Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i płuczemy zimną wodą. Ananas i szynkę kroimy w kosteczkę , dodajemy kukurydzę, majonez i musztardę, doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy posiekaną bazylię. Mieszamy sałatkę
Gotowanie jest łatweKurcze, żeby te bakalie były ciut tańsze, to jadłabym je garściami! Najlepiej na śniadanie, obiad i kolację ;) Naprzemiennie orzechy z migdałami, rodzynkami itp. W owsiankach, chlebie, sałatkach. Przyznaję bez bicia, że jeszcze nie tak dawno wszelkie musli lądowało w zakupowym wózku, bo nie wyobrażam sobie zjeść mleko z samymi płatkami. Aż pewnego razu, już chyba z rok temu
Kuchnia w czekoladzieSałatka na bazie gotowanych ziemniaków, zielonego groszku, marchewki, jajek na twardo, wyrazistych czarnych oliwek i pachnącej ryby to ciekawy pomysł na smaczne danie obiadowe w wersji na zimno. Składniki: 4 duże ziemniaki 450g fileta z morszczuka 1 słoik marchewki z groszkiem 5 jajek 50g czarnych drylowanych oliwek 4 łyżki majonezu sok z limonki sól pieprz Wykonanie: 1. Filety z morszczuka
Szalona Kuchnia EwelinyOpis wątróbka ze szpinakiem : Wątróbka ze szpinakiem to ciekawe połączenie smaków. Zazwyczaj podaję ją nie tylko z sałatką ze świeżego szpinaku ale też z sosem żurawinowym. Takie połączenie zachwyci i przekona nawet przeciwników wątróbki. Składniki: 100g liści świeżego szpinaku 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 łyżki oliwy 1 cebula Sól, pieprz 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka żurawiny 1 łyżka
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneBanalnie prosta surówka z kalafiora. Robi się ją w pięć minut. Surowy kalafior jest chrupiący i sprężysty, ma lekko ostry posmak. Jeśli nie próbowaliście go na
Dietologdobry kawałek mięsa, najlepiej całą nogę indyka lub udo czy podudzie. Dziesięć minut wolnego czasu i obiad gotowy. Mięso możesz też wykorzystać do lunch box, na kanapki, czy do sałatki. Mięso jest soczyste i aromatyczne. PRZEPIS NA PIECZONEGO INDYKA: - udziec indyka - 2 cm świeżego imbiru - 1 limonka - sól, pieprz - oliwa z oliwek Mięso natrzyj solą, posyp startym na tarce
SMYKWKUCHNIDla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chce mi się odpalać piekarnika, więc idzie w ruch patelnia i przygotowuję obiady na 2 dni. Tym razem usmażyłam sobie na patelni 2 ćwiartki kurczaka, które zjadłam z różnymi sałatkami. Smażony na patelni kurczak to dla niektórych osób trywialne, bardzo proste, tanie i niezbyt atrakcyjne danie, ale lubię jeść kurczaka przygotowanego na różne sposoby. Udka kurczaka doprawiłam domową przyprawą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępotem znów ją na bardzo małym ogniu podgrzej tym razem mieszając od początku – skarmelizowany cukier się rozpuści. Sosu wychodzi spora porcja, jeśli nie zużyjesz całości do polania sałatki, możesz ją przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie. Składniki 100 g cukru trzcinowego 75 ml octu balsamicznego najlepiej z czerwonych winogron Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage
Eat me! Fit me!tworzeniu białka, przewodnictwie nerwowym oraz ma znaczenie w regulowaniu ciśnienia krwi. ( wiedzę zaczerpnęłam z tego miejsca ) Ma też ciekawy smak. Pasuje do mięs i ryb, można z niego wyczarować sałatkę. Zjeść na ciepło i na zimno. Sam lub z dodatkami. U mnie dzisiaj na obiad dziki ryż z warzywami i mango. Spora dawka energii. Składniki 100 g dzikiego ryżu
Z Kuchni Do Kuchnimajonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sałatka staropolska Firmy ORZECH Sposób przygotowania: Mięso kupiłam w całości, umyłam, pokroiłam w dużą kostkę i przepuściłam przez maszynkę razem z namoczoną i wyciśniętą bułką. Do tak przygotowanego mięsa wbiłam
Gosia gotujeSMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ KOTLETY SCHABOWE INACZEJ PRZEPIS TUTAJ SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemchlebek to absolutny mistrz w naszym domu. Puszysty, mięciutki, bardzo aromatyczny. Świetnie sprawdza się na imprezach, piknikach, grillach i na co dzień w domu. Idealny, zdrowy dodatek do lekkich sałatek, świeżych warzyw, zup, mięs jak i solo. Wygodny, nie wymaga krojenia, znika jeszcze ciepły, kromka po kromce, odrywany palcami. Dodatkowo chlebek jest z mąki pszennej orkiszowej, która co raz częściej
Fitsweet.mesera żółtego kawałek pora 1/2 kg pieczarek 2-3 ogórki konserwowe 2-3 kawałki papryki konserwowej 3 łyżki majnezu 2 łyżki ketchupu sól, pieprz, słodka … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i serem
czarrna od kuchniDomowy majonez – film Dzisiaj chciałam wam zaprezentować krótki filmik jak przygotować domowy majonez. domowy majonez Gotowy majonez możemy użyć,jako dodatek do sałatek. Artykuł Domowy majonez – film pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchnia