mięso - 63110 przepisów (strona:2264/4208)

Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem kaparowym 128

kroimy w małą kostkę i gotujemy do miękkości. Następnie gorące rozgniatamy praską i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.   Filety z ryby dokładnie myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mięsa na drobno, możemy też rozdrobnić w robocie kuchennym. Do ryby dodajemy ostudzone ziemniaki, wyciśnięty przez praskę czosnek, jajko, skórkę z cytryny, sól i pieprz do smaku i wszystko dokładnie mieszamy

Smaczna Strona
Pyszny pasztet z soczewicy 98

nadciśnieniu i miażdżycy. Dzięki zawartości kwasu foliowego pomocna jest w trakcie leczenia anemii oraz niezbędna dla kobiet w ciąży. Ze względu na dużą zawartość białka może być alternatywą dla mięsa. Po więcej informacji zapraszam na: https://www.poradnikzdrowie.pl/diety-i-zywienie/co-jesz/soczewica-wlasciwosci-zdrowotne-i-wartosci-odyzwcze-soczewicy-aa-2BfU-57vA-9i38.html Składniki: 230 g czerwonej soczewicy 100 g kaszy jaglanej 2 marchewki 100 g selera 40 g białej części pora 2 cebule

Przepisy Babci
Tradycyjna baba ghanoush – dip z bakłażana 124

uznać za swoją ulubioną. Myślałam o tajskiej i włoskiej, ale chyba najbardziej przemawia do mnie kuchnia bliskiego wschodu. Uwielbiam kumin, a za tahinę i hummus dałabym się pokroić. Z mięsa najbardziej lubię jagnięcinę, ale w sumie to mogłoby go Read More Artykuł Tradycyjna baba ghanoush – dip z bakłażana pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
KURCZAK Z MAKARONEM I WARZYWAMI Z PATELNI 159

marchew, paprykę, imbir, cebulę w paseczki. Cukinię kroimy w talarki a brokuł na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni, na oleju podpiekamy cebulę, czosnek i imbir. Dodajemy mięso i przyprawy. Chwilkę podpiekamy, następnie dodajemy warzywa, wlewamy 1/2 szklankę wody i przykrywamy patelnię.  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po kilku minutach odkrywamy patelnię, dodajemy ostrą pastę paprykową

Kulinarne Fantazje Marioli
SAŁATKA Z BURACZKÓW, OGÓRKÓW I GROSZKU + FILMIK 179

Bardzo smaczna sałatka z buraczków, ogórków i groszku. Idealna do pieczonych mięs i dań obiadowych. polecam.  SKŁADNIKI : 500 g ugotowanych buraczków 3 ogórki konserwowe  1 czerwona cebula 1/2 puszki groszku 1 płaska, łyżeczka kremu chrzanowego 1 łyżka soku z cytryny  1 łyżka oleju sól, pieprz, cukier do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Wege w kwadrans Katarzyna Gubała 176

Kilka lat temu, gdybyście mnie zapytali, czy robię obiady be mięsa? Odpowiedziałabym danie bezmięsne nie jest obiadem. Z czasem nasza świadomość i nawyki się zmieniają. Dziś odpowiedziałabym Wam z wielką radością ze tak. Od dłuższego czasu zakochałam się w kuchni roślinnej i dobrze mi z tym. Nie mając doświadczenia i odpowiedniej wiedzy postanowiłam poszukać informacji na ten temat

Kulinarne pyszności Molki
Barszczyk czerwony z krokietami 141

dania bardziej rozgrzewające, które nas rozgrzeją, dodadzą energii. Przepis na pyszny barszczyk czerwony z krokietami pochodzi od mojej Mamy. Barszczyk czerwony poezja smaków, krokiety pyszności. Moje są z dodatkiem mięsa, ale możecie ten składnik pominąć. Moje krokiety w wersji trochę fit ponieważ nie obtaczałam ich dodatkowo w bułce tartej i jajku. Składniki

