mięso - 63110 przepisów (strona:2274/4208)

Pieczone ziemniaki z czosnkiem 129

sposób jak można przygotować pieczone ziemniaki z czosnkiem. Przygotowanie takiego obiadu idzie szybko, jednak trzeba dać trochę czasu na upieczenie ziemniaków. W między czasie można przygotować np. pulpety z mięsa mielonego lub po prostu pilnować piekarnika ;) Aż szkoda, że u mnie już wszystko zostało zjedzone! Składniki 1 kg ziemniaków w […] Artykuł Pieczone ziemniaki z czosnkiem pochodzi z serwisu Pink

Pink Envelope
Tost z jajem 104

moich ulubionych dań, nie tyle śniadaniowych, co całodobowych. Jeszcze nie tak dawno (no, w sumie prawie 10 lat temu) najchętniej wcinałam taką ciepłą kanapkę z żółtym serem, bez mięsa (przechodziłam wówczas fazę wegetarianizmu), z dodatkiem dużej ilości majonezu, keczupu, a czasem – kiedy nie było pod ręką niczego innego do polania […] Artykuł Tost z jajem pochodzi z serwisu Pink

Pink Envelope
La Boqueria 96

miejsce, które koniecznie trzeba odwiedzić. Położony przy głównej ulicy La Rambla jest trudny do ominięcia. Codziennie kusi tłumy ludzi świeżymi owocami (również tymi z morza), warzywami, rybami oraz mięsem. Już przy wejściu barwy i zapachy otaczają z każdej strony. Przy stoiskach z rybami i owocami morza […] Artykuł La Boqueria pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Smażona dynia z fasolką szparagową 141

Zaczynamy wrzesień od dyni. Dobrze podsmażona z fasolką szparagową i marchewką, doprawiona kminkiem i ziołami prowansalskimi. Nieskomplikowana dynia, którą możemy zastąpić ziemniaki i podać z ulubionym kawałkiem mięsa.   Składniki 3 łyżki oliwy 250g dyni, pokrojone w kostkę 100g fasolki szparagowej 2 marchewki, pokrojone na mniejsze kawałki 2 łyżeczki kminku 1 łyżeczka przypraw prowansalskich sól, pieprz […] Artykuł Smażona dynia

Pink Envelope
Festiwal Food Trucków 100

Wczoraj w Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu odbyła się apetyczna impreza dla wszystkich fanów dobrego ulicznego jedzenia. „Festiwal Food Trucków i Zacnego Piwa” witał zapachem grillowanego mięsa i tłumem ludzi. Samo przeciśnięcie się przez nich było wyzwaniem. Na początku ja i moi towarzysze zrobiliśmy wstępne rozeznanie „co, gdzie serwują?” i przeszliśmy się po całym placu. […] Artykuł

Pink Envelope
Sandwich z kurczakiem i jajkiem 134

suszonymi pomidorami, z jajkiem i rukolą, porwie Was w wspomnienia ciepłego lata, pikników oraz zapachu grilla. Pyszna kanapka, do której trzeba podejść z fantazją, ponieważ nie tylko bułką i mięsem człowiek żyje. Dodatki podyktujcie pod siebie. Nie bójcie się wrzucać Waszych ulubionych składników. Składniki pierś z kurczaka suszone pomidory […] Artykuł Sandwich z kurczakiem i jajkiem pochodzi z serwisu Pink

Pink Envelope
paella de marisco (paella z owocami morza) 231

robi inaczej, jak to bigos w Polsce, że znowu sięgnę po to samo porównanie… Składniki: 250 g dużych krewetek 250 g kalmarów/mątwy/kałamarnicy 250 g mięsa z małży (albo świeże mule, wtedy pewnie z kilogram) 2 pomidory 3 ząbki czosnku kieliszek białego wina cebula zielona papryka (albo w zasadzie w dowolnym innym kolorze) natka pietruszki zielony

stajnia gołębie od kuchni
SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 168

skóry, myjemy i osuszamy. Ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojony schab. Gdy białko mięsa się zetnie dodajemy cebulę z czosnkiem. Chwilę podsmażamy, a następnie wrzucamy frankfurterki. Smażymy około 3-4 min. i całość zalewamy gorącą wodą w ilości 2-2,5 litra. Do garnka wrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
Pierś ze szpinakiem i serem pleśniowym. 183

Składniki: -pierś z kurczaka -szpinak świeży lub mrożony -ząbek czosnku -ser pleśniowy -sól -pieprz -majeranek -olej -łyżeczka masła Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy. Nacinamy co 1 cm. Mięso nacieramy odrobiną oleju i przyprawiamy solą, pieprzem i majeranku. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy czosnek a następnie dodajemy szpinak. Podsmażamy do odparowania wody. Ser pleśniowy kroimy w cienkie paski. W każde nacięcie

Magia jedzenia.
Marynowana dynia a la ananas (bez octu) – przepis krok po kroku 309

ananas to kolejny z przetworów, który u mnie w domu przygotowujemy co roku. Jak wiadomo, ananasy są świetnym dodatkiem do ciast, kremów, deserów, sałatek, a nawet do mięsa, czy ryb. Natomiast kiedy wykryto u mojego Brata alergię na ananasy, postanowiliśmy znaleźć zamiennik tego owocu i tak się zaczęła nasza przygoda z dyniowym przetworem, który idealnie zastępuje ananasy z puszki. Jest

Okiem Blondynki by McBlondi
kurczak caprese zapiekany w cieście filo 183

Arkusze ciasta filo ułożyć jeden na drugim a następnie przekroić na 4 prostokąty. Olej i mleko wymieszać, posmarować kawałki ciasta z obu stron. Na każdy kawałek ciasta położyć jedno mięso a na nim naprzemiennie ułożyć pomidory i mozzarellę. Posypać ziołami. Boki ciasta podwinąć. Ułożyć na papierze i piec w 180*C około 20 minut. Podawać z sałatką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z cukinii na zimę. 207

porcje. Sałatka jest bardzo smaczna, taka lekko pikantna, obłędnie pachnie czosnkiem i koperkiem. Fajnie jest tak zimą iść do spiżarni i otworzyć słoiczek. Najczęściej podaję ją z ziemniaczkami i mięsem. Ostatnio to nawet była wyjadana prosto ze słoiczków. Z przepisu wyszło mi 6 słoiczków o pojemności około 250-300 ml. Zachęcam do wykonania tej sałatki i smacznego życzę :) Potrzebujemy

Izabelawkuchni
Jazowskie kotlety z ziemniaków – kuchnia podkarpacka 278

ziemniaczanych, ponieważ samych sadzeniaków (ziemniaków odłożonych do sadzenia) po prostu brakowało. Zatem czasy, kiedy z ziemniaków zaczęto smażyć kotlety, należy uznać za czasy względnego dostatku. Może nadal rzadko jadano mięso, może nadal na przednówku spiżarnie zaczynały świecić pustkami, jednak dwa, może trzy pokolenia przed nami, sytuacja na wsi poprawiła się na tyle, że codzienne posiłki stały się bardziej różnorodne

Trzeci talerz
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 369

dodaję do papryki. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w cienkie paseczki. Smażenie: Na rozgrzanym oleju na patelni smażę pierś z kurczaka przez około 8 minut, do miękkości mięsa. Pierś doprawiam papryką słodką, pieprzem ziołowym, pieprzem i solą. Usmażoną pierś przekładam na talerz. Dolewam na patelnię olej i smażę cebulę z papryką przez około 12 minut, tak aby papryka

Uwaga Babcia Gotuje
LegendarnY z ogrodka, przetrwał dżumę : ocet czterech złodziei 185

owady Napełnij butelkę ze spryskiwaczem 1/4 szklanki octu, a na górze przefiltrowaną wodę. Spryskaj skórę, ubrania itp., Aby odstraszać brzydkie robale. Przyprawa - u żywaj jako przyprawy d o duszonych mięs i warzyw lub przygotuj sos winegret na sałatki. we ź łyżeczkę kilka razy dziennie, aby zapobiec przeziębieniom / grypie. "Najbardziej znan ą i interesującą historią uzdrowienia wynikającą z wielkiej plagi Czarnej

w mojej kuchni