mięso - 63110 przepisów (strona:2285/4208)

Sałatka z kurczakiemi brzoskwiniami+ film 178

puszka czerwonej fasoli 3 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Oczyszczonego i umytego kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski i łączymy z przyprawą do kurczaka dokładnie mieszając. Następnie mięso podsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5-7 minut, do momentu aż uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Wystudzonego kurczka umieszczamy

Smakowite Dania
Jak przechowywać owoce i warzywa 189

Natomiast jeśli na owocu, warzywie pojawi się nawet odrobina pleśni to w całości nie nadają się one do jedzenia i trzeba je wyrzucić! Sprawdźcie również praktyczny poradnik jak przechowywać mięso. Artykuł Jak przechowywać owoce i warzywa pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Żeberka pieczone na kiszonej kapuście 173

osolonym wrzątku, odcedzamy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, dzielimy na paski, lekko oprószamy solą. Do miski przekładamy grzyby, ziemniaki, marchew, groszek, mięso, kapustę kiszoną, sos madziarów, wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do brytfanny, podlewamy bulionem. W pierwszej fazie zapiekamy pod przykryciem, w temperaturze 180°C przez 35 min, następnie bez przykrycia

R'n'G Kitchen
Pesto pietruszkowo – miętowe, przepis przetwory 2018 283

wyparzonego słoiczka, odstawiamy słoik tak aby stał na pokrywce przez 24 godziny i gotowe :) Proste prawda ? w zimie otworzymy słoiczek i dodamy do kanapki, makaronu czy nafaszerujemy nim mięso do pieczenia.   Pesto pietruszkowo – miętowe, przepis przetwory

Kuchnia na wzgórzu
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 184

duchu, iż nie ma w niej nic co nadawałoby się do zjedzenia. A teraz zajadam się węgierskimi kiełbasami z papryką oczywiście, węgierską kaszanką, zupą rybną, zupą gulaszową, paprykami nadziewanymi mięsem mielonym, galuszką czy pogacsami, na które to właśnie postanowiłam zamieścić przepis. Pogacse to nic innego jak bułeczki na bazie mąki i drożdży. Ja przygotowałam takie, które dodatkowo są na bazie

mecooks
Burgery z indyka (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 253

tych, którzy cierpią na IBS ( szerzej o tym, czym jest IBS przeczytasz TUTAJ ). Mój burger jest podwójny jedynie na potrzeby zdjęcia ;) Zapraszam do gotowania! :) Burgery (4 porcje): 400 g mięsa mielonego z indyka w temp. pokojowej 1 jajko w temp. pokojowej 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól, pieprz do smaku

My Culinary Art
Chili con carne 177

smaku laskę cynamonu do wody. Do piekarnika na 180 st. C włożyć połówki oczyszczonej papryki. Trzymać około 30 minut (można to zrobić dzień wcześniej), aż będzie miękka. Do mięsa dodać sól, pieprz i garam masalę. Wymieszać porządnie i uformować pulpety. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pulpety. Podsmażać, aż się zarumienią. Zdjąć z patelni i na tą samą patelnie wrzucić

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Boczniaki alla scaloppine alla pizzaiola 154

działkowych. W każdym razie jestem na tyle skuteczny, że udało mi się zebrać na tyle pokaźne plony, że zrobiłem takie danie, inspirowane kuchnią włoską. Scaloppine to zazwyczaj płaskie kawałki mięsa obtoczone w mące i usmażone. Ich wersja  alla pizzaiola to z sosem o smaku pizzy. Coś co decyduje o specyficznym zapachu pizzy to oregano. W połączeniu z sosem pomidorowym

Kryzysowa Książka Kucharska
Faszerowana cukinia wegetariańska 156

Większość przepisów na faszerowaną cukinię jakie spotykam są z mięsem. Ja postawiłam na wersję wegetariańską, a jeśli pominiecie parmezan to będzie nawet wegańska :D A żeby w dalszym ciągu było pożywnie i z wartościowym źródłem białka, wykorzystałam wędzone tofu :) Nadaje całości ciekawy wędzony posmak. Danie idealne na tzw. sprzątanie lodówki, do farszu możemy wykorzystać resztki warzyw, które proszą o litość

HealthyCreations
Sałatka z zielonego ogórka z koperkiem 234

Dziś zapraszam na prostą surówkę ze świeżego ogórka wg szwedzkiego przepisu. Sałatka z zielonego ogórka z koperkiem to idealny i orzeźwiający dodatek do każdego obiadu, szczególnie do mięs z grilla, kotletów lub szwedzkich pulpecików. Gorąco polecam te surówkę an upalne dni. Jest pyszna!  Sałatka z zielonego ogórka z koperkiem Składniki: 1 ogórek wężowy 2 łyżki cukru 2 łyżki posiekanego

Codzienne Gotowanie
Prawdziwy, domowy krupnik 264

wody gotujemy przez 30 minut udka . Następnie dodajemy do wywaru włoszczyznę (bez marchewki i pietruszki). Gotujemy 20 minut, dodajemy kaszę i ryż. Gotujemy kolejne 20 minut. Z wywaru wyjmujemy mięso, włoszczyznę i dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, startą na tarce marchewkę, pietruszkę i obraną z łupinki cebulę (w całości). Gotujemy 15 minut i dodajemy przyprawy. Gotujemy jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos kurkowy 723

Błyskawiczny i super prosty do zrobienia sos kurkowy ! To najlepszy przepis na sos kurkowy do makaronu, mięsa, czy też kaszy lub ryby. Bez zbędnych i trudno dostępnych składników. Idealny, najlepszy smak sosu! Z kurek polecam też ugotować zupę kurkową z koperkiem . Jeśli zaś szukasz dobrych i uniwersalnych sosów do makaronu, to serdecznie polecam mój sos pieczarkowy

AniaGotuje.pl
Spaghetti z pulpecikami (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 231

kilka kroków i bogatsza o pół kg ;) chcę podzielić się z Wami moim pierwszym przepisem LOW FODMAP. Zapraszam! Składniki na pulpeciki (dla 3-4 osób): 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz do smaku Składniki na sos: 250 g przecieru pomidorowego 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 czerwona papryka

My Culinary Art
Szybka zupa meksykańska z quinoą 170

kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła pół litra wrzątku kilka plasterków ostrej papryki kumin słodka wędzona papryka w proszku majeranek pieprz sól Wykonanie: Mięso przesmażamy razem z cebulą pokrojoną w kostkę i utartym w moździerzu kuminem (ilość kuminu według uznania) na klarowanym maśle. Pod koniec dodajemy plasterki ostrej papryki i przeciśnięty przez praskę czosnek

Quinoa Raz!
SCHABOWE ZAWIJAŃCE Z PIECZARKAMI Z NUTĄ CZOSNKU 205

Schab to bardzo wdzięczny kawałek chudego mięsa. Jednak wciąż chyba najczęściej serwujemy go w starej, tradycyjnej wersji rozklepanego kotleta panierowanego w bułce. Ta stara , klasyczna wersja schaboszczaka jest bardzo smaczna (nie powiem 😉), ale może warto czasem odczarować naszego kotleta i podać go w formie roladek?  Pomysłów na farsz do takich roladek jest co nie miara.  U mnie dziś

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania