniak owinąć

Szalona Kuchnia Eweliny