mięso - 63110 przepisów (strona:2261/4208)

Kurczak w sosie serowym o smaku papryki 137

Kurczak inaczej, zrobiony w sosie serowym z warzywami. Szybko i smacznie. Pałki kurze przekroić na pół. Doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką. Obsypać oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na złoty kolor. Pieczarki pokroić na plasterki i dodać do kurczaka. Smażyć chwilkę, zamieszać. Dodać obrane marchewki i paprykę pokrojoną w wąskie paseczki. Wlać wodę, dodać serek topiony, połowę

Kuchnia Pokoleń
Kuchnia ze smakiem: aromatyczne i pełne smaku przyprawy Knorr cz. 2 124

zaczynamy od wizyty w Ameryce Północnej.  Gorczyca z Kanady Gorczyca lubi chłodny klimat dlatego rejony Kanady są idealne do jej uprawy. W kuchni wykorzystywana jest do marynat, sosów, mięs czy wędlin a nawet kiszonych i konserwowych ogórków czy kapusty. Ma lekko ostry smak. Kminek z Polski Nasze rodzime ziemie sprzyjają uprawie kminku – Polska jest jednym z czołowych liderów produkcji

Health-Fit-Life
Potrawka z kurczakiem, dynią i ciecierzycą (Spezzatino di pollo con zucca e ceci) 153

PRZYGOTOWANIE Mi ę so z piersi kurczaka kroimy w  kostk ę, obtaczamy w 2 łyżkach mąki. Obsmażamy na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oliwy ok. 5 minut. Mięso odkładamy na bok. Cebule obieramy i siekamy w drobną kostkę. Na dobrze rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oliwy z oliwek na małym ogniu  podsmażamy cebul

La grande e la piccola cuoca
Smoothie z sokiem marchwiowym i mango 139

typowym mięsożercą i dania bezmięsne (z wyjątkiem słodyczy) mogłyby dla mnie nie istnieć. Powoli ulega to zmianie, duża w tym zasługa doświadczonych szefów kuchni, którzy nawet takiego zadeklarowanego zwolennika mięsa potrafią zaskoczyć czymś smacznym. To m.in. jeden z powodów, dla których tak bardzo lubię uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. Ogromna porcja wiedzy i nowe przepisy wprowadzają kolejne odkrycia do naszego codziennego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą 226

Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą to taka sałatka, która nigdy się nie znudzi i świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju wędlin czy pieczonych mięs. W wielu domach od lat króluje na świątecznym stole czy podczas innych ważnych uroczystości i doczekała się dziesiątek swoich wersji w zależności od upodobań członków rodziny. Podaję przepis, który mi osobiście najbardziej smakuje. Sałatka może

e-PrzepisyKulinarne
wołowina teriyaki smażona z makaronem ryżowym 311

sosie teriyaki. Marchewki pokroić ukośnie na półplasterki, cebulę w grubą kostkę, czosnek w plasterki. Grzyby namoczyć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać mięso i zrumienić. Wrzucić czosnek, wymieszać. Dodać marchewkę, przesmażyć. Dodać grzyby, przesmażyć. Polac wszystko obficie sosem sojowym, dodać sosu teriyaki. Wrzucić namoczony makaron, wszystko wymieszać. Wlać szklankę wody rozrobionej z łyżką

stajnia gołębie od kuchni
Pierogi z tartymi ziemniakami. Przepis krok po kroku. 148

chodziły… i się dochodziły. Oto przepis krok po kroku.   Nietypowy farsz   Nie jest to najpopularniejszy rodzaj pierogów. Wiadomo rządzą: z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami czy na słodko z serem. Przepisy na przeróżne pierogi z naszej strony znajdziecie TU (link) Ale  Pierogi

kuron.com.pl
Gulasz po myśliwsku z suszonymi grzybami 197

grzyby, liście laurowe, ziele angielskie. Smażymy chwilę, po czym zalewamy 3/4 szklanki wody, wodą z moczenia grzybów. Przykrywamy, dusimy na małym ogniu przez około 1,5h do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy mąkę rozmąconą w niewielkiej ilości zimnej wody doprawiamy do smaku przyprawami. Dusimy jeszcze chwilę

Szefowa kuchni
Czerwone pesto 161

Cały czas mieszając dodaj oliwę. Masa musi być gęsta. Gotowe pesto możemy przechowywać w lodówce do tygodnia czasu. Pesto podawaj z makaronem, pieczywem lub dodawaj do ulubionych potraw z mięsa lub ryb Artykuł Czerwone pesto pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kluski śląskie ze sztuką mięsa 191

dłużej postać w kuchni, by mieć potem satysfakcję widząc jak posiłek błyskawicznie znika z talerzy przy chórze achów i ochów. Do takich posiłków należą kluski śląskie. Do tego sztuka mięsa i cała rodzina będzie w wielkim zachwycie. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Restaurant Week: Destynacja Woławina 142

odwiedzeniu restauracji Jacka Kempy kilkukrotnie spodziewałem się czegoś naprawdę wyjątkowego. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? To, że restauracja z wołem w nazwie potrafi również dobrze gotować bez mięsa! N a początek o Festiwalu słów kilka Restaurant Week  to wspaniała okazja do celebrowania chwil i wspólnego odkrywania nowych, pysznych miejsc. Jesień szczególnie zachęca do spędzania chwil w ciepłych wnętrzach

Food Square
KOTLETY Z RYŻU I FASOLI 142

chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Doprawione dużą ilością świeżych ziół: natką pietruszki, koperkiem i szczypiorkiem.  Sprawdzą się na wege obiad, lunch do pracy lub jako dodatek do mięs i sosów, np. gulaszy. Dobrze smakują z jogurtem naturalnym wymieszanym ze startym czosnkiem i posiekaną miętą. Masa jest zwarta i kleista, nie wymaga dodawania jajka ani mąki. Kotlety świetnie się formują

cool and minty
Kalafior zapiekany z sosem czosnkowym na zielono 171

Kalafior tak przygotowany jest pyszny i ładnie się prezentuje. Ja zajadałam go jako samodzielne danie ale można dla większych głodomorów podać jako dodatek do mięsa na obiad. Tak czy tak smakuje wybornie i polecam gorąco. Zielony kalafior zapiekany z sosem czosnkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Udka kurczaka z warzywami - obiad z piekarnika 238

jednocześnie mamy za jednym zamachem warzywny dodatek. Podczas pieczenia powstaje swoisty, pyszny sosik - idealny do kasz lub klusek. Udka nacięłam do kości, dzięki czemu przyprawy lepiej się wchonęły, mięso szybciej się upiekło i było bardzo, bardzo mięciutkie. Udka są cudownie złociste, a skórka bardzo chrupiąca, a jesienne warzywa wyjątkowo aromatyczne - obiadek idealny! Składniki: 4 uda z kurczaka 2 czerwone papryki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Obiad do pracy – 5 pomysłów 164

jajko – 3 łyżki oleju – 1 słoik sosu Patak’s Tikka Masala – ryż basmati lub jaśminowy – świeża kolendra do podania Przygotowanie : Do blendera dodaj mięso z indyka, pastę tikka masala, jajko i świeżą pietruszkę. Zblenduj całość na jednolitą masę. Jeśli masa będzie zbyt klejąca możesz dodać nieco bułki tartej. Na patelni rozgrzej olej, z masy formuj

nietylkopasta.pl