Wątróbka drobiowa z morelami i tymiankiem 209Wątróbka z jabłkami i cebulką to klasyk kuchni polskiej, nic dziwnego, bo słodko-kwaśny owocowy smak doskonale harmonizuje z delikatnym mięsem watróbki. Teraz w sezonie morelowym proponuję jabłka podmienić morelami. Danie nie tylko pięknie wygląda, a i smakuje wyśmienicie! Prosty, smaczny i tani obiadek do przygotowania w kwadrans. Jeśli nadal wierzysz, że wątróbka jest niezdrowa, ponieważ kumuluje wszystkie trucizny jakimi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szaszłyki z kurczakiem i papryką 171Must have sezonu grillowego czyli szaszłyki. A co na nich będzie to już kwestia gustu. Ja proponuję połączyć delikatne mięso z piersi kurczaka, boczek i warzywa. Kurczaka marynujemy wcześniej w jogurcie aby był soczysty i kruchy. Grillujemy na klasycznym grillu lub patelni grillowej. Czas przygotowania nie uwzględnia marynowania
Milion Smaków
Sos z cukinii i papryki na zimę 342Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Cebulę oraz czosnek obieramy. Paprykę, cebulę, czosnek oraz papryczkę chili wraz z nasionami mielimy w maszynce do mięsa. Cukinię przekładamy do dużego garnka, dodajemy zmielone warzywa, cukier, ocet, koncentrat i wszystkie przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 minut od czasu do czasu mieszając. Gotowy
Wędrówki po kuchni
Kalafior z papryką i cukinią w pomidorach 170Mieszamy. Podajemy na ciepło lub na zimno, posypane posiekaną natką z pietruszki. Danie można podać solo lub np. z kaszą, ryżem czy makaronem. To świetny dodatek do dań z mięsem czy rybą
Moja smaczna kuchnia
Naleśniki ruskie z serem żółtym 189wierzch nakładamy starty ser żółty i smażymy jeszcze przez chwilkę. [caption id="attachment_7610" align="aligncenter" width="685"] Naleśniki ruskie[/caption] Zobacz inne przepisy na naleśniki: Zapiekane Naleśniki Z Mięsem Mielonym Naleśniki Z Białym Serem Odchudzone Naleśniki Z Serkiem I Sosem Brzoskwiniowym (194 Kcal) Zapiekane Naleśniki Z Pieczarkami I Kurczakiem Naleśniki Po Meksykańsku Naleśniki Z Pieczarkami W Sosie Koperkowym Artykuł
e-PrzepisyKulinarne
Surówka z czerwonej kapusty i papryki 194niestety klimatyzacji w kuchni i przy tak wysokich temperaturach gotowanie czy pieczenie przychodzi mi z wielkim bólem. Surówka jaką zrobiłam jest na bazie kapusty czerwonej i papryki. Pasuje do mięs jak i do dań jarskich. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka
mecooks
wegańskie parówki od Bezmięsny Mięsny + hot dogi na 5 sposobów 150Poszukiwania smacznych, wegańskich parówek, zakończone 🙂 Ponieważ od niedawna praktycznie nie jem mięsa (praktycznie = tylko u rodziców/1-2 razy w miesiącu), cały czas szukam jego substytutów. I tak na liście „na tak” znajduje się już kebab (o którym pisałam TUTAJ) oraz mielone z TEGO posta. Może zabrzmi to głupio, ale tym, czego mi do tego [...] Artykuł wegańskie parówki
SandraFrej.com
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z WARZYWAMI 253smaczne i pożywne, ale też praktyczne danie. Możemy przygotować ją bowiem na bazie świeżo przygotowanych produktów, ale równie dobrze możemy zrobić tzw. przegląd lodówki: wykorzystując do niej kawałki mięs, kiełbas, pozostałe podsmażone pieczarki, itp. U mnie zwykle wszystko przygotowywane jest na świeżo, ale makaron wykorzystuję ten, który pozostaje z dnia poprzedniego. Po prostu dzień wcześniej gotuję go więcej
Smaczne Zdrowe
SAŁATKA SZWEDZKA + FILMIK 275Sałatka szwedzka to klasyk sałatek, pasteryzowanych z ogórków. Bardzo smaczna, słodkawo - kwaśna, idealna do obiadu, pieczonych mięs lub podjadania. Osobiście bardzo ją lubię. SKŁADNIKI : 2/5-3 kg ogórków 2 marchewki 1 litr wody 1/2 szklanka soli
Kulinarne Fantazje Marioli
Sos z suszonych grzybów 458wody. Gdy grzyby będą miękkie, wlać kwas z ogorków, doprawić do smaku solą i cukrem. Rozetrzeć masło z żółtkiem, dodać do sosu. Wymieszać, zagotować. Sos podałam z kotletami z mięsa z kaszą gryczaną . zastawa
królestwo garów
Śledź w sosie musztardowym 202kupować śledzie i rozpoznać, że są świeże? Świeże śledzie powinny mieć błyszczące łuski i różowo-czerwone skrzela. Nie uszkodzoną skórę i białe mięso przylegające do ości. Oczy powinny być przezroczyste i wypukłe. Kupując śledzie z solanki zwracajcie uwagę czy są dobrze w niej zanurzone. Moczę śledzie w zimnej wodzie lub mleku. Dzisiaj mam dla Was przepis na śledzie
O kuchni z uczuciem
Konfitura z czerwonej porzeczki. Domowe przetwory. 193bardzo łatwo się zagęszcza. Moja konfitura jest w smaku lekko kwaskowa. Taką lubimy. Doskonale nadaje się do dań słodkich typu naleśniki czy placuszki, jak i dodań wytrawnych typu pieczone mięsa, czy wędliny. Polecam :) Składniki - 1 kg czerwonej porzeczki - 60 dag cukru - sok z jednej cytryny Wykonanie Porzeczki dokładnie płuczę pod zimną bieżącą wodą. Przekładam na sito, jak woda odcieknie, obieram
Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka kurczakowa z ananasem 208Smaczna sałatka, która jest dobra na każdą okazję. Skład: ugotowane i porwane w kawałki mięso z 1,5 kg kurczaka, makaron 500 g, 1 puszka 450 g ananasa, 1 puszka 330 g kukurydzy, 2 cebule, sól i pieprz. Dodatkowo domowy lub kupny majonez 5 łyżek stołowych. Jak zrobić majonez kliknij na link majonez-domowy
chleba naszego
szybkowar-schab do pieczywa... 232Składniki: schab świeży bez kości 1 kg, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, smalec 2 łyżki, ziele angielskie 4 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, cebula 2 sztuki
W Mojej Kuchni Lubię
Zielone kluski śląskie (ze szpinakiem) 436masy formujemy kuleczki, delikatnie spłaszczamy i kciukiem robimy wgłębienie. Gotujemy w osolonym wrzątku przez około 2-3 minuty od wypłynięcia klusek śląskich na powierzchnię. Podajemy z dowolnym sosem lub mięsem w sosie. Post Zielone kluski śląskie (ze szpinakiem) pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku