mięso - 63110 przepisów (strona:2268/4208)

Rolada serowa z pieczarkami 242

wyłożyć papierem, nasmarowanym tłuszczem, wylać masę serową, włożyć blachę do nagrzanego do 180 stop.piekarnika, piec przez ok. 20 minut. Po upieczeniu ciasta serowego zdjąć papier, na cieście rozłożyć rozbite mięso, posypać przyprawą do kurczaka. Następnie wyłożyć pieczarki i natkę pietruszki. Zwinąć w roladę i w ten sam papier, wstawić do piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop przez

Kuchnia Danusi
Czwartek: Zupa tortellini z pulpecikami Zoe 179

passatę, szklankę wody, dodaj liść laurowy, cebulę i czosnek, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj na bardzo małym ogniu bez pokrywki. Krok 2 Zrób pulpety. Włóż do misy mięso, dodaj tarty parmezan, bułkę tartą, szczypiorek, bazylię, oregano, czosnek, sól, pieprz. Wymieszaj drewnianą łyżką lub ręką na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi utocz niewielkie pulpeciki wielkości orzech laskowego. Krok 3 Wyjmij

Niedzielny kucharz
Pieczone pierożki z dżemem lub owocami 158

Naszło mnie ostatnio na pierogi i to w ilości przerażającej Pierogi z mięsem, pierogi z owocami, pierogi na słodko i wytrawne. Pierogi z dynią. Pierogi gotowane, pieczone i smażone. Ufff. Popierożyłam Miały być nawet już świąteczne paszteciki, ale oddałam się rozdawnictwu i bieżącej konsumpcji, z zapasów na Święta zatem nici. Dzisiaj zapraszam na pierogi pieczone, u nas w wersji

Mieszam w Garnku
Kluski ziemniaczane z mięsem 161

szklimy na maśle. Następnie dodajemy szatkowaną kapustę, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem. Następnie nadmiar płynu odparowujemy, kapustę doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Mielimy (duże oczka). Do kapusty dodajemy mięso, składniki łączymy, doprawiamy wg uznania solą i pieprzem. Wystudzone ziemniaki mielimy, dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto na gładko. Z ciasta formujemy kulki dowolnej wielkości. Najważniejsze by nie były zbyt małe

R'n'G Kitchen
Kurczak słodko-ostry 146

suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, tabasco, oregano i tymiankiem. Następnie wlewamy passatę, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy kurczaka z kiełbasą razem z tłuszczem ze smażenia, pomidory. Dusimy do miękkości mięsa. Następnie wrzucamy pokrojone oliwki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie miodowej 228

pokrojoną w plasterki, kostkę czy słupki cukinią ze skórką sprawia, że sałatka jest przepyszna. cukinia w zalewie miodowej Doskonale dodaje się jako dodatek do różnorodnych pieczonych czy grillowanych mięs. Z kolei cukinia przyrządzona ze słodkim, zdrowym i niezwykle aromatycznym miodem daje delikatny, jedyny w swoim rodzaju smak i aromat. Jest doskonałym dodatkiem do niedzielnych obiadów. Zarówno cukinia w musztardzie

sierotka maRysia w kuchni
Pyszny kurczak w czosnku – marynata czosnkowa do kurczaka 180

łyżkę musztardy oraz dwie łyżki jasnego sosu sojowego. Na koniec sos trzeba przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Wystarczy odczekać około 10 minut, aby marynata czosnkowa do kurczaka nadawała się natarcia mięsa. Tak przyrządzony kurczak z pewnością będzie doskonałym daniem dla całej rodziny. Doskonale smakuje podany z ziemniakami i wybraną surówką.   Artykuł Pyszny kurczak w czosnku – marynata czosnkowa do kurczaka

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z buraczków, jajek i ogórków kiszonych. 173

szybką w wykonaniu. Gotujemy tylko jajka, a reszta ze słoików lub puszek, a i jeszcze świeże jabłko. Można podać ją ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do pieczonego mięsa. Doskonale sprawdzi się dla niespodziewanych gości, bo z gotowaniem jajek wykonamy ją w pół godzinki. Bardzo lubię takie sałatki. Jeśli macie ochotę na taką sałatkę to kupcie składniki, zróbcie

Izabelawkuchni
Wymarzone pierwsze dni w Walencji 126

zrobiła na mnie wycieczka z naszą szefową kuchni Maríą José do głównej hali targowej w Walencji – ”Mercat Central de València”, w której mogliśmy zobaczyć mnóstwo warzyw, mięs, ryb, owoców morza oraz innych produktów typowych dla Walencji i Hiszpanii. Było to dla mnie idealne miejsce ponieważ jedną z moich pasji poza gotowaniem jest fotografia, dlatego też uwieczniłem wielość

Gotuj po hiszpańsku
Domowy Falafel 153

Dzisiaj kolejne danie z cyklu tych bezmięsnych. Kuchnia wegetariańska i wegańska też może być bardzo ciekawa i smaczna, dlatego chciałabym was zachęcić do spróbowania czasem dań bez mięsa. Na dzisiaj przygotowałam falafel, czyli klasyczne i chyba najbardziej znane danie kuchni wege.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy falafel składniki 450 g suchej ciecierzycy 1/2 pęczka świeżej kolendry 1/2 pęczka świeżej natki

Delusional Trine
Cukinia faszerowana kaszą i kurczakiem 149

Cukinia faszerowana kaszą i kurczakiem Składniki (porcja da 2 osób): - 1 mała cukinia lub 1/2 dużej - kawałki upieczonego mięsa z kurczaka - kasza gryczana - 1/2 woreczka - 4 łyżeczki serka twarogowego - kilka pomidorków koktajlowych Sposób przygotowania: - cukinię przekrój na pół i wydrąż środek, - do środka włóż ugotowaną kaszę, serek twarogowy, pokrojone pomidorki  i kawałki upieczonego kurczaka, - cukinię włóż do naczynia żaroodpornego

MintTaste
Krem z pieczonej dyni z curry 112

oknem trochę szaro-buro (cudownie), to wylądowała w zupie. Jedliśmy ją w czwórkę, z czego jegomość D oczywiście marudził, bo nie dość, że zupa była bez mięsa, to na dodatek była z curry. No co kto lubi. Dla reszty była w dechę.  Składniki: 750 ml bulionu warzywnego 500 g dyni hokkaido (waga bez pestek) 1 cebula 1 mała główka

Kardamonovy
Cukinia z mascarpone i szynką parmeńską 165

ketchup z cukinii zrobiony i co dalej? Dalej kremowa cukinia z mascarpone, zawinięta w szynkę parmeńską lub boczek. BARDZO sycące danie mimo, że nie ma w nim za wiele mięsa czy węglowodanów w postaci kaszy lub ryżu. Składniki na 2 porcje: 2 średnie cukinie 6 plastrów szynki parmeńskiej (lub boczku) ok. 100 g mascarpone (1/2 opakowania) Sól  Pieprz czarny

Czarnawisienka
Bamberska kasza 150

miękka i na patelni nie ma płynu , dodajemy warzywa , czosnek , doprawiamy solą , mieszamy . Smażymy jeszcze około 2 minut ,żeby całość się połączyła . Gotowe . Podajemy na gorąco jako dodatek do mięs lub ryb . Solo także jest pyszna Smacznego ! Artykuł Bamberska kasza pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży