Przepis na : obiad
W moim ogródku już pojawiły się pierwsze strąki fasolki szparagowej. Od razu postanowiłam je wykorzystać do przygotowania pysznej potrawy. Tym razem zrobiłam kotleciki z kurczakiem, cebulą i fasolką. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, a efekt końcowy zadowoli każdego. SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z piersi kurczaka, 1 cebula, 200g fasolki szparagowej, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Fasolkę gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowaną fasol... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...