mięso - 63110 przepisów (strona:2265/4208)

Orientalna zupa 199

proszku sól jajka ugotowane na twardo Przygotowanie: 1. Włoszczyznę myjemy, obieramy, marchew kroimy w kostkę wkładamy do garnka i zalewamy wodą. 2. Do włoszczyzny dodajemy pokrojone w paseczki mięso. Gotujemy bulion. 3. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Gdy już będzie gotowy, przelewamy wodą, odcedzamy.  Makaron mieszamy z olejem sezamowym. ( jeśli nie mamy oleju sezamowego na patelni rozgrzewamy niewielką

Kuchnia Pełna Pasji
"świni chrzeptnik" czyli po kaszubsku kotlet schabowy z kosteczką... 124

łyżeczki, sól czosnkowa 1/2 łyżeczki, tarta bułka 1,5 szklanki, smalec 1/2 kostki "świni chrzeptnik" - po kaszubsku kotlet wieprzowy = kotlety schabowe rozbić w woreczku (nie pryska i nie szarpie mięsa) tłuczkiem jajka dokładnie roztrzepać widelcem z solą czosnkową, pieprzem kotlety włożyć do jajek, dobrze je namoczyć i zostawić na 15 minut tartą bułkę wsypać do worka foliowego (ten sposób obtaczania

W Mojej Kuchni Lubię
Tajskie szaszłyki z indyka z warzywami, pieczone w piekarniku lub na grillu 153

miodu. Tak zamarynowane składniki nabijane są naprzemiennie na patyczki do szaszłyków wraz ze słodką cebulką szalotką i pieczone w piekarniku lub na grillu w sezonie grillowym. Z marynaty po mięsie gotowany jest pikantny sos, z którym możemy szaszłyki serwować. Ponieważ sos jest pikantny a szaszłyki łagodne, sami decydujemy o ostrości dania, jakie spożywamy – np. dzieciom i osobom nie lubiącym

Moja Delicja
Zupa z soczewicą i dynią piżmową 141

pieprz 1/2 szklanki śmietanki 18% do zup i sosów 1 łyżka oliwy z oliwek 1. Ja bulion ugotowałam na udkach z kurczaka. Po ugotowaniu wyjęłam je, ostudziłam i obrałam. Mięso później dodałam do zupy. Warzywa: dynię obieramy, kroimy w kostkę, tak samo ziemniaki i marchewkę. 2. W małym rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pokrojonego pora

kruche babeczki
Za'atar - zatar - zahtar - mieszanka tymianku, prażonego sezamu i sumaku 96

kuchni arabskiej. Można ją kupić w sklepach z żywnością orientalną albo zrobić samemu bo jest to bardzo prosta sprawa. Za'atar wykorzystuje się do marynowania i doprawiania mięs i warzyw. Mieszanka tymianku, sezamu i sumaku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pomidorowa zupa krem na ostro 139

cayenne a następnie zmiksuj całość blenderem. Gotową zupę wlej do miseczek - dodaj papryczkę, posyp parmezanem i udekoruj świeżą bazylią. Zupę podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym lub gotowanymi klopsikami z mięsa mielonego

Alutka-Gotuje
PIZZA SEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 283

lubią warzywnych „ciast” oraz posmaku łupin babki czy kokosa. Bazę stanowi mega proste ciasto, którego używam w znanej Wam już i bardzo popularnej roladzie serowej z mięsem mielonym bądź z kurczakiem i pieczarkami . Składniki – pizza serowa: Składniki na „ciasto”: 4 jajka 30 g (2 łyżki) majonezu dobrej jakości lub gęstej tłustej śmietany z dodatkiem przypraw

Ola la LCHF
Sałatka gyros 121

oregano, 1/2 łyżeczki tymianku, 1 łyżeczka pieprzu czarnego Pierś z kurczaka pokrój w małe kawałki i zamarynuj w przyprawie do gyrosa. Zachęcam aby zrobić ją samodzielnie, będzie najlepsza Pozostaw mięso przez 30 minut zanim zaczniesz je smażyć. W tym czasie przygotuj warzywa, pokrój wszystkie w mniejsze kawałki, tak aby łatwo było je jeść w sałatce. Cebulę pokrój w półplasterki

nietylkopasta.pl
Restauracja Ratuszowa w Nowym Sączu 119

świetnie i smacznie rozgrzewa.  Jeżeli lubimy flaki to nie zapomnijmy ich zamówić. Warto spróbować czulentu z kluskami muszkatołowymi (z gałką muszkatołową). Czulent przygotowany ze znajomością sztuki, przygotowany z mięsa z fasolą. Generalnie w Ratuszowej jest raj dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, tradycyjne i czasem trochę już zapomniane potrawy. Na ozorki w sosie chrzanowym tylko do Nowego Sącza. Pyszna

królestwo garów
10 niezbędnych gadżetów w kuchni do 30 zł bez których nie wyobrażam sobie pracy 99

pulpetów. Gałkownicę wykorzystuję również do formowania kokosanek PRZEKONAJ SIĘ TU (link) . Ogólnie ten gadżet świetnie sprawdza się jako urządzenie do porcjowania różnych mas. Odmierzysz nią porcję ciasta, mięsa mielonego czy masy na placki. Warto się w nią zaopatrzyć.     Numer 7.   Na 7 miejscu plasuje się obieraczka Victorinox Julienne ZOBACZ TU (link

kuron.com.pl
Tuszonka z łopatki 165

laurowy mielony 1 g/kg -cebula suszona 4 g/kg lub świeżej cebuli plasterek grubości 0,5 cm na słoik/puszkę 300 g -szybkowar -słoiki/puszki -zamykarka do puszek WYKONANIE Mięso tniemy w kostkę około 3,4 cm i peklujemy 48 godz. Po tym czasie dodajemy cebulkę i przyprawy, mieszamy i upychamy ciasno w słoiki/puszki. Sterylizujemy w szybkowarze

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i karmelizowanymi orzechami. 137

sałatka łączy w sobie słodko-słone smaki. Kompozycja, która zaskakuje, bez mięsa! Pozytywnie! Co nam trzeba? Mix sałat Garść żurawiny ser pleśniowy- ok 200g (dobry jest lazur) 2 duże lekko miękkie gruszki 2 łyżki słonecznika 100g orzechów włoskich 2 łyżki miodu + łyżeczka masła Mieszanka soli i pieprzu – pół łyżeczki łącznie 2 łyżki oliwy Robimy! Sałatę myjemy i wrzucamy

Latosiowydom
Sałatka ziemniaczana z kurczakiem Gyros 373

kostkę. Marchewkę gotujemy na półmiękko. Studzimy. Obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w drobną kostkę. Oprószamy 2-3 łyżkami przyprawy do gyrosa i odstawiamy na około 30 minut do lodówki. Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Studzimy. Cebulę drobno siekamy. Ogórki kroimy

Smaki Na Talerzu
Kapsalon czyli holenderski fast food 138

Rotterdamu. Właściciel pewnego salonu fryzjerskiego często stołował się w imbisie za rogiem, gdzie namiętnie zajadał się szoarmą. Pewnego dnia postanowił wszystkie swoje ulubione składniki połączyć w jedno danie, czyli mięso, frytki, sałatkę i sos. Danie nazwano je właśnie kapsalon i mimo że jest wielką bombą kaloryczną zyskało uznanie i można je dostać prawie w każdym imbisie w Holandii oraz Belgii

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierś kurczaka w panierce parmezanowej / Parmesan crusted chicken breast 181

Mój ukochany uwielbia wszystko co jest w panierce, im bardziej chrupiąca tym lepsza. Musiałam w końcu ulec jego namowom i przygotowałam mu jego ulubione danie czyli

karmelowy

Proponowane wyszukiwania