mięso - 63110 przepisów (strona:2273/4208)

Harira czyli zupa marokańska z kurczakiem 129

Niezwykle aromatyczna, doskonale przyprawiona słodko – kwaśna, a zarazem lekko ostra i mocno rozgrzewająca zupa na bazie soczewicy, chrupiącej ciecierzycy, świeżych pomidorów, pachnącego imbiru, cynamonu i kminu, z delikatnym, soczystym mięsem z kurczaka to obowiązkowa pozycja dla fanów kuchni marokańskiej. Składniki: 500g fileta z kurczaka 1,2l bulionu drobiowego 850g pomidorów 100g czerwonej soczewicy 100g ciecierzycy 2 cebule 2 ząbki czosnku

Szalona Kuchnia Eweliny
Gofry z kaszy jaglanej z ajvarem i awokado. 197

jako dodatek do kanapek, wrapów, naleśników, poprzez dania główne, wystarczy, że ugotujecie makaron zmieszacie z pastą i obiad gotowy, możecie wykorzystać ją również jako sos do pizzy, zapiekanek, pieczonych mięs lub po prostu zjeść w formie dipu do surowych warzyw!  Składniki na wierzch: - 1 słoik Ajvaru łagodnego  Podravka - na każdego gofra garść świeżego szpinaku - 1 dojrzałe awokado

SMYKWKUCHNI
Carpaccio z buraka 129

Apetyczna i zdrowa przekąska, którą możemy podawać solo lub jako dodatek do mięs. Z pewnością ozdobi nasz stół i zachęci wyglądem do skosztowania. Składniki 2 średnie buraki serek biały puszysty, użyłam serek almette 3 łyżki orzechów włoskich natka pietruszki siekana 1 łyżka 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego sól, pieprz Większość przepisów przygotowana … Czytaj dalej Carpaccio z buraka

gotuj ze mną
Marmolada z buraków – Battlefield V – kuchnia okupacyjna 169

menu nader często. Racje wyznaczone przez okupanta były drastycznie małe, dlatego miejscowa ludność musiała wykazywać się niezwykłą kreatywnością w zdobywaniu, ale także i praktyczną pomysłowością w przechowywaniu żywności. Mięso, nabiał czy przyprawy stanowiły towar deficytowy, niemal rarytas. Szmuglerstwo jedzenia z okolicznych wsi do miast cierpiącym na niedobór towarów było nagminnym zjawiskiem, jednak na kupno czarnorynkowego jedzenia potrzeba było dysponować niemałą

Nerds Kitchen
Trendy kulinarne w terenie czyli polowanie na grzyby 154

dlatego muszą wystarczyć Wam ślady. Tu zająca. A tu słynnego dzika :) Miały być trendy. Pamiętacie jak pisałem tutaj  o trendach na rok 2019? Wspominałem tam o grzybach, podrabianym mięsie i jedzeniu dla aktywnych. Jest taka znana wyprawowa, bardzo wartościowa przekąska, nazywa się beef jerky , czyli krótko mówiąc, odpowiednio ususzona wołowina, która się tak szybko nie psuje. Jak ktoś pamięta

Kryzysowa Książka Kucharska
Remoulade z selerem 174

się na wszelkiego rodzaju przyjęciach, ponieważ idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju wędlin, a także do "wódeczki" ;) Sałatka selerowa z sosem remoulade może także stanowić świetny dodatek do kanapek, pieczonych mięs, a nawet owoców morza! Polecam! Remoulade z selerem Składniki:  2 większe szalotki bananowe 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki musztardy Djion 1 łyżka kaparów 3 ogórki konserwowe

Codzienne Gotowanie
Oponki serowe 161

oponki serowe: Jak zrobić oponki z serem? Do wykonania takich oponek z serem twarogowym można użyć twarogu w kostce, który najpierw należy zmielić 3 razy w maszynce do mielenia mięsa lub też można użyć gotowego twarogu sernikowego z wiaderka, ale warto, by był to dobrej jakości twaróg i odpowiednio gęsty (a nie rzadki i wodnisty). Oponki serowe są bardzo smaczne

Kulinarne Przeboje
Sałatka „Król imprezy” 145

pewnością zrobi wrażenie na Waszych gościach. Świetnie się prezentuje i bardzo dobrze smakuje – to zdecydowany hit! Sałatka doskonale sprawdzi się przy większej liczbie gości. Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1 opakowanie Continue reading... Artykuł Sałatka „Król imprezy” pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Deska serów i przekąsek 189

Ostatni z serów jaki podałam to ser kozi twardy, idealnie różnicujący moją deskę serów. WĘDLINY Wędliny to osobne zagadnienie, bo deska właściwie mogłaby być stworzona tylko z wędlin i mięs. Ja lubię do klasycznej deski serów dodawać jeden lub 2 gatunki wędliny, czyli tak jak w tym przypadku szynkę serano lub inną dojrzewającą, oraz małe salami paprykowe o lekko pikantnym

nietylkopasta.pl
Koktajl białkowy Eco&Fit Slim - wsparcie w odchudzaniu 131

organizmu po wysiłku. Koktajle Eco&Fit Slim są wygodnym uzupełnieniem codziennej diety, zwłaszcza, jeśli w pracy lub na uczelni nie mamy czasu na inny posiłek albo ograniczamy spożycie mięsa i ryb. Wystarczy porcję koktajlu zalać mlekiem lub wodą i wypić, aby na długi czas pozbyć się uczucia głodu i otrzymać zastrzyk zdrowej energii. Można je także wykorzystać jako dodatek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Warzywa pieczone na ostro 127

Dziś danie wege – pieczone warzywa na ostro. Buraki, marchew, ziemniaki z cebulą, czosnkiem i ostrą papryczką. Podane same lub z kawałkiem mięsa i surówką, mizerią, mixem sałat i winegretem. Klasyczny ostatnio u nas obiad. Pieczone warzywa lubię, robię często, można tu nieźle pokombinować. Wszelakie rodzaje warzyw, proporcje, dowolnie doprawione, zaserwowane z dodatkami lub bez. Zdrowy, kolorowy misz masz

Zasmakuj Kuchni
Galareta drobiowa 126

galareta, różnie nazywamy tę przystawkę. Myślę, że podzielicie moje zdanie ,że bez zimnych nóżek nie ma żadnej polskiej biesiady. Prawie zawsze na stole ją mamy. Ja moją przygotowałam z mięsa indyczego, w specjalnej formie firmy Tupperware, którą również polecam. Składniki 2 golonki indycze 2-3 liście laurowe 2-3 ziela angielskie kilka ziaren pieprzu … Czytaj dalej Galareta drobiowa

gotuj ze mną
Domowy kotlet mielony 138

nawyki żywieniowe, niektóre potrawy zostały wykreślone z menu. Dość dawno nie jadłam domowego kotleta mielonego, dziś przygotowałam bardzo smaczne, rewelacyjne w smaku kotlety mielone. Domowe kotlety mielone Składniki · 500g mięsa z karkówki · 100g boczku

Kulinarne pyszności Molki
Zupa mięsna z brukselką 82

Karkówkę kroimy na plastry. Oprószamy cukrem, solą i pieprzem. Przekładamy do rozgrzanego garnka, obsmażamy i zalewamy gorącym bulionem, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dusimy na wolnym ogniu przez 2 godziny. Mięso szarpiemy widelcami. Następnie dodajemy pokrojone na kawałki ziemniaki, posiekaną cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, gotujemy 20 min, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy, oczyszczone brukselki i gotujemy do ich miękkości. Mąkę

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania