mięso - 63110 przepisów (strona:2259/4208)

Schab na plackach ziemniaczanych z sosem kurkowym 182

kostkę),śmietanę oraz ser, żeby się rozpuścił, Doprawiamy pieprzem ew, solą. Na patelnię wlewamy oliwę i smażymy placki ziemniaczane. Wykładamy na ręcznik papierowy i odsączany z nadmiaru tłuszczu. Gdy mięso jest już miękkie-wykładamy je na palcek i polewamy sosem, dekorujemy koperkiem

Kopystką po garach
Kwaśnica 191

wysokości żeberek w garnku.  Dodałam liść laurowy, ziele angielskie. W trakcie gotowania dosypałam odrobinę soli. W między czasie ugotowałam obrane ziemniaki i usmażyłam pokrojony w kostkę boczek. Kiedy mięso było już miękkie wyciągnęłam je z wywaru i w to miejsce włożyłam kapustę kiszoną. Gotowałam do miękkości.  Pod koniec gotowania przyprawiłam do smaku solą i kminkiem i dodałam przeciśnięty

Pieprzyć z Fantazją
Murzynek z serem 263

większości rozpuszczona dodajemy cukier i kakao. Mieszając co chwilę zagotowujemy po czym zdejmujemy z pieca i studzimy. W tym czasie przygotowujemy część serową: Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mięsa (lub przez praskę do ziemniaków). Dodajemy do niego łyżkę budyniu, łyżeczkę proszku do pieczenia, masło, cukier oraz żółtka z jajek. Całość mieszamy na jednolitą masę. Z białek ubijamy sztywną pianę

Mechanik w kuchni
Menu na tydzień: Coś gorącego na chłodną jesień 424

pyszny krem. Środa: Kurczak pod parmezanem Klasyk włosko-amerykańskiej kuchni. Wspaniałe dania główne z dodatkiem ryżu, makaronu lub kaszy. Łatwe do zrobienia i wychodzi zawsze! Możecie użyć dowolnego rodzaju mięsa: schabowego, albo cielęciny. W przypadku kurczaka też panuje dowolność i możecie sięgnąć po filety z piersi albo udek. Udka są najlepsze! Czwartek: Chowder z pieczonych batatów Chowder co do zasady

Niedzielny kucharz
Sałatka z soczewicą i kiełkami 235

naturalny jogurt. Sałatkę można doprawić wedle uznania, np. solą morską i pieprzem. Soczewica zawiera sporą dawkę wartościowego białka, dlatego też warto ją włączyć do diety w przypadku ograniczania spożywania mięsa. Składniki: - sałata lodowa - soczewica - kiełki rzodkiewki - jogurt grecki - sól - pieprz Przygotowanie: 1. Sałatę lodową umyć i posiekać na kawałki. 2. Ziarna soczewicy gotować około 30 minut. 3. Wszystkie składniki

Kuchenne innowacje
Kurczak w sosie serowym o smaku papryki 148

Kurczak inaczej, zrobiony w sosie serowym z warzywami. Szybko i smacznie. Pałki kurze przekroić na pół. Doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką. Obsypać oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na złoty kolor. Pieczarki pokroić na plasterki i dodać do kurczaka. Smażyć chwilkę, zamieszać. Dodać obrane marchewki i paprykę pokrojoną w wąskie paseczki. Wlać wodę, dodać serek topiony, połowę

Kuchnia Pokoleń
Kuchnia ze smakiem: aromatyczne i pełne smaku przyprawy Knorr cz. 2 143

zaczynamy od wizyty w Ameryce Północnej.  Gorczyca z Kanady Gorczyca lubi chłodny klimat dlatego rejony Kanady są idealne do jej uprawy. W kuchni wykorzystywana jest do marynat, sosów, mięs czy wędlin a nawet kiszonych i konserwowych ogórków czy kapusty. Ma lekko ostry smak. Kminek z Polski Nasze rodzime ziemie sprzyjają uprawie kminku – Polska jest jednym z czołowych liderów produkcji

Health-Fit-Life
Potrawka z kurczakiem, dynią i ciecierzycą (Spezzatino di pollo con zucca e ceci) 167

PRZYGOTOWANIE Mi ę so z piersi kurczaka kroimy w  kostk ę, obtaczamy w 2 łyżkach mąki. Obsmażamy na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oliwy ok. 5 minut. Mięso odkładamy na bok. Cebule obieramy i siekamy w drobną kostkę. Na dobrze rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oliwy z oliwek na małym ogniu  podsmażamy cebul

La grande e la piccola cuoca
Smoothie z sokiem marchwiowym i mango 171

typowym mięsożercą i dania bezmięsne (z wyjątkiem słodyczy) mogłyby dla mnie nie istnieć. Powoli ulega to zmianie, duża w tym zasługa doświadczonych szefów kuchni, którzy nawet takiego zadeklarowanego zwolennika mięsa potrafią zaskoczyć czymś smacznym. To m.in. jeden z powodów, dla których tak bardzo lubię uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. Ogromna porcja wiedzy i nowe przepisy wprowadzają kolejne odkrycia do naszego codziennego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą 245

Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą to taka sałatka, która nigdy się nie znudzi i świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju wędlin czy pieczonych mięs. W wielu domach od lat króluje na świątecznym stole czy podczas innych ważnych uroczystości i doczekała się dziesiątek swoich wersji w zależności od upodobań członków rodziny. Podaję przepis, który mi osobiście najbardziej smakuje. Sałatka może

e-PrzepisyKulinarne
wołowina teriyaki smażona z makaronem ryżowym 334

sosie teriyaki. Marchewki pokroić ukośnie na półplasterki, cebulę w grubą kostkę, czosnek w plasterki. Grzyby namoczyć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać mięso i zrumienić. Wrzucić czosnek, wymieszać. Dodać marchewkę, przesmażyć. Dodać grzyby, przesmażyć. Polac wszystko obficie sosem sojowym, dodać sosu teriyaki. Wrzucić namoczony makaron, wszystko wymieszać. Wlać szklankę wody rozrobionej z łyżką

stajnia gołębie od kuchni
Pierogi z tartymi ziemniakami. Przepis krok po kroku. 161

chodziły… i się dochodziły. Oto przepis krok po kroku.   Nietypowy farsz   Nie jest to najpopularniejszy rodzaj pierogów. Wiadomo rządzą: z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami czy na słodko z serem. Przepisy na przeróżne pierogi z naszej strony znajdziecie TU (link) Ale  Pierogi

kuron.com.pl
Gulasz po myśliwsku z suszonymi grzybami 211

grzyby, liście laurowe, ziele angielskie. Smażymy chwilę, po czym zalewamy 3/4 szklanki wody, wodą z moczenia grzybów. Przykrywamy, dusimy na małym ogniu przez około 1,5h do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy mąkę rozmąconą w niewielkiej ilości zimnej wody doprawiamy do smaku przyprawami. Dusimy jeszcze chwilę

Szefowa kuchni
Czerwone pesto 188

Cały czas mieszając dodaj oliwę. Masa musi być gęsta. Gotowe pesto możemy przechowywać w lodówce do tygodnia czasu. Pesto podawaj z makaronem, pieczywem lub dodawaj do ulubionych potraw z mięsa lub ryb Artykuł Czerwone pesto pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kluski śląskie ze sztuką mięsa 210

dłużej postać w kuchni, by mieć potem satysfakcję widząc jak posiłek błyskawicznie znika z talerzy przy chórze achów i ochów. Do takich posiłków należą kluski śląskie. Do tego sztuka mięsa i cała rodzina będzie w wielkim zachwycie. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie

Proponowane wyszukiwania