Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

Przepis na : obiad

W moim ogródku już pojawiły się pierwsze strąki fasolki szparagowej. Od razu postanowiłam je wykorzystać do przygotowania pysznej potrawy. Tym razem zrobiłam kotleciki z kurczakiem, cebulą i fasolką. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, a efekt końcowy zadowoli każdego. SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z piersi kurczaka, 1 cebula, 200g fasolki szparagowej, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Fasolkę gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowaną fasol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, tarta, kurczak, fasolka szparagowa, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, piersi, pierś, bułki, surówka, kotlety, kotlet, mięso, filet z kurczaka, kotleciki z kurczaka, dania z kurczakiem, obiad, dania mięsne, potrawy z kurczaka, kurczak z warzywami, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.