mięso - 63110 przepisów (strona:2281/4208)

Smażone ziemniaki z ziołami 169

małym ogniu 2 minuty po czym dodać podgotowane ziemniaki. Posolić, zwiększyć ogień na średni i smażyć do momentu, w którym ziemniaki są lekko zrumienione. Ziemniaki podawać jako dodatek do mięs lub serować same np. z kefirem czy kwaśną śmietaną. Smażone ziemniaki z ziołami O czym warto pamiętać przygotowując smażone ziemniaki. Ziemniaki, których użyłam były dość duże i miały czerwoną skórkę

mecooks
Meksykańskie kotlety schabowe 181

tłuczkiem na cienkie filety.Kotlety oprószamy solą i pieprzem, zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę (lub na noc).Jajko roztrzepujemy z mlekiem, w którym moczyło się mięso. Bułkę tartą mieszamy ze natką, kolendrą oraz resztą przypraw. Kotlety obtaczamy w mące, następnie w jajku z mlekiem a na koniec w przyprawionej bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju

Qchnia po prostu
KETCHUP Z CUKINII BEZ CUKRU (keto, LCHF, paleo) 307

domowy nie dość że jest zdrowy to wychodzi o wiele smaczniejszy, gęsty, łączy w sobie różne smaki i aromaty przypraw oraz warzyw. Sprawdzi się też doskonale jako sos do mięsa czy makaronu konjac oraz jako dip do przystawek. Dzięki temu, że mamy warzywa z działki, czyli ekologiczne mam dodatkową pewność co do jakości takiego ketchupu. Składniki na ketchup z cukinii

Ola la LCHF
Czerwone curry z warzywami i kurczakiem 534

obieramy z błonek i chrząstek, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z olejem, solą i pieprzem i podsmażamy krótko z każdej strony na rozgrzanej dużej patelni lub w szerokim garnku-mięso ma się tylko ściąć z wierzchu. Przekładamy do innego naczynia. W tym samym garnku, podsmażamy przez 1-2 minuty  na 3 łyżkach mleka kokosowego drobno posiekane cebulę

Zawsze głodna!
Pierś z kurczaka w sosie grzybowym z kolorową papryką 811

Smażona pierś z kurczaka w aromatycznym sosie śmietankowym z papryką w trzech kolorach i grzybami leśnymi. Tak przygotowane mięso jest miękkie soczyste i bardzo smaczne. 2 filety z kurczaka 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej pieprz cayenne 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego SOS: 1 duża cebula ok 200 g grzybów leśnych 1 papryka zielona 1 papryka

https:KKuchniaMniam
Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki. 430

Sałatka z kapusty i papryki jest kolejną propozycją na przygotowanie smacznych i tanich przetworów na zimę. Sałatka może być dodatkiem do dań obiadowych lub pieczonych mięs. Zobacz również inne moje przepisy na słodko-kwaśne przetwory: sałatka z ogórków na zimę , sałatki z cukinii i papryki , ogórki curry , m arynowane grzyby , cukinia w zalewie curry , diabelskie ogórki , pikantna sałatka z cukinii

Codziennik Kuchenny
Sałatka z ananasem, gruszką, szynką szwarcwaldzką, fetą i granatem - idealne połączenie smaków 170

Bardzo lubię łączyć lekko słodkawy i jednocześnie kwaskowaty smak owoców z intensywnym smakiem mięsa lub wędlin. Z takich składników można stworzyć w prosty i szybki sposób pyszną sałatkę, która nie będzie wymagała już dodatku żadnych sosów. I właśnie tak powstała moja dzisiejsza sałatka: słodycz gruszki i ananasa cudownie komponuje się ze zdecydowanymi smakami sera feta i szynki szwarcwaldzkiej. Pestki granatu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii 176

lekko zrumieniona. Czas pieczenia tak naprawdę zależy od rodzaju warzyw i wielkości kawałków.  Podawaj na ciepło lub na zimno, jako przystawkę lub jako warzywny dodatek do ryby czy mięsa.  Kilka ujęć z warsztatów kulinarnych w Spoleto w Umbrii Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Spaghetti zapiekane z klopsikami i mozzarellą 151

Dodatkowo: 350g makaronu spaghetti 1 opakowanie mozzarella Galbani Sposób przygotowania: Mozzarellę kroimy na ok jednocentymetrowe kawałki. Składniki na klopsiki mieszamy ze sobą, a następnie doprawiamy. Nabieramy na dłoń łyżkę mięsa, spłaszczamy, umieszczamy  w środku kawałek mozzarelli i dokładnie zwijamy. Każdą kulkę obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na łyżce oliwy podgrzewamy czosnek i bardzo

Kuchnia w czekoladzie
Ogórkowa z zielonych ogórków 217

kostkę, posypuję sola, pieprzem czarnym i czerwonym i odstawiam na 30 minut do lodówki. Na patelni przesmażam na maśle cebulę, dodaje ziemniaki i dalej przesmażam minutę. Wlewam bulion, dodaję mięso z indyka i gotuję na wolnym ogniu 15 minut. Ogórki obrane ścieram na tarce jarzynowej i dodaje do zupy. Gotuję jeszcze pięć minut. Na końcu wlewam śmietanę, dodaję koper, doprawiam

wesoła kuchnia
Naleśniki z mięsem 230

Zapraszam po moje ulubione i zdecydowanie najlepsze naleśniki z mięsem gotowanym , warzywami i kapustą kiszoną. Wbrew pozorom zrobienie tych naleśników jest niezwykle proste. Są super i na obiad i na kolację! Bardzo lubię podpiec je lekko na patelni z odrobiną oleju. Ciasto naleśnikowe robi się wtedy przyjemnie chrupiące. Do tego jeszcze odrobina cebulki podsmażonej na rumiano i mamy bardzo

AniaGotuje.pl
Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo 213

chorizo świetnie pasuje jako przekąska do piwa (i nie tylko) lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Podana z dressingiem, ale bez boczku i chorizo będzie natomiast doskonałym uzupełnieniem do mięs z grilla, grillowanych krewetek lub pieczonej ryby. Sałata rzymska jest bogatym źródłem karotenu oraz witamin B1, B2, PP, C. Zawiera cenne dla zdrowia składniki mineralne, m.in. wapń, fosfor, żelazo. Jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Salsa pomidorowa - PICO DE GALLO 183

sobą, skrapiamy sokiem z limonki i oliwą.Solimy do smaku. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut aby salsa nabrała wyrazistego smaku. Podajemy jako dodatek do tortilli, nachos lub mięs

Qchnia po prostu
Pęczotto z kurkami i cukinią 176

jest tak samo pyszne i kremowe – duszenie w odrobinie bulionu i łyżka masła dodana na koniec czynią cuda. Świetne podane solo jako danie wegetariańskie lub z kawałkiem mięsa lub ryby. Składniki (na 2-3 porcje): 200g świeżych kurek 1 mała cukinia 1 średnia cebula 2 małe marchewki 150g kaszy pęczak 200ml bulionu warzywnego 100ml białego wina 2 łyżki masła

Smaczna Strona
Domowa musztarda na piwie 179

postanowiłam sprawdzić jej zawartość. Przepis zmieniłam pod nasze domowe smaki, nie brak mu ostrości ale takiej przyjemnej dla podniebienia. Idealnie wpisuje się w grillowe smaki lata do kiełbasek i mięsa!. Składniki: - 1/2 szklanki białej gorczycy - 1/2 szklanki piwa, jak użyłam piwa typu Ipa - 1/4 szklanka octu winnego balsamicznego - 3 łyżki cukru brązowego - 1 łyżeczka soli himalajskiej 1. W litrowym słoiku

Apetyczna babeczka