Ostatnio pokochaliśmy takie niby sałatki, dodatki…wszak zawsze można potraktować jak gotowy lub dodatek do dania głównego. Zawsze smacznie wyjdzie. Składniki 1 szklanka czerwonej soczewicy 5-6 suszonych pomidorów z zalewy 5 ząbków czarnego czosnku koperek oliwa sól, pieprz Przygotowanie Soczewicę płuczemy, gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czas ok. 7 min. Odcedzamy, studzimy. Czosnek i pomidory kroimy w kostkę
R'n'G KitchenSałatka to bardzo ciekawe połączenie łososia ze zdrowymi, bogatymi w witaminy zielonymi warzywami. Szybka w przygotowaniu, niezwykle smaczna, a do tego efektownie wygląda na talerzu. Składniki: 500g fileta z łososia 1 pęczek kopru sok z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy 350g zielonego mrożonego groszku 1 duży ogórek zielony 1 opakowanie mix sałat z roszponką Sos: 150ml śmietany 12% 4 łyżeczki musztardy
Szalona Kuchnia Ewelinynaczynia do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Zapiekać przez około 20-25 minut w zależności od wielkości brukselki. Może spróbujesz także sałatki z brukselką lub tartaletek wiosennych
Codzienna kuchnia niecodziennamieszamy, sałatę umyć, osuszyć, włożyć do półmiska, jajka podzielić na ćwiartki, ułożyć na sałacie, filet pokroić w paski, ułożyć między jajkami, z 2 pomarańczy wyciąć filety, dodać do sałatki, posypać żurawiną, polać sosem, podawać
Kuchnia BeatyJeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe lub nie macie pomysłu na obiad, koniecznie wypróbujcie ten przepis Schab podajcie z ziemniakami, ryżem lub kaszą i z ulubioną surówką albo sałatką. Można też zjeść sam np. z pieczywem. Polecam Składniki: 500 g schabu bez kości 2 duże cebule około 1/2 szklanki bulionu (lub wody) 2 łyżeczki ziaren jałowca 2 liście laurowe
Oryginalny smakFirma SEKO, która jest producentem wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, past i sałatek, a także rybnych wyrobów garmażeryjnych, zaproponowała mi wzięcie udziału w konkursie : „Śledzik na każdą okazję”. Ucieszyłam się, bo bardzo lubię ryby i śledzie. Najczęściej kupuję śledzie solone, które traktuję jako bazę do przygotowania smacznych śledzi w różnych wariantach. Do moich dzisiejszych śledzi
Kuchnia u Krysiżaroodpornego. Przykryć pozostałymi ziemniakami. Obsypać delikatnie suszoną bazylią i skropić oliwą lub rozrzucić małe kawałeczki masła. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 40 minut. Podawać z sałatką. Smacznego, mam nadzieję że będziecie tak zadowoleni
Kuchnia Pokoleńkiedy mi zabraknie majonezu, po drugie: sklepowy ma w nim niezłą konkurencję. Szczerze? Nie wiem czy ten sklepowy będzie mi już smakował. Domowy majonez wykorzystałam do ziemniaczanej sałatki z blanszowanym zielonym groszkiem i kiełkami groszku. Zrobiłam go teraz bo musiałam wiedzieć czy będę umiała go zrobić. Udał się. 3 szt.ziemniaków ekologicznych 6 jajek ekologicznych 1 szklanka zielonego
AZgotuj!Szybka w przygotowaniu, zdrowa, pełna witamin i bogactwa kolorów sałatka z dodatkiem wędzonego kurczaka idealnie sprawdzi się jako lekki obiad oraz pełnowartościowe drugie śniadanie. Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka (po obraniu 300g mięsa) 120g roszponki 15 pomidorków koktajlowych 120g mini mozzarelli 1 czerwona cebula 1/2 zielonego ogórka 80g orzechów nerkowca 1 pomarańcza Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki
Szalona Kuchnia Ewelinyworku foliowym, odsysając tyle powietrza ile można Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem
Pause Gotowanie!próbę. Szatkowana kiszona marchew jest bardzo, bardzo smaczna a jej zastosowanie w kuchni jest ogromne. Do czego używamy? Jemy samą a sok wypijamy. Jako surówkę lub składnik surówek, sałatek, zup, sosów albo jako jeden ze składników do sajgonek czy naleśników. Jej zastosowanie może tylko ograniczać nasza wyobraźnia :). Marchew po ukiszeniu nic a nic nie traci na kolorze! Jest kilka
Leśny Zakątekjutro środa , zaraz piątek :D a co za tym idzie ? Imprezka rodzinna czy ze znajomymi, urodziny,imieniny :D zawsze coś się dzieje :) Polecam osobom, którzy chcą smacznie- ale szybko :) Sałatka brokułowa :) Składniki : 1 średni brokuł 4 jajka 200 gram makaronu muszelki 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1/2 łyżeczki imbiru 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 12% sól, pieprz Przygotowanie
Domowa Kuchnia u Mamyzmiękną, do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy koperkiem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jednogarnkowe klopsiki z warzywami pochodzi
Blog z Apetytembrokułów i ricotty. Frittata jest szybka i prosta w przygotowaniu a do tego treściwa, idealna na niedzielne śniadanie lub obiad, do którego możemy podać sałatkę z rukoli z sosem balsamicznym. Polecam Wam serdecznie :) * Jeżeli lubicie frittaty, polecam Wam moje wcześniejsze przepisy na frittate z cukinią , kolorowymi warzywami , dynią , burakami , topinamburem , fetą, pesto i pomidorkami
La grande e la piccola cuocakrupnik grzybowy z soczewicą, a przy okazji dział deserów ma świetne propozycje na zimowe wieczory (ciepłą czekoladę, ciasto drożdżowe, sernik), ale również na upalne dni (koktajle, lemoniady, lekkie sałatki i sorbety). Długo mogłabym tak wymieniać, bo przepisy zapowiadają się świetnie. Przy tym skład taki prosty i ludzki, że nie trzeba odpalać internetu, wystarczy udać się do osiedlowego sklepiku, zrobić zakupy
Blondynka Gotuje