mięso - 63110 przepisów (strona:2281/4208)

Jak zrobić idealny sernik pieczony 234

gotowy z wiaderka, który jest już wystarczająco zmielony i kremowy w konsystencji. Jeśli jednak planujecie kupić zwykły twaróg, pamiętajcie, aby go zmielić. Do tego możemy użyć maszynki do mięsa lub praski (przepuszczamy ser przynajmniej 2x), melaksera czy blendera (mielimy aż do momentu w miarę gładkiej konsystencji, co jakiś czas mieszając łyżką, aby ser nie osiadł w jednym miejscu

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ketchup z cukinii z papryką 194

Jest to gęsty, bardzo smaczny sos o słodko-kwaśnym smaku w którym wręcz można się zakochać :)) Idealnie komponuje się z wędlinami, serami, mięsami, pizzą, i pewnie jeszcze wieloma innymi daniami. Jego wykonanie nie jest trudne i w sumie raczej szybkie- nie licząc czasu gdy zasolone warzywa odstawiamy na kilka godzin     Składniki: 1,5 kg cukinii

Blog z Apetytem
Ogórki w ostrym ketchupie 151

aromatycznych przyprawach, z mocną nutą ostrego ketchupu to ciekawa propozycja dodatku do obiadu zastępującego tradycyjną sałatkę. Takie ogóreczki świetnie sprawdzą się również w sezonie letnim jako dodatek do grillowanego mięsa. Składniki: 8kg ogórków   Przyprawy na 1 słoik: 10 ziarenek ziela angielskiego 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnkach 1 łyżeczka gorczycy 1 ząbek czosnku 1 kwiat kopru Zalewa:   3szklanki

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z duszonych warzyw 183

Lato to najlepszy czas na warzywa. Są one wtedy najsmaczniejsze i najtańsze. Sałatka z duszonych warzyw to smaczna propozycja do każdego obiadu. Świetnie komponuje się zarówno z mięsem, jak i z jajkiem sadzonym. Czas ich duszenia można zmodyfikować w zależności od gustu, ja lubię warzywa pośrednie, nie zbyt twarde, ale i nie całkiem miękkie Sałatka z duszonych warzyw Składniki

PatiGotuje
Grillowane ziemniaki otulone boczusiem 206

Pieczone na ruszcie ziemniaki przesiąknięte smakiem aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku to świetny dodatek do grillowanego mięsa. Składniki: 8szt młodych średnich ziemniaków 8 plastrów wędzonego boczku przyprawa do ziemniaków oliwa z oliwek pieprz i sól Wykonanie: 1. Młode ziemniaki dokładnie umyć, wyszorować. 2. Ziemniaki skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. 3. Ziemniaki otulić boczkiem i każdy ziemniak owinąć

Szalona Kuchnia Eweliny
Szaszłyki z łososia z mango i sosem ziołowym. Przepis krok po kroku. 232

mango. Zamarynuj rybę w sosie sojowym, oliwie z oliwek, przyprawie curry, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Odstaw na kilkanaście minut aby mięso się zamarynowało.   W tym czasie wymieszaj majonez kielecki lekki z posiekanymi ziołami koperkiem, bazylią, szczypiorem oraz utartym czosnkiem i skórką cytrynową.   Następnie nakłuwaj składniki

kuron.com.pl
Restauracja Cyrano de Bergerac 202

Dzika z Rydzami i Kaszą Gryczaną Danie, które zamówiłam. Absolutna bomba. Najlepiej podany dzik jakiego kiedykolwiek jadłam. Rydze, buraczki, sos na bazie wina i kasza komponują się idealnie z mięsem. Pomimo, że danie wygląda na małe to tylko pozory, ponieważ talerze są bardzo duże. Porcje są naprawdę sycące. Do dania kelner polecił mi rewelacyjne czerwone włoskie wino. Mój najszerszy uśmiech

Karola gotuje
Fasolka szparagowa żółta 332

fasolkę szparagową, najpierw blanszowaną, a później podsmażaną na masełku z bułką tartą. Tak przygotowana fasolka jest idealnym dodatkiem do obiadu i gwarantuję, że posmakuje każdemu. 🙂 Fasolka idealnie współgra z mięsem i ziemniakami, a jej przygotowanie jest banalnie proste. Artykuł Fasolka szparagowa żółta pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Bigos z cukinii 191

marchewka 3 łyżki koncentratu pomidorowego czosnek granulowany ostra papryka w proszku sól, pieprz Ponadto: olej do smażenia Opcjonalnie: 1 listek laurowy 2 ziarna ziela angielskiego Pokrojoną kiełbasę (lub inne mięso) podsmażyć z posiekaną cebulą. Dodać startą marchewkę i uprzednio pokrojone pieczarki. Całość smażyć do miękkości. Cukinię zetrzeć na grubych oczkach tarki, a następnie umieścić w garnku i połączyć z zawartością

Di gotuje
Kurczak zapiekany w winie z winogronami i pieczarkami 191

Kurczak zapiekany w winie z winogronami i pieczarkami Kurczak zapiekany w winie , jest zainspirowany francuskim ” Coq au vin ” . Oczywiście nieco zmodyfikowany Dodałam nieco zielonych

Ogrodnik w podróży
Flaczki z boczniaków 184

Idealna zupa dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Składniki 1 cebula 2 ząbki czosnku 250 g boczniaków 1 marchew 3 łyżki oleju rzepakowego 1,2 l wrzątku 2 łyżki bulionu warzywnego 1 szklanka soku pomidorowego (najlepiej Pudliszki) 1 łyżka majeranku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki kukurydzianej mielony imbir mielona gałka muszkatołowa 1 łyżeczka czerwonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki

R'n'G Kitchen
Krem z cukinii 221

warzyw lub drobiowego można do wody dodać korpus z kurczaka. Gotować go 15 minut, wodę trzeba osolić. Następnie dodać wszystkie składniki i gotować do miękkości warzyw. Wyjąć korpus, obrać mięso, kości wyrzucić. Zupę zmiksować, dodać mięsko i obsypać posiekanym koperkiem. Podawać w bulionówkach. Zupa na wywarze – do garnka wlać wywar, dodać obraną marchew i pokrojoną w kawałki, obranego

Kuchnia Pokoleń
Wegański smalec z prażoną cebulką 245

czas, gdy naturalnie stajemy się chwilowymi wegetarianami. Nic dziwnego, gdy za oknem żar leje się z nieba to mało kto ma ochotę na ciężki i tłuste posiłki. Tym sposobem mięso zostaje wyparte przez sezonowe warzywa i owoce (choć oczywiście jest to efekt chwilowy, większość z nas, gdy temperatura zaczyna spadać, ponownie powraca do bardziej treściwych, mięsnych dań). Dziś kilka słów

365 dni dookoła kuchni
Dufinki z sosem czosnkowym 185

Dufinki czyli małe kulki ziemniaczane jako dodatek do mięs, sałat albo tak jak u mnie, podałam je z sosem czosnkowym. Moje są kształtu bardziej racuszków niż kuleczek co wcale nie umniejsza ich pyszności. Polecam gorąco. Dufinki z sosem czosnkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania