Przepis na : obiad
Z sezonu na cukinię korzystam jak tylko to możliwe. Nie mam własnego ogródka, ale na szczęście w sklepie dostępne są piękne cukinie żółte oraz zielone. Zawsze wybieram cukinie nieduże, o błyszczącej skórce, bo wiem, że te są najsmaczniejsze i mają najmniej ziarenek. Dzisiaj na obiad przygotowałam pieczone warzywa , a konkretnie cukinie kolorowe, ziemniaczki i czosnek. Całość podałam z posiekaną natką z pietruszki i płatkami migdałów! Bardzo kolorowy, letni obiad lub dodatek np. do ryb, mięs... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!