Kulinarne pyszności Molki
Nuggetsy panierowane w nachosach. Przepis krok po kroku. 135

limonki. Dopraw solą, ewentualnie cukrem wedle uznania. Odstaw aby smaki się „przegryzły”.   Nachosy przełóż do torebki foliowej i za pomocą tłuczka do mięsa lub wałka pokrusz.   Kurczaka pokrój w trójkąty, dopraw solą i pieprzem.   Panieruj najpierw w mące, następnie w rozmąconym jajku, potem w nachosach, z powrotem

kuron.com.pl
Czwartek:Tortilla soup 126

świetnie rozgrzewa, gdyż jest dość pikantna (poziomem ostrości możecie oczywiście sami sterować dodając mniej lub więcej papryczki chilli) i na długo daje poczucie sytości. Zupę możecie zrobić z mięsem, albo w wersji wegetariańskiej, zastępując kurczka plastrami awokado. Przepis zaczerpnięty z bloga Jassicy Gavin Składniki: Podwójna pierś z kurczaka lub resztki pieczonego kurczaka, indyka lub pieczeni wieprzowej 1 puszka kukurydzy

Niedzielny kucharz
Sałatka drobiowa z kapustą pekińską 455

płaty papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 por sól, pieprz majonez (np kielecki) Kapustę drobno szatkujemy. Zasypujemy ją niewielką ilością soli i mieszamy. Po czasie odciskamy nadmiar wody. Mięso kurczaka kroimy w kostkę (surowe doprawiamy i obsmażamy na rozgrzanej patelni). Ogórki konserwowe oraz paprykę kroimy w kostkę. Por kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie dużą ilością wrzątku. Jajka gotujemy

Smaki Na Talerzu
Mielone jak kartacze 127

Ciekawe kotlety mielone nadziewane szpinakiem, formowane tak aby przypominały popularne kartacze. Dodatek surowego ziemniaka powoduje ,że są ścisłe, ładnie się formują i smakują doskonale. Składniki 500 g mięsa mielonego średniej wielkości ziemniak starty na miałko żółtko posiekana biała część pora łyżka sera żółtego kawałek czerwonej,posiekanej papryki sólo,pieprz bułka tarta 3-4 ząbki czosnku,posiekany 1/2 … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Kurczak pieczony na batach , super obiad 76

Kurczak pieczony na batatach , super obiad Kurczak pieczony na batatach to odkrycie roku . Dynia jest smaczna , ale bataty robią podczas pieczenia ,nieporównywalnie lepszą robotę . Próbowałam piec

Ogrodnik w podróży
Szybka masa makowa z mielonego maku 140

Dawno, dawno temu, w odległym mieście jak jako dziecko pomagałam mamie w przygotowaniu do Świąt, mieliłyśmy żmudnie mak w maszynce do mięsa. Czynność nader żmudna, bo mak się rozsypuje, a w dodatku mielimy go z cukrem i to nawet 3-krotnie.  Nie dziwię się, że mama szybko przeszła na gotowe masy makowe z puszki. Bo płaci się niewiele

Mieszam w Garnku
Prosta pasta z ryby wędzonej 123

lubię makrelę wędzoną, nie wiem czy nie z sentymentu, bo próbowałam wielu gatunków ryb wędzonych, ale coś mi w nich nie pasuje, a to smak, a to za suche mięso. A makrela jest świetna. Oczywiście z dobrego źródła, bo rybka rybce nie równa, ale tak ze wszystkim Prosta pasta z ryby Drukuj Prosta pasta z ryby wędzonej Szybka do zrobienia

Mieszam w Garnku
Faworki schabowe 264

Przygotowanie: Kotlety schabowe myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem oraz posypujemy solą i pieprzem. Kroimy rozbite kotlety na paski. Na środku każdego paska robimy nacięcie i przekładamy przez nie jedna końcówkę mięsa (tak samo jak robimy klasyczne faworki), delikatnie rozciągamy. Na jeden talerzyk nasypujemy mąkę kukurydzianą, na drugi talerzyk nasypujemy panier z ciecierzycy (bułkę tartą). Do miseczki wbijamy jajka i je roztrzepujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne

Proponowane wyszukiwania