To chyba najlepsze knedle jakie jadłam! Przepis wypatrzyłam na Kwestii Smaku i poza tym, że przygotowałam z podwójnej porcji, nie zmieniłam absolutnie nic. Początkowo błędnie założyłam
Smaki Na TalerzuPo prostu pyszne, pieczone skrzydełka Pieczone skrzydełka są po żeberkach chyba jedną z większych słabości mojej rodzinki . Gorące z piekarnika , intensywnie doprawione , sprawiają ,że domownicy dostają
Ogrodnik w podróżyjakiegoś czasu miałam ochotę na żeberka. Postanowiłam wykorzystać już ostatnie zapasy mięsa,ugotowałam niepaloną kaszę gryczaną i powstał pyszny obiad. Zapraszam do spróbowania,z pewnością nie pożałujecie. Składniki: 1 kg żeberek czosnek sól,pieprz ostra papryka ( u mnie wędzona) 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera ziele angielskie,liść laurowy 2 szklanki rosołu Żeberka
Niespełnione zdolności kulinarneChciałam zrobić kiełbasę w szynkowarze. Coś mnie podkusiło i przygotowałam zupełnie inne danie. I to był strzał w dziesiątkę. Indyka nafaszerowałam kurczakiem a całość owinęłam szynką szwarcwaldzką. Dzięki temu mięso pozostało soczyste. Polecam. Składniki: Filet z indyka 700 g 4 udka z kurczaka 1 op. szynki szwarcwaldzkiej 500 g pieczarek 1 cebula Olej do podsmażenia pieczarek Czubryca zielona Czubryca czerwona
Smaki Ewywapnia. Są bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, między innymi we Francji, gdzie stanowią często składnik sałatek i przekąsek, deserów i ciast, mogą być również podawane jako dodatek dodatek do mięsa. Korzystajcie zatem z sezonu na figi i przyrządzajcie je na różne sposoby. Ja proponuję Wam tym razem deser z udziałem fig, który miałam okazję skosztować na południu Francji, w uroczym
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskasklepach pojawiają się kurki, wprost nie mogę się powstrzymać, by przemycić je w każdym możliwym daniu. Sos kurkowy do mięs, risotto z kurkami, grzanki oraz warzywa z podsmażonymi na maśle grzybami, czy makarony i zapiekanki. W każdym daniu muszą pojawić się kurki! Im więcej, tym lepiej! Dlatego postanowiłem wykorzystać je również do farszu na pierogi. Kurki połączyłem z kremowym serem
Food SquarePlacuszki z warzyw są doskonałe, jako samodzielne danie, a także jako dodatek do mięs, szczególnie tych z sosami. Bardzo lubię je przygotowywać, szczególnie późnym latem czy wczesną jesienią, kiedy trwa sezon na warzywa nadające się na placki. Najczęściej placuszki warzywne podaje z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym, jednak wspaniale także smakują z sosami mięsnymi, jak chociażby w przepisie Polędwiczki
Kuchnia BazyliiPrzepis na wegańskie chilli z batata i fasoli. Pomidorowa potrawka bez mięsa i nabiału, co prawda z odrobiną miodu (ale można go zastąpić syropem klonowym). Pyszna alternatywa dla chilli con carne, nie tylko dla wegan. Wegańskie chilli? Pomyślicie, że oszalałam. A ja zwyczajnie zostałam uwięziona w domu z ograniczoną ilością składników. Tak, nie przejęzyczyłam się. Uwięziona. Odprowadzając do szkoły Milenę
Dietologsosu z pomidorów lub 1 puszka pomidorów z puszki 200 ml wody sól, pieprz do smku świeża natka pietruszki do posypania Przepis na Klopsiki z kiełbasy w sosie pomidorowym. Mięso wyciskamy z kiełbasek, formujemy niewielkie, okrągłe klopsiki. Z 1 kiełbasy wychodzi średnio 5-6 klopików. W rondlu rozgrzewamy oliwę, obsmażamy klopsiki ze wszystkich stron. Następnie dodajemy dymkę i oregano. Mieszamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzygotowane przeze mnie ostatnio “ Kotlety z wędzoną rybą i soczewicą ” zainspirowały mnie do stworzenia burgerów, w których zamiast typowej mięsnej wkładki jest właśnie wcześniejszy
Moja DelicjaPierś z indyka z brzoskwiniami pieczona w piekarniku. Przesmażone na patelni mięso z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z dojrzałymi i soczystymi brzoskwiniami, pokrojonymi w kawałki. Dusimy razem ze świeżym majerankiem. Podajemy np. z młodymi ziemniaczkami i mizerią . Pysznie, zdrowo i dietetycznie. The post Pierś z indyka z brzoskwiniami appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjasłodycz mango, kwaskowatość limonki i ostrość papryczki chilli. Sałatka z mango idealnie sprawdzi się do jedzenia solo, ale stanowi także wspaniały dodatek do obiadu, szczególnie do grillowanych mięs czy ryb. Sałatkę z mango można spotkać w większości krajów karaibskich. Mnie sałatka z mango i awokado z dodatkiem chilli i limonki - słodko - pikantna - przypomina o wspaniałych
Codzienne Gotowaniedodałem do masy ziemniaczanej. Ziemniaki w mundurkach po ostudzeniu obrałem, przecisnąłem przez praskę. Mieszamy oba rodzaje ziemniaków, dodałem mąkę ziemniaczaną i jajko. Dokładnie wyrobiłem masę, doprawiłem solą i pieprzem. Mięso zmieliłem razem z drugą cebulą. Doprawiłem majerankiem, solą, lubczykiem, pieprzem. Dodałem przeciśnięty czosnek. Na zwilżonych dłoniach rozpłaszczałem kawałki ciasta, włożyłem farsz, zlepiałem w podłużne pyzy. Do osolonego wrzątku wkładałem delikatnie
R'n'G Kitchenlato i pogoda nas rozpieszcza warto jeszcze pogrillować. Tym razem zachęcam was do zrobienia grzanek z jajem z grilla. Pyszne, chrupiące. Przy okazji wrzućcie na ruszt szaszłyki. Warto oprócz mięsa przypiec też trochę warzyw. W końcu nudą nie może wiać na grillu. grzanki z grilla: 3 bułki pszenne masło 6 plastrów prosciutto 6 jajek małych 1 papryka czerwona natka pietruszki
wesoła kuchniasłoiki marynatą. Zakręcić. Pasteryzować 10 minut. Słoki studzić odwrócone do góry dnem. Figi marynowane podawać z serami i wędlinami. Marynata z fig będzie idealna do sałatek, czy do marynowania mięsa
królestwo garów