Pieczarki panierowane w jajku z dodatkiem przypraw i bułce tartej to bardzo smaczna i szybka do zrobienia przekąska na imprezę czy wieczór z przyjaciółmi. Smakują pysznie zarówno na ciepło jak i na zimno, więc można je przygotować wcześniej niż od razu przed podaniem. Można je podać z ketchupem albo sosem czosnkowym, choć mi smakują najbardziej bez żadnych dodatków. Mogą stanowić również pyszny dodatek do obiadu, bardzo dobrze komponują się z rożnymi mięsami. Składniki: 500 g pieczarek 3 jajka około szklanka bułki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...