mięso - 63110 przepisów (strona:2290/4208)

Kapuśniak ze świeżej kapusty na żeberkach 222

mniejsze kawałki.  2. W 2 litrach wody zagotowujemy żeberka. Zbieramy szumowiny. Dodajemy wszystkie warzywa oprócz ziemniaków, vegetę, sól i pieprz. Gotujemy przez około 1 godzinę do miękkości mięsa i warzyw. Po tym czasie dodajemy obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. 3. Na koniec dodajemy koncentrat, uzupełniamy wodę jeśli jest jej zbyt mało. Doprawiamy do smaku

Szefowa kuchni
Pomidorowe ogórki 139

Ogórki konserwowe to znakomity dodatek do mięsa, szczególnie w sezonie grillowym. Moja propozycja to smaczne i aromatyczne ogóreczki z dodatkiem koncentratu pomidorowego i wyrazistej cebulki. Składniki: 2,5kg ogórków 1/2 kg cebuli 200g koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki octu 1/2 oleju 3 łyżki soli Wykonanie: 1. Ogórki dokładnie oczyścić (nie obierać ze skórki), pokroić w słupki, dodać pokrojoną

Szalona Kuchnia Eweliny
Smakowita karkówka na gorąco i zimno 198

synowie przypomnieli mi, że dawno nie robiłam mięsa. Cóż było robić? Zrobiłam pyszną karkówkę,bo oczywiście mieli rację 😊 . Karkówka wyszła smakowita. Część zjedliśmy jako danie obiadowe, a część była znakomitym dodatkiem do kanapek. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Marchewki pieczone z kminem rzymskim 161

kimnem rzymskim wg przepisu Samar Khanafer z ksiązki Hummus, za'atar i granaty. Marchewki są cudownie słodkie i aromatyczne. Idealnie sprawdzą się jako indywidualne danie, przekąska czy dodatek do mięsa. Świetnie sprawdzą się także do zapakowania do pudełka z jedzonkiem do pracy. Gorąco polecam! Marchewki pieczone z kminem rzymskim Składniki:  500-700g marchewki 2 łyżki miodu 2 łyżki

Codzienne Gotowanie
Domowy "Gorący kubek" - pure ziemniaczane z boczkiem 195

utłuczony w moździerzu). Mieszamy, aż powstanie gładka masa. Dodajemy podsmażone boczek i cebulkę, mieszamy do połączenia składników. W miarę potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy gorące jako dodatek do mięs lub samoistne danie

W poszukiwaniu inspiracji
Pasta Masala Vindaloo 169

Pasta Masala Vindaloo potrzebna mi będzie do przygotowania mięsa Pork Vindaloo - hinduskiej potrawy rodem z Australii. Przepis znalazłam w książce Roberta Makłowicza "Fuzja Smaków". Pasta jest mega aromatyczna i pyszna, ostra i dozować ją należy po trochu uzyskują upragniony smak. Polecam gorąco. Pasta Masala Vindaloo. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z kaszy jaglanej 156

Świetny przepis na kolorową i zdrową sałatkę z kaszą jaglaną. To pyszna i szybka sałatka bez mięsa, za to z podsmażoną cukinią. Idealne połączenie słodyczy mięciutkiej cukinii z delikatnym smakiem kaszy.  Sałatka z kaszy jaglanej to super propozycja zarówno na obiad, jak i na kolację czy dodatek do dań głównych na przyjęcia. Jeśli lubisz takie warzywne pyszności

AniaGotuje.pl
Sałatka ziemniaczana... 192

kilku godzinach, czy nawet dniu, lub dwóch, nie traci ona specjalnie na strakcyjności i jest jak najbardziej zjadliwa. Dodatkowo jest oczywiście znakomitym dodatkiem do jakiegokolwiek grilla i wszelakich grillowanych mięs i warzyw.  Generalna inspiracja ze strony Love Potatoes . Składniki: (na okolice 3-4 porcji, zależnie od użytych dodatków i apetytu) 500g małych ziemniaków - najlepiej odmiany sałatkowej; pokrojonych na połówki

Lejdi of the house
Pyszna fasolka szparagowa z warzywami w pomidorach na zimę do słoików 1074

razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę z fasolki szparagowej i warzyw na zimę do słoików. Taką sałatkę możemy podać na zimno do obiadu lub podgrzać, dodać podsmażone mięso i podać w formie sosu do ryżu. Sałatka również idealnie pasuje do smażonej ryby. Sałatka jest naprawdę bardzo smaczna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: Z podanej porcji

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa z fasolką szparagową 189

fasolkę. Całość gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Zdjąć z ognia i wyjąć skrzydełka. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, kurkumą i vegetą. Skrzydełka obrać a mięso pokroić na mniejsze kawałki i dodać do zupy. Na koniec zabielić ją śmietaną. Posypać posiekaną pietruszką

My simple kitchen
Wiejski bigos z młodej kapusty z łopatką 207

cebulę, razem z łopatką . W momencie , kiedy łopatka będzie rumiana , solimy , dodajemy kapustę , marchew , pomidory , i zalewamy wszystko ,szklanką bulionu . Dusimy pod przykryciem , na małym ogniu do momentu , aż mięso zmięknie. Co jakiś czas warto delikatnie zamieszać . Pod koniec duszenia , doprawiamy wędzoną papryką i pieprzem . Dusimy jeszcze około minuty – dwóch . Serwujemy jako samodzielne danie lub przystawkę . Smacznego !   Artykuł

Ogrodnik w podróży
Kotlet schabowy po wiedeńsku z ajvarem 192

koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni z mocno rozgrzanym olejem z każdej strony. Następnie zmniejszamy ogień i smażymy przez 2 minuty z obydwu stron tak aby mięso było wysmażone w środku. Pod koniec smażenia na drugiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim jajka sadzone. (delikatnie wbijamy jajka aby żółtka były w całości, obsypujemy solą ziołową i przykrywamy przykrywką

Qchnia po prostu
Pieczarki z grilla 156

Wspólne grillowanie to wielka przyjemność.. Aby było naprawdę super, polecam przygotować pieczarki faszerowane z grilla . To bardzo proste do zrobienia danie bez mięsa. A jak pachną.. gorąco polecam ten przepis! Bardzo dobra jest również cukinia z grilla z serem halloumi oraz uniwersalna sałatka na grilla

AniaGotuje.pl
Obiad na niedzielę: Soczysty kurczak marynowany w maślance 285

życie. Wystarczy zalać kurę posoloną maślanką i odstawić na noc lub na 24 godziny. Nie jest to zwykła marynata: maślanka spełnia tu podwójną rolę. Zawarty w niej kwas zmiękcza mięso, które szybciej dzięki temu się piecze. Po drugie, maślanka, która przenika w głąb kurczaka dodatkowo przyspiesza proces pieczenia, gdyż podgrzewa pieczeń od środka. Daje to ten efekt, że pieczyste jest

Niedzielny kucharz
Leczo z kiełbasą i warzywami 147

warzywami to fenomenalna potrawa! Możemy do niej wrzucić co tylko chcemy lub co tylko znajdziemy w lodówce Ważne, żeby znalazły się w nim warzywa, pomidory lub passata i jakieś mięso. Dodatkowo, podobnie jak w przypadku fasolki po bretońsku śmiało możemy go zapasteryzować i zostawić na czarną godzinę, kiedy potrzeby nam będzie szybki obiad. Do lecza pasuje praktycznie wszytko! Możemy

PatiGotuje