Gulasz świetnie smakuje z kaszą bulgur . Dawno nie gotowałam tej kaszy, więc troszeczkę stęskniłam się za jej smakiem. Jeśli Wam zostaje bulgur z obiadu to możecie zrobić z niego sałatkę . Kremowy gulasz z soczewicy Składniki: na 4 porcje 150 g czerwonej soczewicy 1 czerwona cebula 350 ml wywaru z kurczaka 3 ząbki czosnku 250 g pomidorów koktajlowych 150 ml śmietanki
codojedzeniaselera naciowego w zalewie słodko – kwaśnej. Seler naciowy ma specyficzny smak i zapach i nie każdemu, "podchodzi" ale w marynacie octowej wyraźnie łagodnieje. Można go wykorzystać do sałatek lub jako dodatek do mięsa, albo tak pochrupać. Jest pyszny. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniekuleczki tuńczykowe bardzo mnie zaciekawiły. Lubię tuńczyka i często dodaję go do sałatek, więc pomyślałam, że tutaj też fajnie się to zgra. Czy byłam oczarowana? Niekoniecznie. Kuleczki nie były złe, ale raczej traktuję je jako jednorazowy eksperyment, niż danie, do którego chce się wracać. 4 jajka 1 puszka tuńczyka w oleju kajzerka sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko bułka tarta Trzy
Smaki Na Talerzupomocnika, który wspiera mnie w szybkim wyczarowaniu smacznego posiłku. Podstawą farszu jest kompozycja ryżu i kasz Monini Rice & MORE. Pisałam Wam o niej kilka miesięcy temu przy tej sałatce z halloumi . Od tamtej pory zaprzyjaźniłam się z tym produktem i gotuję chociażby do obiadu, jako alternatywa dla ziemniaków i ryżu. Do nafaszerowania papryk wybrałam mieszankę o nazwie Ziarna Inków
Chilli Czosnek i OliwaPyszna i sycąca sałatka na bazie kaszy kuskus z papryką, ogórkiem i suszonymi pomidorami, przyciąga swym kolorem i smakuje pysznie. Można dodać do niej majonez będzie całkiem inna w smaku ale ja wolę skropioną oliwą z suszonych pomidorów jest lżejsza dla żołądka. Polecam. Składniki: 15 dag kaszy kuskus ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej ½ ogórka wężowego 1 kulka mozzarelli 5 suszonych pomidorów
Wanilia i KardamonNiedługo święta i widać to już niemal wszędzie. Galerie, witryny sklepowe, reklamy w tv... a nawet Wy moi kochani widzę, że zaczynacie rozglądać się za świątecznymi potrawami, ciastami, sałatkami. Dlatego mam dziś dla Was coś tradycyjnego, jednak w zupełnie innym wydaniu. Wiem, że tradycjonaliści machną ręką i pójdą dalej, stwierdzając, że wigilijny barszcz na zakwasie jest jedyny w swoim rodzaju
Kuchnia w czekoladzieDziś zapraszam na sałatkę , ale nie taką zwyczajną :) Z gotowanym kurczakiem i suszonymi owocami. Pysznie i lekko. Polecam również produkty ze sklepu radix-bis.pl SKŁADNIKI DLA 6 OSÓB: 2 filety z kurczaka 2 łodygi selera naciowego 1 por 10 dag sera żółtego w kawałku 150 g mix sałat 5 ogórków konserwowych 3 łyżki suszonych wiśni Radix
Gotowanie Patkikurczak z warzywami w piwie Kurczak po cygańsku kurczak z porami zapiekany w cieście Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek , Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Składniki na 2 porcje grillowanego kotleta z kurczaka: 2 udka z kurczaka sól morska czarny pieprz majeranek 1 łyżka oleju 6 pieczarek dodatkowo: pomidorki koktajlowe i ½ kalafiora
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMarynowane grzybki to atrakcyjna przystawka do posiłków, świetny dodatek do sałatek lub dekorowania potraw. To przepis dla wielbicieli pieczarek i tych, którzy nie zamarynowali leśnych grzybów. Marynata jest bardzo prosta do przygotowania, ale właściwego smaku nabiera dopiero po około 2-3 tygodniach. Marynaty najlepiej przygotować w małych słoiczkach, tak by po otwarciu zużyć je w ciągu kilku dni. Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!czasu i zdecydowałam się na kozi ser w panierce. Błyskawiczna i bardzo smaczna przekąska. Dobrym towarzystwem dla niej byłaby marmolada, na przykład żurawinowa. U mnie jednak w postaci sałatki (to dla męża) albo solo (to dla mnie, nie mogłam się powstrzymać przed zjedzeniem serków wprost z patelni ;)). Muszę przyznać, że ogłaszając temat dowolny, nie sądziłam, że będzie on jednym
zadanie-gotowaniepuszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 300 g pieczarek 5-6 łyżek majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości, … Czytaj dalej Sałatka z tortellini
czarrna od kuchniZawsze ciemne, szare i nie fotogeniczne. Dodatkowo często wyglądają nie apetycznie i są jedynie dodatkiem do posiłku obok sałatki. Wystarczy mały trik i danie wygląda inaczej, prezentuje się lepiej i wygląda apetycznie. Kto potrafi dokonywać takich cudów? Wiadomo! Agnieszka! Specjalistka, EKSPERT od zdrowego odżywiania... a dokładniej od ZDROWEGO PRZYGOTOWANIA jedzenia. Internet
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek, a w smaku przypomina nieco ananasa lub brzoskwinię z puszki. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 słoiki po 600 ml Składniki: 2,5 kg dyni 250 ml octu
KuchniaWeDwoje.plkaszubsku bazują właśnie na zasolonej rybie – śledziu. Mam nadzieję, że nie możecie się doczekać ich smaku Polecam wam też moje inne przepisy z rybami w roli głównej, czyli sałatkę z tuńczykiem i fasolą . Możecie także wypróbować tapas z anchois. Zobacz mój film z przygotowania śledzi Składniki – Śledzie po kaszubsku 10 śledziowych matiasów 2 duże cebule 200 ml oleju
Kuchennyviral.plpomaga zachować w nich to co najwartościowsze, nadając jednocześnie nowych walorów zdrowotnych. Rzodkiewki zakisiłam latem, kiedy były najlepsze. Teraz jesienią i zimą mogę się delektować ich smakiem. Idealne do sałatek, na kanapki… i nie tylko. Zalewa z kiszonych rzodkiewek również nadaje się do spożycia (czyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe
mojewypiekiinietylko