KUCHENNA APTEKA #5 - PIETRUSZKA

KUCHENNA APTEKA #5 - PIETRUSZKA

KUCHENNA APTEKA #5 - PIETRUSZKA

Pietruszki nie trzeba nikomu przedstawiać 😉 Każdy ją zna i na co dzień używa w kuchni w postaci natki, bądź korzenia. Ale nie każdy zdaje sobie z tego sprawę, że jest źródłem cennych składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Pietruszka to bardzo uniwersalne warzywo przyprawowe pochodzące z regionu Morza Śródziemnego. Korzeń pietruszki używany jest głównie do zup (wchodzi w skład włoszczyzny), a natka pietruszki używana jest zarówno do poprawiania smaku, jak i wyglądu potrawy. Tymczasem zarówno korzeń, jak ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.